Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Βούλγαρος πρόεδρος Ράντεφ: Είναι απαράδεκτο να παρουσιάζεται η συνέχιση του πολέμου και η νίκη της Ουκρανίας ως η μόνη λύση

Κάθετος και περιεκτικός ήταν ο Βούλγαρος πρόεδρος Ρ.Ράντεφ  για τον πόλεμο στην Ουκρανία, τονίζοντας εκτός των άλλων ότι “είναι απαράδεκτο να παρουσιάζεται η συνέχιση του πολέμου και νίκη της Ουκρανίας ως η μόνη λύση”.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Βουλγάρου προέδρου

"Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο να φουντώνουν τα πάθη του πολέμου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας και στην Ευρώπη, και οι φωνές για την ειρήνη να αντιμετωπίζονται με πυροβολισμούς.

Η απόπειρα δολοφονίας ενός Ευρωπαίου πρωθυπουργού από έναν ριζοσπαστικοποιημένο φανατικό λόγω της υποστήριξης του στην ειρήνη, είναι ενδεικτική των συνεπειών της εμφυτευμένης μισαλλοδοξίας και μίσους".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτό είπε ο πρόεδρος Ρούμεν Ράντεφ στα ΜΜΕ απαντώντας σε ερώτηση για την απόπειρα θανάτωσης του πρωθυπουργού της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίκο.

Ο ίδιος χαρακτήρισε ως απαράδεκτο οι ευρωπαϊκές κοινωνίες να ενσταλάξουν την μισαλλοδοξία απέναντι στις διαφορετικές φωνές και το μίσος, και υπενθύμισε ότι είχε προειδοποιήσει εδώ και καιρό για την διάχυση του ουκρανικού πολέμου.

“Είναι απαράδεκτο να παρουσιάζεται η συνέχιση του πολέμου και η αδύνατη νίκη επί της Ρωσίας ως η μόνη δυνατή λύση”, πρόσθεσε ο Ράντεφ.

Κατά την άποψή του, “πολλοί πολιτικοί, κόμματα και μέσα ενημέρωσης συνέβαλαν στη διάδοση μίσους στην Ευρώπη, παρουσιάζοντας κάθε διαφορετική φωνή ως «φιλορωσική», κάτι που όχι μόνο είναι εξαιρετικά άδικο, αλλά οδηγεί σε αυτές τις αρνητικές συνέπειες.

Όλη η αιματοχυσία ξεκινά με μιλιταριστικές εκκλήσεις που δεν έχουν θέση στην Ευρώπη, και κάθε προσπάθεια να φέρουμε εδώ τα πάθη του ουκρανικού πολέμου και της βίας δεν οδηγεί σε κανένα καλό.

Τέτοιες ενέργειες πρέπει να φέρουν τα άτομα αυτά στην δικαιοσύνη για να λογοδοτήσουν”, είπε ο Βούλγαρος  Πρόεδρος Ράντεφ.

Ο πρόεδρος του βουλγαρικού κράτους απηύθυνε για άλλη μια φορά έκκληση για την φωνή της λογικής, ζητώντας τέλος αποτελεσματικές διπλωματικές προσπάθειες για ειρήνη και τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία και όχι για συνεχή πόλεμο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, “ανεξάρτητα από το αν παρέχονται όπλα ή όχι, η έκβαση των στρατιωτικών ενεργειών θα είναι παρόμοια, αλλά η διαφορά θα είναι χιλιάδες ανθρώπινα θύματα και η καταστροφή της Ουκρανίας, για την ανάκαμψη της οποίας η Ευρώπη θα πρέπει να βοηθήσει και να πληρώσει.

Αν δεν τελειώσει αυτός ο πόλεμος, η Ουκρανία θα καταστραφεί δημογραφικά, με μια εντελώς κατεστραμμένη υποδομή, βιομηχανία, και παραγωγή.

Αυτό θα έχει εξαιρετικά σοβαρές συνέπειες όχι μόνο για την Ουκρανία, αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη, είπε ο Βούλγαρος πρόεδρος, προσθέτοντας ότι κάθε μέρα συνέχισης της στρατιωτικής σύγκρουσης είναι καταστροφική.

“Θα επιλέξουμε στις επερχόμενες και στις επόμενες εκλογές της ΕΕ μεταξύ πολέμου και ειρήνης, και όλοι οι πολίτες μας πρέπει να το γνωρίζουν αυτό”, είπε ο Ράντεφ.

Ναύαρχος Τ. Σταυρίδης: Ιταλία και Ελλάδα θα πρέπει να αναλάβουν τον έλεγχο των Βαλκανίων έναντι της Ρωσίας

Υπενθυμίζουμε ότι ο γνωστός ελληνικής καταγωγής απόστρατος Ναύαρχος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ και πρώην διοικητής του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη , Τζέιμς Σταυρίδης, έχει προειδοποιήσει ότι το επόμενο πολεμικό μέτωπο θα είναι στα Βαλκάνια, ζητώντας Ελλάδα και Ιταλία ως επικυρίαρχους στα Βαλκάνια ενάντια στην ρωσική παρουσία.

Καλά είναι όλα αυτά, αλλά σε οποιαδήποτε ενδεχόμενο ανάμειξης της Ελλάδος στα Βαλκάνια, η Τουρκία θα σπεύσει πρώτη να ζητήσει την δική της παρουσία, με αποστολή ενδεχομένως ισχυρής στρατιωτικής δυνάμεως, λόγω “ τουρκικών πληθυσμών” στην περιοχή, σύμφωνα και με τον Ερντογάν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Για αυτό και η τουρκική ελίτ αρέσκεται σε “γλύκες” προς τις ΗΠΑ, παίζοντας καλά το σενάριο του “ καλού παιδιού”, και σίγουρα υποδαυλίζει την δύση, για πιο ενεργή παρουσία στην περιοχή, ακόμα και ενάντια στην Ρωσία με τον πρόεδρο της οποίας διατηρεί άριστες σχέσεις.

Όσο κρατάει και συνεχίζεται ο πόλεμος στην Ουκρανία, έρχεται πιο κοντά το σενάριο διάχυσης του στα Βαλκάνια, όπου υπάρχουν ενεργές εθνικιστικές εστίες, που μπορεί να τινάξουν στον αέρα την περιοχή, ειδικά σε Βοσνία και Κοσσυφοπέδιο. 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ