άρμα μάχης
Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Καρέ-καρέ μονομαχία ουκρανικού και ρωσικού άρματος μάχης στην πρώτη γραμμή του Ντονιέτσκ (Βίντεο)

Ο ουκρανικός στρατός πρόσφατα δημοσίευσε ένα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που δείχνει ένα άρμα μάχης του να καταστρέφει ένα ρωσικό άρμα σε μονομαχία στην πρώτη γραμμή του μετώπου στο Ντονιέτσκ. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το υλικό είναι ιδιαίτερα σπάνιο γιατί καταγράφει καρέ-καρέ την σύγκρουση δύο εχθρικών αρμάτων μάχης στο πεδίο της μάχης. Στον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο συνήθως αυτά τα τεθωρακισμένα οχήματα καταστρέφονται είτε από εχθρικές νάρκες είτε από εισερχόμενα βλήματα, ρουκέτες ή drones καμικάζι.

«Απόσπασμα από την μάχη: ένα ρωσικό άρμα μάχης συνοδευόμενο από τεθωρακισμένα οχήματα μάχης πεζικού κινείται προς τις θέσεις μας. Συνάντησαν πληρώματα τεθωρακισμένων της 58ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας Πεζικού του ουκρανικού στρατού. Εξαπολύσαμε άμεσα πυρά. Το εχθρικό άρμα χτυπήθηκε και οι υπόλοιποι Ρώσοι το έβαλαν στα πόδια» γράφει το μήνυμα που δημοσίευσε στο Facebook η 58η ουκρανική ταξιαρχία.

Σύμφωνα με ουκρανικές πηγές, το ουκρανικό άρμα ήταν τύπου T-64BV. Το όχημα εκτόξευσε ένα βλήμα διαμετρήματος 125 χιλιοστών έναντι του εχθρικού τεθωρακισμένου.

Πολλοί σχολίασαν βέβαια πως το ρωσικό άρμα μάχης που φαίνεται στο βίντεο δεν καταστράφηκε από το βλήμα που εκτόξευσε το ουκρανικό T-64BV, αλλά από κάποια αντιαρματική νάρκη που πυροδοτήθηκε στο έδαφος. Το κύριο επιχείρημά τους είναι πως η έκρηξη στο ρωσικό άρμα συνέβη 4 με 5 δευτερόλεπτα μετά την εκτόξευση του ουκρανικού βλήματος, δηλαδή συνέβη καθυστερημένα.

Ο Λιθουανικός Στρατός Έτοιμος να Επέμβει στην Ουκρανία

Σε άλλη πρόσφατη είδηση, η Λιθουανή πρωθυπουργός Ινγκρίντα Σιμονίτε σε συνέντευξή της με την βρετανική The Financial Times, ανακοίνωσε την ετοιμότητα της χώρας της να αποστείλει στρατιωτικό προσωπικό στην Ουκρανία ως μέρος μίας εκπαιδευτικής αποστολής. Βέβαια τόνισε πως μέχρι στιγμής το Κίεβο δεν έχει προβεί σε σχετικό αίτημα προς το βαλτικό κράτος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το λιθουανικό κοινοβούλιο έχει εγκρίνει και αυτό μία πιθανή αποστολή στρατιωτών στην Ουκρανία, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την έμπρακτη υποστήριξης της χώρας προς το Κίεβο.

Η Σιμονίτε πρόσθεσε πως η πρόσφατη ρωσική ανακοίνωση περί διεξαγωγής ασκήσεων με τακτικά πυρηνικά όπλα κοντά στην Ουκρανία έχει τυπικό χαρακτήρα και καθησύχασε τον κόσμο λέγοντας πως η Μόσχα κατά πάσα πιθανότητα δεν θα χρησιμοποιήσει τέτοια όπλα στο πεδίο της μάχης εξαιτίας των πολύ αρνητικών επιπτώσεών τους. «Η Ρωσία θα επηρεαστεί και η ιδία από μία πιθανή χρήση τέτοιων όπλων» είπε η πολιτικός.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Η Κομισιόν ενέκρινε την επόμενη φάση-Αναμένουμε την κατασκευή πρωτότυπων υπερσύγχρονων Κορβετών μέσω PESCO με στόχο το ελληνικό ΠΝ

Η χώρα μας μέσω αυτού του προγράμματος έχει μια μεγάλη ευκαιρία αναβάθμισης της δυνατότητας της να κατασκευάσει αρκετές...