Ένοπλες Συρράξεις

Η κυβέρνηση του Νετανιάχου θέλει αντίποινα στο Ιράν! Συμβουλευόμαστε τους φίλους μας αλλά εμείς θα πούμε την τελευταία λέξη

Για ομοφωνία στην ισραηλινή κυβέρνηση σε σχέση με την ανάγκη «απάντησης» στην επίθεση του Ιράν μίλησε ο αντιπρόεδρος του κοινοβουλίου του Ισραήλ.

Ο Hanoch Milwidsky, ο οποίος είναι αντιπρόεδρος του ισραηλινού κοινοβουλίου εκλεγμένος από το κυβερνών κόμμα, Λικούντ του πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου, δήλωσε στο BBC ότι υπάρχει ομοφωνία στην ισραηλινή κυβέρνηση πως πρέπει να υπάρξει απάντηση στην ιρανική επίθεση, χωρίς να διευκρινίζει ωστόσο αν υπάρχει ομοφωνία και στον τρόπο πού θα απαντήσει το Ισραήλ.

«Γνωρίζαμε ότι θα ερχόταν, υπήρχαν πολλές προσδοκίες και ήμασταν πολύ χαρούμενοι που τελείωσε με τον τρόπο που τελείωσε, τουλάχιστον αυτός ο γύρος», δήλωσε στην εκπομπή Newshour του BBC, αναφερόμενος στον μεγάλο αριθμό μη επανδρωμένων αεροσκαφών και πυραύλων που αναχαιτίστηκαν από την ισραηλινή αεράμυνα και τους συμμάχους του εβραϊκού κράτους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Δεν νομίζω ότι κανείς στην κυβέρνηση υποστηρίζει πραγματικά να μην προβούμε σε αντίποινα για την πράξη αυτή».

 

Ομοφωνία για την ανάγκη αντιποίνων του Ισραήλ και στο πολεμικό συμβούλιο


Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι υπάρχει παρόμοια ομοφωνία στο πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ, το οποίο σχηματίστηκε μετά το ξέσπασμα του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς στη Γάζα και συνεδριάζει και σήμερα, είπε: «Απολύτως».

«Δεν νομίζω ότι οποιοσδήποτε με σώας τας φρένας μπορεί να περιμένει ότι δεν θα προβεί σε αντίποινα μετά την εκτόξευση εκατοντάδων πυραύλων προς την κατεύθυνσή μας», είπε ο Milwidsky .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αναγνωρίζοντας την επιθυμία των ΗΠΑ να αποφύγουν τη στρατιωτική κλιμάκωση εστιάζοντας στη διπλωματία, είπε ότι πρόκειται για μια «πολύ κρίσιμη στιγμή στην ιστορία του Ισραήλ».

«Φυσικά ακούμε, συμβουλευόμαστε όλους τους φίλους μας στον κόσμο, αλλά στο τέλος εμείς θα πούμε την τελευταία λέξη», τόνισε.

Το ΝΑΤΟ καταδικάζει την επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ και καλεί σε αυτοσυγκράτηση

«Καταδικάζουμε την χθεσινή κλιμάκωση του Ιράν, καλουμε σε αυτοσυγκράτηση και παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις.» έγραψε στο Χ η εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ Farah Dakhlallah την Κυριακή.

«Είναι ζωτικής σημασίας η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή να μην ξεφύγει από τον έλεγχο», σημείωσε.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ