Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Κρύος ιδρώτας έλουσε τον Ζελένσκυ από την ρωσική προέλαση-Δημιουργούνται νέες Ταξιαρχίες από λιποτάκτες για να σώσουν το Κίεβο

Τα ρωσικά στρατεύματα κατέλαβαν το χωριό Λουκιάντσι στην Περιφέρεια Χάρκοβο, αναφέρουν ουκρανικά ΜΜΕ, ενώ βίντεο δείχνει Τσετσένους κομάντος ως εμπροσθοφυλακή των Ρώσων στο Χάρκοβο .

Οι Ρώσοι κατάφεραν να καταλάβουν το χωριό Λουκιάντσι, περίπου 30 χιλιόμετρα έξω από το Χάρκοβο, αναφέρει και το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Οι ρωσικές δυνάμεις προέλασαν μέσα στο Βοβσάνσκ, στο Χλυμπόκε, και στο Γιαχίντνε

Η πρόοδο των ρωσικών δυνάμεων υπάρχουν και σε άλλους  τομείς του μετώπου, όπως νότια του Περβομαίσκ, στην Κρασνοχορίβκα, κοντά στο Σταραμαγιόρσκ και στο Βερμπόβε.

Όσον αφορά το χωριό Ζελένε, "πιστεύεται ότι οι Ρώσοι κατέλαβαν το χωριό καθώς κανείς δεν ήταν γνωστό ότι ζούσε εκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα", αναφέρουν ουκρανικές ομάδες (DeepState).

Η ρωσική Πολεμική Αεροπορία, η οποία υποστηρίζει τις επιχειρήσεις των επίγειων μονάδων, σφυροκοπά με ειδικές βόμβες κατά των οχυρώσεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Το κανάλι Telegram "North Wind" δείχνει την ρίψη βόμβας 1,5  τόνου τύπου ODAB-1500 σε ένα προπύργιο των σχηματισμών των Ουκρανών, που βρίσκεται στα περίχωρα του χωριού Τσεγκέλνοε στην περιοχή του Χαρκόβου.

Σε απόγνωση ο Ζελένσκυ προσπαθεί να οργανώσει την άμυνα του Κιέβου

Όπως σημειώνει το τηλεγραφικό κανάλι «On the March», ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βλαντιμίρ Ζελένσκι έχει ήδη πραγματοποιήσει δύο συνεδριάσεις του Γενικού στρατηγείου μέσα σε μια εβδομάδα.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες σημειώνουν ότι οι αποφάσεις που πήρε ο ίδιος ήταν «η μία καλύτερη από την άλλη».

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας επιμένει στη δημιουργία νέων ταξιαρχιών που θα συμμετέχουν όχι σε νέα αντεπίθεση κατά των Ρώσων, αλλά στην άμυνα του Κιέβου.

Οι άνδρες που στρατολογούνται στους δρόμους των ουκρανικών πόλεων δεν πηγαίνουν στο μέτωπο είναι οι τελευταίες εφεδρείες των Ουκρανών.

Την ίδια ώρα, ο γενικός διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Στρατηγός Αλεξάντερ Σίρσκι, ζήτησε να σταλούν στο μέτωπο άτομα που έχουν στρατολογηθεί, καθώς δεν είναι ικανοποιημένος με την τρέχουσα κατάσταση.

Οι ίδιες πληροφορίες σημειώνουν ότι τώρα ο Σίρσκι χρειάζεται ταχύτατα εφεδρείες δεύτερης κατηγορίας για την υπεράσπιση του Τσάσωφ Γιαρ και του Ποκρόβσκ.

Εκεί, σύμφωνα με στοιχεία πληροφοριών που μεταδίδει το τηλεγραφικό κανάλι Condottiero, οι Ρώσοι συγκεντρώνουν τις κύριες στρατιωτικές τους δυνάμεις για επίθεση.

Ωστόσο, η κατάσταση στο Χάρκοβο και το Κουπιάνσκ είναι ήδη τραγική, αφού οι Ουκρανοί επικεφαλής αναγκάζονται να μεταφέρουν όλο και περισσότερες στρατιωτικές μονάδες, για να κλείσουν “τρύπες” στο μέτωπο, οι οποίες μεγαλώνουν συνεχώς.

Σε αυτό το πλαίσιο, ρωσικά ΜΜΕ ανέφεραν για πληροφορίες ότι η Εσθονία σκέφτηκε να στείλει τον στρατό της στην Ουκρανία:

“Οι στρατιώτες από αυτή τη χώρα μπορούν να αναλάβουν καθήκοντα πίσω από τις γραμμές για να απελευθερώσουν το ουκρανικό στρατιωτικό προσωπικό για να συμμετάσχει σε επιχειρήσεις μάχης απευθείας στην πρώτη γραμμή".

Την ίδια στιγμή, είπε ο Σύμβουλος Ασφαλείας του Προέδρου Μάντις Ρολ, ανέφερε ότι το Ταλίν θα προτιμούσε να κάνει ένα τέτοιο βήμα στο πλαίσιο μιας ολοκληρωμένης αποστολής του ΝΑΤΟ. Ωστόσο, δεν αποκλείεται και η συμμετοχή της Εσθονίας σε μικρότερο συνασπισμό.

Εν τω μεταξύ, το τηλεγραφικό κανάλι Condottiero σημειώνει ότι το βράδυ της Κυριακής, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βλαντιμίρ Ζελένσκι ζήτησε από τον Ανώτατο Διοικητή του Στρατού να μεταφέρει τον μέγιστο αριθμό στρατιωτών και εξοπλισμού στην κατεύθυνση του Χάρκοβο.

Για τον λόγο αυτόν το Κίεβο μεταφέρει δυνάμεις από τη Χερσώνα και την Οδησσό.

Τα ουκρανικά στρατεύματα εδαφικής άμυνας στην περιοχή του Χάρκοβο υψώνουν βιαστικά οχυρώσεις στην περιοχή, χωρίς αποτέλεσμα.

Νωρίτερα, το ΜΜΕ RIAMO ανέφερε για την αντικατάσταση του διοικητή της ουκρανικής ομάδας Ενόπλων Δυνάμεων στην κατεύθυνση του Χαρκόβου.

Ο Αυστριακός ερευνητής δημοσιογράφος Τομ Κούπερ, του οποίου τα στρατιωτικά αναλυτικά στοιχεία από την Ουκρανία ανατυπώνονται σχεδόν καθημερινά από τα ουκρανικά και παγκόσμια μέσα ενημέρωσης, παρουσίασε μια εικόνα του τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην Ζώνη Βορειοδυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας που δεν είναι πολύ ευνοϊκή για την ουκρανική ηγεσία.

Ο ειδικός έδωσε μια πολύ υψηλή αξιολόγηση στη μαχητική εκπαίδευση του ρωσικού στρατού και ταυτόχρονα αποκάλυψε που «πονάει» ο ουκρανικός στρατός.

Ορισμένες από τις ασθένειες, σύμφωνα με την εκτίμηση  του ίδιου, «δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν» και μπορούν να οδηγήσουν τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας σε πλήρη αποτυχία στο εγγύς μέλλον.

Τι εκτίμηση υπάρχει για την ζημιά που έχουν κάνει οι Ρώσοι στο Μέτωπο

Τα ουκρανικά  οχυρωματικά έργα χωρίς αεροπορία είναι άχρηστα. Χρειάστηκαν μερικές δεκάδες ρωσικές βόμβες 50 FAB, για να ανοίξουν οι Ρώσοι μια δίοδο πλάτους περίπου 2,5 χιλιομέτρων απ' όπου πέρασαν τεθωρακισμένοι και μηχανοκίνητοι σχηματισμοί.

 Η επιμελητεία είναι πάρα πολύ κοντά στις ρωσικές δυνάμεις και είναι άφθονη, ενώ οι γραμμές ανεφοδιασμού των Ουκρανών είναι μακριά, αφού πρέπει να διασχίσουν μεγάλη απόσταση και τον Δνείπερο ποταμό, εκτεθειμένες σε αδιάκοπο ρωσικό πυρ.

Η ουσία παραμένει όμως, και κάθε απόσυρση ουκρανικών δυνάμεων από την Οδησσό για να σωθεί το Χάρκοβο, αφήνει την πόλη ανυπεράσπιστη στην επικείμενη ρωσική χερσαία επίθεση που ετοιμάζει η Μόσχα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ρώσος σύμβουλος: Θα καταρρίψουμε “κατά λάθος” αμερικανικά drone-Μετά την Βαλτική η Ρωσία “ετοιμάζει” No fly Zone στην Μαύρη Θάλασσα;

“Η Μόσχα θα βάλει τέλος στην δράση του ΝΑΤΟ που βοηθά την Ουκρανία να κτυπά με πυραύλους ρωσικές στρατιωτικές υποδομές”...