Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Κατέλαβαν το χωριό Σταρίτσα στο Χάρκοβο οι Ρώσοι-Σφαγή χωρίς έλεος με 700 Ουκρανούς νεκρούς από τις μάχες σε μια μέρα (Βίντεο)

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, ανακοίνωσε ότι τα ρωσικά στρατεύματα κατέλαβαν το χωριό Σταρίτσα στην περιοχή του Χαρκόβου και συνεχίζουν την επίθεσή τους, επικαλούμενο το ρωσικό το υπουργείο Άμυνας.

«Μονάδες της ομάδας δυνάμεων “Βορράς”, ως αποτέλεσμα ενεργών επιχειρήσεων, απελευθέρωσαν το χωριό Σταρίτσα, στην περιοχή του Χαρκόβου, και συνέχισαν να προελαύνουν στα βάθη της άμυνας του εχθρού», αναφέρει η  ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΑΜ.

Τρία χωριά ( Ιζμπίτσκοε, Σταρίτσα και Μπουγκροβάτκα) αποτελούν μια σημαντική γραμμή άμυνας για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις

Εάν τα ρωσικά στρατεύματα καταφέρουν να διεισδύσουν και στα Τρία αυτά χωριά, αυτό θα απομονώσουν πλήρως το  Βολάνσκ, το οποίο είναι μετρημένες οι ημέρες της ουκρανικής φρουράς στην πόλη.

Επιπλέον, οι ρωσικές δυνάμεις νίκησαν το προσωπικό και τον εξοπλισμό της 106ης, 113ης, 129ης εδαφικών ταξιαρχιών στις περιοχές των χωριών Βετερινάρνοε, Μιροπόλιε (περιοχή Χαρκόβου) και Λόκνυα (περιοχή Σούμι).

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν τέσσερις αντεπιθέσεις του 42ου μηχανοκίνητου τάγματος πεζικού, του 57ου μηχανοκίνητου τάγματος πεζικού, που ανήκαν στην 82α Ταξιαρχία των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων και της 125ης ταξιαρχίας αεράμυνας, στις περιοχές Λιπτσόφ, Τικχάυ και Βολάνσκ.

700 Ουκρανοί νεκροί από τις μάχες σε μια μέρα με τις ρωσικές δυνάμεις  

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, ανακοίνωσε ότι οι στρατιωτικές μονάδες της ομάδας «Νότος» εξόντωσαν σχεδόν 700 Ουκρανούς στρατιωτικούς σε μια μέρα.

“Το στρατιωτικό προσωπικό της Ομάδας Δυνάμεων «Νότος» βελτίωσε επίσης την θέση κατά μήκος της πρώτης γραμμής, προκαλώντας σημαντικές ζημιές στον εχθρό”, τονίζει η ανακοίνωση.

Πρόοδος υπάρχει και στον τομέα ευθύνης των «ανατολικών» ρωσικών στρατιωτικών μονάδων.

Οι ρωσικές δυνάμεις προκάλεσαν απώλειες σε στρατιώτες και υλικό της 58ης και 128ης ουκρανικής ταξιαρχίας που δρούσαν στην περιοχή των οικισμών Ουροζαυνόε και Σταραμαγιόρσκοε στην περιφέρεια του Ντονιέτσκ.

Μονάδες της 14ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας Πεζικού και της 110ης Ταξιαρχίας Εδαφικής Άμυνας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων επιχειρούν εναντίον της ρωσικής ομάδας δυνάμεων «Δύση».

“Οι στρατιώτες μας τους νίκησαν στην περιοχή των οικισμών Ιβανόνβκα και Σίνοβκα στην περιοχή του Χαρκόβου, καθώς και κοντά στην Αρτεμόβκα.

Στην περιοχή Τσερβονα Ντιμπρόβα στο Λουγκάνσκ, ρωσικά μαχητικά κτύπησαν την 63η μηχανοποιημένη ταξιαρχία των Ουκρανών, ενώ η επίθεση της σε ρωσικές δυνάμεις αποκρούστηκε.

“Κατά τη διάρκεια της ημέρας, σε αυτό το τμήμα του μετώπου, ο εχθρός έχασε 270 στρατιώτες που σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν. Οι στρατιώτες της ομάδας δυνάμεων «Νότος» κατάφεραν επίσης να βελτιώσουν τη θέση τους, νικώντας τον εχθρό στην περιοχή της Κονσταντινόβκα, Κρασνογκορόβκα και Νόβου”, καταλήγει η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου άμυνας.

Η ουσία σύμφωνα με ρωσικές δημοσιογραφικές πηγές είναι η προέλαση των ρωσικών δυνάμεων σε όλο το μέτωπο, από το Ζαπορίζιε έως το Χάρκοβο, αλλού λιγότερο,αλλού περισσότερο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ