Πολιτική
Ενημερώθηκε στις:

Μεϊμαράκης για Μέση Ανατολή: Εάν ζητηθεί από την Ελλάδα θα πρέπει να ανταποκριθεί είναι μέλος του ΝΑΤΟ

Δήλωση για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή έκανε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

«Είναι μια δυσάρεστη εξέλιξη, που ελπίζω ότι θα υπάρξει αυτοσυγκράτηση και δεν θα συνεχιστεί», ανέφερε από τις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου όπου συμμετείχε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η δήλωση έχει ως εξής:

«Γεγονός είναι πάντως ότι αυτή τη στιγμή πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση όλοι για να μπορέσουμε να υπερασπιστούμε τις αρχές μας, τις αξίες μας, την εδαφική μας ακεραιότητα. Ήδη στην Ευρώπη συνεδριάζουν τα αρμόδια θεσμικά όργανα για να εξετάσουν την πολύ σοβαρή κατάσταση και τις επόμενες κινήσεις, που ελπίζουμε και ευχόμαστε να επικρατήσουν η λογική και η Ειρήνη», πρόσθεσε.

«Η Ελλάδα είναι ένα κράτος μέλος του ΝΑΤΟ, είμαστε ενεργό μέλος της ΕΕ και αυτό σημαίνει ότι, αν μας ζητηθεί, πρέπει να ανταποκριθούμε ώστε να βοηθήσουμε να εξασφαλίσουμε την Ειρήνη ακόμη πιο γρήγορα. Και πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι εμείς θα υπερασπιστούμε τις αρχές, τις αξίες μας τον δυτικό τρόπο ζωής», επισήμανε.

Το ΝΑΤΟ καταδικάζει την επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ και καλεί σε αυτοσυγκράτηση

«Καταδικάζουμε την χθεσινή κλιμάκωση του Ιράν, καλουμε σε αυτοσυγκράτηση και παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις.» έγραψε στο Χ η εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ Farah Dakhlallah την Κυριακή.

«Είναι ζωτικής σημασίας η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή να μην ξεφύγει από τον έλεγχο», σημείωσε.

Σε εξέλιξη το πολεμικό συμβούλιο του Ισραήλ

Συνεδριάζει το πολεμικό συμβούλιο του Ισραήλ, υπό τον Μπενιαμίν Νετανιάχου, με την συμμετοχή του Μπένι Γκαντζ, του υπουργού Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ, του υπουργού Ρον Ντέρμερ και των πολιτικών Γκάντι Άιζενκοτ και Αρίγιε Ντέρι, ως παρατηρητές.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντονι Μπλίνκεν επικοινώνησε με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Ισραέλ Κατς από τον οποίο ζήτησε να ενημερωθεί για την απόφαση του συμβουλίου και το σχέδιο που θα ακολουθήσει το Ισραήλ ως απάντηση στην επίθεση του Ιράν.

Την ίδια ώρα ο Μπένι Γκαντζ διαμηνύει ότι το Ισραήλ θα εισπράξει το τίμημα από το Ιράν «στον χώρο και με τον τρόπο που μας ταιριάζει».

Το Ιράν γνώρισε τη δύναμη του συστήματος ασφαλείας του Ισραήλ σημείωσε ο Γκαντζ, αναφερόμενος στην ελάχιστη ζημιά που προκάλεσε η επίθεση που περιελάμβανε εκατοντάδες βλήματα.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ