Ουκρανός στρατιώτης με σύνδρομο Down στο μέτωπο
Ένοπλες Συρράξεις

Θλιβερό! Οι Ουκρανοί έστειλαν στο μέτωπο νεαρό με σύνδρομο Down-«Ζελένσκι είσαι εγκληματίας» σχολιάζουν χρήστες (Βίντεο)

Απαράμιλλη θλίψη προκαλεί νέο βίντεο που δημοσιεύθηκε σήμερα σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης με πρωταγωνιστή έναν νεαρό Ουκρανό στρατιώτη με σύνδρομο Down. Παράλληλα, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις ξεκινήσαν επίθεση κατά του οικισμού Κονσταντίνοβκα που βρίσκεται σήμερα υπό τον έλεγχο του Κιέβου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θλιβερό Βίντεο με Ουκρανό Στρατιώτη

Πιο συγκεκριμένα, πριν λίγες ώρες δημοσιεύθηκε στο X ένα βίντεο που δείχνει έναν Ουκρανό στρατιώτη με σύνδρομο Down να συμμετάσχει κανονικά στον πόλεμο, σε σημείο κοντά στο μέτωπο. Είναι άγνωστη η τοποθεσία στην οποία έχει παραταχθεί ο νεαρός άντρας, ωστόσο οι συνθήκες στις οποίες ζει είναι πραγματικά τραγικές. Οι ταλαιπωρίες όμως δεν ήταν αρκετές για να βγάλουν το χαμόγελο από το πρόσωπό του, όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο.

Το βίντεο κατέγραψε ένας άλλος Ουκρανός στρατιώτης, ο οποίος έδειξε στον κόσμο πως η εκστρατεία επιστράτευσης στην Ουκρανία λειτουργεί πολύ άδικα. Στέλνονται στο μέτωπο ακόμη και άνθρωποι με αναπηρία, ενώ στο δυτικό μέρος της χώρας δεν έχει λάβει χώρα γενική επιστράτευση. Το επίπεδο διαφθοράς είναι στα ύψη και αυτό πάντα έχει αρνητικές συνέπειες για τον λαό.

Νέα Ρωσική Επίθεση στην Κονσταντίνοβκα

Σε άλλη πρόσφατη είδηση, ρωσικό μέσο αναφέρει πως τα ρωσικά στρατεύματα εξαπέλυσαν πρόσφατα μία νέα επίθεση κατά της πόλης Κονσταντίνοβκα από την νότια κατεύθυνση. Η νέα εξέλιξη έλαβε χώρα λίγο αφότου ο ρωσικός στρατός προσπέρασε το χωριό Παρασκοβίεφκα, δυτικά του Μπαχμούτ.

H Κονσταντίνοβκα είναι μία ουκρανική βιομηχανική πόλη στην περιφέρεια του Ντονιέτσκ, η οποία βρίσκεται ανάμεσα στο Μπαχμούτ και στο Τσάσοφ Γιαρ, μία πόλη που αποτελεί τον επόμενο στόχο των ρωσικών δυνάμεων. 

Επειδή η πόλη Κονσταντίνοβκα είναι σχετικά μεγάλη, μιας και το 2022 είχε περισσότερος από 65 χιλιάδες κατοίκους, εκτιμάται πως οι Ρώσοι θα αναπτύξουν σημαντικές δυνάμεις για να την πολιορκήσουν. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γενικά η κατάσταση στο μέτωπο του Ντονιέτσκ είναι ένας πραγματικός εφιάλτης για τον ουκρανικό στρατό, αφού δεν μπορεί να περιοριστεί η ρωσική προέλαση σε πολλαπλά μέτωπα. Οι ρωσικές δυνάμεις προχωρούν σε Νοβομιχαΐλοβκα, ενώ σφοδρές μάχες λαμβάνουν χώρα γύρω από τους οικισμούς Γκεοργκίεφκα και Περβομαΐσκογιε. Ειδικά στην Νοβομιχαΐλοβκα οι Ουκρανοί στρατιώτες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους και να τις παραδώσουν στον ρωσικό στρατό. Ίσως σύντομα δούμε πλήρη κατάληψη του χωριού από τα στρατεύματα της Μόσχας.

χάρτης - Ντονιέτσκ στις αρχές Απριλίου 2024
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Βίντεο του ΓΕΕΘΑ με τα “βατράχια μας” ως απάντηση στο παραμύθι των γειτόνων “θα έρθουμε ένα βράδυ ξαφνικά” και στους Τούρκους “ψαράδες” του Αιγαίου

Στις 18 Ιουλίου 2024 αναφέρθηκε η παρουσία Εξήντα Τούρκων ψαράδων στο Αιγαίο με 5 από αυτούς γύηρω από την Ζουράφα-Οι...