Μακρόν και γαλλικός στρατός
Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Ετοιμαστείτε για τα χειρότερα-Μακρόν: Αν οι Ρώσοι σπάσουν την ουκρανική γραμμή άμυνας θα στείλουμε στρατό

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε πως το ερώτημα αποστολής δυτικών στρατευμάτων στην Ουκρανία θα τεθεί «νομίμως» εάν η Ρωσία σπάσει τις ουκρανικές πρώτες γραμμές και φυσικά υπό την προϋπόθεση ότι το Κίεβο θα ζητήσει την βοήθεια της Δύσης. Αυτά είπε μεταξύ άλλων ο Γάλλος ηγέτης σε συνέντευξή του με το The Economist την Πέμπτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επαναφέρει στο Προσκήνιο την Αποστολή Στρατού στην Ουκρανία

Για άλλη μία φορά ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε ότι δεν μπορεί να αποκλείσει την πιθανότητα αποστολής στρατευμάτων στην Ουκρανία, κάτι που είχε δηλώσει για πρώτη φορά νωρίτερα μέσα στο έτος. Όταν είχε προβεί σε αυτήν την δήλωση πριν κάτι μήνες οι αντιδράσεις τόσο στην Δύση όσο και στην Ρωσία ήταν αμέτρητες. Ακόμη και σύμμαχοι του Παρισιού, όπως το Βερολίνο, ανέφεραν πως δεν σκοπεύουν να στείλουν στρατιώτες τους στο ουκρανικό πεδίο της μάχης.

Η The Economist είπε πως ο Μακρόν έδωσε συνέντευξη στο μέσο λίγο αφότου είχε παραδώσει έναν σημαντικό λόγο την περασμένη εβδομάδα, κατά τον οποίον είχε αναφέρει πως η Ευρώπη είναι «θνητή» και θα μπορούσε να «πεθαίνει» κυρίως εξαιτίας της απειλής που θέτει η ρωσική επιθετικότητα μετά την επίθεση στην Ουκρανία στις αρχές του 2022.

Η συνέντευξη δημοσιεύθηκε μία κρίσιμη χρονική περίοδο για τον Γάλλο πρόεδρο. Στις 6 με 7 Μαΐου ο Μακρόν αναμένεται να υποδεχτεί τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ, με τον οποίο και θα συζητήσει διάφορα διεθνή ζητήματα, μεταξύ των οποίων και αυτό της Ουκρανίας.

«Εννοείται. Δεν μπορώ να αποκλείσω τίποτα, επειδή αντιμετωπίζουμε κάποιον που ούτε αυτός αποκλείει τίποτα» δήλωσε ο Μακρόν όταν ρωτήθηκε εάν υποστηρίζει ακόμη τις δηλώσεις που έκανε στις 26 Φεβρουαρίου.

Ο Μακρόν είπε πως «εάν η Ρωσία αποφασίσει να προχωρήσει, θα πρέπει όλοι να κάνουμε αυτήν την ερώτηση στους εαυτούς μας», φυσικά αναφερόμενος στην πιθανότητα αποστολής δυτικών στρατιωτών στην Ουκρανία. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα νέα σχόλια του Μακρόν αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο όσο κάποιοι αναλυτές από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ πιστεύουν πως η Ρωσία βρίσκεται πολύ κοντά στην εξαπόλυση μίας νέας μαζικής επίθεσης κατά της Ουκρανίας. Σχεδόν κάθε ημέρα οι δυνάμεις της Μόσχας καταλαμβάνουν έναν νέο οικισμό στην ανατολική Ουκρανία, καθιστώντας την προέλαση του ρωσικού στρατού σταθερά συνεχιζόμενη.

Εχθές ο Μακρόν λέγεται πως παραβρέθηκε σε ένα ιδιωτικό δείπνο με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς στο Παρίσι, αποκάλυψε ένα αξιωματούχους από την χώρα.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ