Ένοπλες Συρράξεις

Με την πλήρη ανοχή της "ευαίσθητης" Δύσης ο Ερντογάν σκοτώνει Κούρδους στο Βόρειο Ιράκ

Ο τουρκικός στρατός σκότωσε 32 μέλη του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν σε διάφορες περιοχές του βόρειου Ιράκ, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας. Ουδείς σε ΗΠΑ και ΕΕ ασχολείται με το θέμα. Για τους «πολιτισμένους» δυτικούς δεν έχουν όλες οι ανθρώπινες ζωές την ίδια αξία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι επιχειρήσεις αυτές έγιναν στις περιοχές Χαφτανίν, Γκάρα και Χαρκούκ του βόρειου Ιράκ.

Οι τουρκικές διασυνοριακές επιθέσεις στο βόρειο Ιράκ αποτελούν πηγή έντασης με τη Βαγδάτη εδώ και πολλά χρόνια. Η Άγκυρα ζητά περισσότερη συνεργασία από το Ιράκ για την αντιμετώπιση των Κούρδων ανταρτών και η Βαγδάτη τον Μάρτιο χαρακτήρισε «απαγορευμένη οργάνωση» το ΡΚΚ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τον περασμένο μήνα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε συνομιλίες με Ιρακινούς αξιωματούχους στη Βαγδάτη και το Αρμπίλ για τη συνεχιζόμενη παρουσία του ΡΚΚ στο βόρειο Ιράκ, καθώς και για άλλα ζητήματα. Αργότερα είπε ότι πιστεύει πως το Ιράκ βλέπει ότι είναι αναγκαία η εξουδετέρωση του PKK.

Τι ετοιμάζει η Άγκυρα-Η Τουρκία ετοιμάζει την ανάπτυξη S-400 στα σύνορα με το Ιράκ για την επιχείρηση κατά των Κούρδων

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Türkiye, η Τουρκία σχεδιάζει να αναπτύξει συστήματα αεράμυνας S-400 κατά μήκος των συνόρων με το Ιράκ, ως προετοιμασία για την επερχόμενη στρατιωτική της επιχείρηση κατά των κουρδικών ανταρτικών δυνάμεων στο Ιρακινό Κουρδιστάν.

Αυτή η κίνηση είναι μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής που ανακοίνωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στις 4 Μαρτίου, δεσμευόμενος να εξοντώσει οριστικά τους Κούρδους αντάρτες μέχρι το καλοκαίρι.

«Οι προετοιμασίες μας είναι έτοιμες να διαταράξουν τα σχέδια όσων προσπαθούν να υπονομεύσουν την Τουρκία εγκαθιστώντας μια «Τρομοκρατία» στα νότια σύνορά μας», παρατήρησε ο ίδιος, χρησιμοποιώντας ένα υποτιμητικό παιχνίδι λέξεων σε σχέση με το Κουρδιστάν.

Επιπλέον, ο Τούρκος Πρόεδρος επανέλαβε τον μακροχρόνιο στόχο της Τουρκίας να δημιουργήσει έναν διάδρομο ασφαλείας που θα εκτείνεται 30-40 χιλιόμετρα στο συριακό έδαφος, υποδεικνύοντας την πρόθεση να εδραιώσει την τρέχουσα τουρκική κατοχή στην περιοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Η τουρκική πρωτοβουλία για επίθεση, αναμένεται να επιταχυνθεί μετά το Ραμαζάνι και φέρεται να είναι ένα μέτρο προστασίας των περιοχών από τεχνολογικά εξελιγμένες επιθέσεις από εξοπλισμένους με φορητά αντιαεροπορικά συστήματα Κούρδους αντάρτες από το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), συμπεριλαμβανομένων των επιθέσεων με drone-καμικάζι", αναφέρει τουρκική πηγή.

Η ανάπτυξη των S-400 πιθανότατα συνδέεται περισσότερο με την κλιμάκωση των περιφερειακών εντάσεων, που κυμαίνονται από την αναταραχή στη Γάζα έως τις εντεινόμενες συγκρούσεις στον Καύκασο μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας.

Εν τω μεταξύ, μια άλλη φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα, η Akit, τόνισε περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με την επιχείρηση.

Η ίδια εφημερίδα ανέφερε την προθυμία των ομάδων της συριακής αντιπολίτευσης που υποστηρίζονται από την Τουρκία να συμμετάσχουν, στις επιχειρήσεις, με στόχο την εκτόπιση της παρουσίας του PKK που εκτείνεται προς τη Σουλεϊμανίγια και την πιθανή χρονική στιγμή έναρξης της τουρκικής επίθεσης μετά την επίσκεψη του Ερντογάν στο Ιράκ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ