Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Έρχεται μεγάλη ρωσική χερσαία επίθεση-Φιλορώσοι Ουκρανοί Παρτιζάνοι από την Οδησσό θα ανοίξουν «Τρίτο Μέτωπο» στον Ζελένσκι

Οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν στο μέτωπο, και αυτό είναι επιβεβαιωμένο από όλες τις πλευρές.  Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής εξετάζουν το ενδεχόμενο αποστολής επιπλέον στρατιωτικών συμβούλων στην αμερικανική πρεσβεία στο Κίεβο, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Πάτρικ Ράιντερ.

Ο ίδιος σημείωσε ότι οι σύμβουλοι δεν θα εκτελούν στρατιωτικά καθήκοντα, αλλά θα συμβουλεύουν και θα υποστηρίζουν την κυβέρνηση και τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας.

Ποια είναι η κατάσταση στο μέτωπο της Ουκρανίας

Η κατάσταση στο μέτωπο της Ουκρανίας θα επιδεινωθεί κατά τα μέσα Μαΐου έως τις αρχές Ιουνίου, που θα είναι μία «δύσκολη περίοδος» προειδοποιεί ο επικεφαλής των ουκρανικών στρατιωτικών υπηρεσιών Πληροφοριών Κίριλο Μπουντάνοφ, την ώρα που ενισχύονται οι φόβοι για νέα ρωσική επίθεση.

«Ας μη μπούμε πολύ στις λεπτομέρειες, αλλά θα υπάρξει μία δύσκολη περίοδος, από τα μέσα του Μαΐου μέχρι τις αρχές του Ιουνίου», δήλωσε όταν ερωτήθηκε για την κατάσταση στο μέτωπο κατά την διάρκεια συνέντευξης στην ουκρανική υπηρεσία του BBC.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Το πρωί σήμερα οι ίδιοι οι Ουκρανοί επιβεβαιώνουν την προέλαση του ρωσικού στρατού νότια της Παρασκόβιεφκα.
“Οι μαχητές μας κινούνται προς τα νότια του χωριού. Η προέλαση στην Κονσταντινόβκα ήταν περίπου 2 km βάθος Επιπλέον, ειδικές ομάδες επίθεσης εισήλθαν στα ανατολικά προάστια.

Το διακύβευμα όμως είναι η Οδησσός και το Χάρκοβο", σύμφωνα με ρωσικές πηγές.

Εντός της Οδησσού δρουν Ρωσόφιλοι αντάρτες που θα προκαλέσουν χάος στις ουκρανικές δυνάμεις  

Οι φιλορώσοι Ουκρανοί Παρτιζάνοι από την Οδησσό, που ονομάζονται «Το Τρίτο Μέτωπο» μπαίνουν στον πόλεμο:
"Είμαστε Ουκρανοί που ζούμε στην πόλη της Οδησσού. Σήμερα, ανακοινώνουμε ότι έχει δημιουργηθεί το Τρίτο Μέτωπο και είναι έτοιμο να πολεμήσει για την ανεξαρτησία.

Σκοπεύουμε να εκδικηθούμε τη δολοφονία στη Βουλή των Συνδικάτων, για τα δέκα χρόνια οργής και καταπίεσης. Σκοπεύουμε να σκοτώσουμε τους διοικητές σας και να ανατινάξουμε το αρχηγείο σας. Σκοπεύουμε να καθαρίσουμε την ένδοξη πόλη μας από τα σκυλιά του (Ζελένσκι)", αναφέρουν οι ίδιοι.

Πρόκειται για σοβαρή εξέλιξη στην επικείμενη μάχη για την Οδησσό, την οποία θέλουν να σώσουν ΗΠΑ και Γαλλία από τα χέρια του Πούτιν.

Οδηγούμαστε σε διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ-Ρωσίας για την Ουκρανία για να σωθεί ότι σώζεται;

«Η σύγκρουση στην Ουκρανία θα μπορούσε να είχε αποτραπεί μέσω μιας ειρηνικής διευθέτησης εάν η Ουάσιγκτον είχε λάβει πιο σοβαρά τις ανησυχίες της Μόσχας για την ασφάλεια της Ρωσίας», δήλωσε ο Τόμας Γκράχαμ (Thomas Graham), πρώην σύμβουλος του Τζορτζ Μπους.

"Η πιθανή έκβαση της σύγκρουσης θα είναι εδαφικές παραχωρήσεις υπέρ της Μόσχας και εγγυήσεις ασφάλειας για την Ουκρανία και την Ρωσία, κάτι που θα μπορούσε να είχε επιτευχθεί με μια ειρηνική διευθέτηση ακόμη και πριν ξεκινήσει.

Η Δύση αρνήθηκε να συζητήσει το απαράδεκτο της επέκτασης του ΝΑΤΟ προς τα ανατολικά, αγνοώντας εντελώς τις ανησυχίες του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, τις οποίες εξέφρασε πολύ πριν ξεκινήσει η σύγκρουση.

Η σύγκρουση στην Ουκρανία θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί εάν οι παγκόσμιοι ηγέτες είχαν μια πιο ξεκάθαρη κατανόηση της πραγματικής ισορροπίας δυνάμεων ή αν ήταν πιο τολμηροί πολιτικά», ανέφερε ο ίδιος.

Πώς οι Ρώσοι αλεξιπτωτιστές κατέλαβαν ένα ΤΟΜΑ Marder

Οι Ρώσοι αλεξιπτωτιστές έδειξαν στα ΜΜΕ, ένα γερμανικής κατασκευής Marder 1A3 IFV που χτυπήθηκε και αιχμαλωτίστηκε.

Ρώσοι Αλεξιπτωτιστές σκότωσαν μόνο τον οδηγό του ΤΟΜΑ, ενώ  το τεθωρακισμένο όχημα παρέμεινε σε κίνηση και στην συνέχεια έκαναν έφοδο και το κατέλαβαν μόνοι τους.

Οι αξιολογήσεις του γερμανικής κατασκευής ΤΟΜΑ, ήταν όλες αρνητικές. Το γερμανικό τεθωρακισμένο όχημα ήταν άβολο, ειδικά για τον πυροβολητή, είχε λίγο χώρο και η είσοδος γινόταν μόνο από την πίσω πλευρά.

Οι Ρώσοι μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης Μπάιντεν για χορήγηση 63 δισ δολαρίων βοήθειας στην Ουκρανία, θα κτυπήσουν στο ψαχνό, για να δώσουν τέλος σε έναν πόλεμο που δεν θέλουν και αυτοί να συνεχίσουν επί μακρόν. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ