χάρτης Χαρκόβου και Πούτιν
Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Τα πάνω κάτω φέρνει ο Πούτιν: «Δεν σκοπεύουμε να καταλάβουμε το Χάρκοβο-Θα το μετατρέψουμε σε ουδέτερη ζώνη»

Όσο τα στρατεύματά του προχωρούν όλο και πιο κοντά στην δεύτερη μεγαλύτερη ουκρανική πόλη, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν καθησύχασε τα πλήθη λέγοντας πως η Ρωσία δεν έχει καμία πρόθεση να καταλάβει την πόλη του Χαρκόβου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αποσαφηνίζει ο Ρώσος Ηγέτης

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με νέες δηλώσεις του Ρώσου προέδρου, ο ρωσικός στρατός αυτήν την στιγμή δεν σχεδιάζει να καταλάβει την πόλη του Χαρκόβου, η οποία σήμερα αποτελεί την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη σε όλη την Ουκρανία. Την αποκάλυψη αυτή έκανε ο Πούτιν κατά την επίσκεψή του στην Κίνα.

Παράλληλα, τα ρωσικά στρατεύματα συνεχίζουν κανονικά τις επιθετικές τους επιχειρήσεις στην περιοχή του Χαρκόβου. Ο Πούτιν εξήγησε πως στόχος της ρωσικής επιχείρησης στο Χάρκοβο είναι η δημιουργία μία ουδέτερης ζώνης (buffer zone), η οποία θα συνορεύει με συνοριακές περιοχές της Ρωσίας. 

«Δεν θέλουμε να καταλάβουμε την πόλη του Χαρκόβου, θέλουμε να δημιουργήσουμε μία ουδέτερη ζώνη στην περιοχή που συνορεύει με τη Ρωσία» είπε ο Ρώσος πρόεδρος, προσθέτοντας πως αυτή η ουδέτερη ζώνη θα ενισχύσει την ασφάλεια των ρωσικών περιοχών που συνορεύουν με την Ουκρανία διότι δέχονται συχνά επιθέσεις.

Ο Ρώσος ηγέτης τόνισε πως η σημερινή κατάσταση είναι αποτέλεσμα των επιθετικών προθέσεων των ουκρανικών αρχών κατά των ρωσικών συνοριακών περιοχών, οι οποίες συχνά δέχονται πλήγματα από Ουκρανούς που διεισδύουν εντός των συνόρων της Ρωσίας ή από οπλικά συστήματα που επιχειρούν από την ουκρανική επικράτεια. Ένα εύστοχο παράδειγμα είναι η ρωσική περιοχή του Μπέλγκοροντ, η οποία σφυροκοπείται τακτικά από το ουκρανικό πυροβολικό.

Να σας ενημερώσουμε βέβαια πως μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουμε το μήκος και το πλάτος της ουδέτερης ζώνης που θέλουν να δημιουργήσουν οι Ρώσοι στρατιώτες στην ουκρανική περιοχή του Χαρκόβου. Ακόμη και με τις επιτυχίες που έχει σημειώσει μέχρι σήμερα ο ρωσικός στρατός, οι Ουκρανοί συνεχίζουν να χτυπούν το Μπέλγκοροντ, οπότε αυτό σημαίνει πως οι στρατιώτες της Μόσχας έχουν πολύ δρόμο ακόμη.

Οι Ρωσικές Επιτυχίες στο Χάρκοβο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ως αποτέλεσμα των επιτυχημένων επιθετικών επιχειρήσεων των ρωσικών στρατευμάτων, οι μαχητές του Κρεμλίνου σημείωσαν σημαντική προέλαση στο Χάρκοβο τις τελευταίες ημέρες. Η αμερικανική The Washington Post έγραψε πως οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν μέσα σε λίγες ημέρες όσα εδάφη είχαν ανακαταλάβει οι Ουκρανοί κατά την διάρκεια της τρίμηνης εαρινής αντεπίθεσής τους το 2023. Αυτό το γεγονός είναι εντυπωσιακό από μόνο του.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ