Ένοπλες Συρράξεις

Επιθεώρηση Τούρκου Διοικητή Χερσαίων Δυνάμεων στη μεθόριο με το Ιράκ-Έρχεται "πράσινο φώς" από τον Ερντογάν για νέα εισβολή

Οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις (ΤΕΔ)  είναι γνωστό ότι  επιδιώκουν οποιοδήποτε γηγενές οπλικό σύστημα-μέσο-πυρομαχικό  παραχθεί από την αμυντική τους βιομηχανία και στη συνέχεια ενταχθεί σε αυτές, να το δοκιμάζουν σε πραγματικές συνθήκες μάχης, αξιολογώντας τις δυνατότητές τους.

Ως τέτοιο πεδίο μάχης χρησιμοποιούν τις ΝΑ επαρχίες τους και το Βόρειο Iράκ κατά του PKK, αλλά και την Βόρεια Συρία κατά των Κούρδων του YPG.

Επιθεώρηση Τούρκου Διοικητή Χερσαίων Δυνάμεων στη μεθόριο με το Ιράκ

Ενδεικτικός είναι ο τίτλος Τουρκικού ΜΜΕ "Το KORKUT και το Bayraktar Mini UAV βρίσκονται σε υπηρεσία στο σημείο μηδέν", στο οποίο επισημαίνονται:

"Ο Διοικητής των χερσαίων δυνάμεων Στρατηγός Selçuk Bayraktaroğlu πραγματοποίησε επιθεωρήσεις στην περιοχή του Χακάρι. Κατά τη διάρκεια των επιθεωρήσεων, το σύστημα αεράμυνας KORKUT που παράγεται από την ASELSAN και το Mini UAV της BAYKAR τράβηξαν την προσοχή.

Οι επιθεωρήσεις πραγματοποιήθηκαν στη Διοίκηση της 3ης Μεραρχίας Πεζικού στο Hakkâri/Yüksekova και στη Διοίκηση της 2ης Συνοριακής Ταξιαρχίας στο Hakkâri/Çukurca στις 3 Απριλίου 2024.

Κατά τη διάρκεια των επιθεωρήσεων του Στρατηγού Bayraktaroğlu, τα προϊόντα που αναπτύσσει η τουρκική αμυντική βιομηχανία τράβηξαν την προσοχή. Στις κοινές εικόνες, φάνηκε για πρώτη φορά το όχημα Διοίκησης και ελέγχου του  αντιαεροπορικού συστήματος KORKUT που αναπτύχθηκε από την ASELSAN.

Στη συνέχεια, ο στρατηγός Bayraktaroğlu εξέτασε το Mini UAV που αναπτύχθηκε από την BAYKAR.

Το σύστημα αεράμυνας KORKUT

Προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του συστήματος αεράμυνας  χαμηλού υψομέτρου των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, υπογράφηκε η συμφωνία παραγωγής KORKUT Low Altitude Air Defense System (AIHSS) μεταξύ της Προεδρίας των Αμυντικών Βιομηχανιών (SSB) και της ASELSAN στις 19 Μαΐου 2016.

Η πρώτη παράδοση στις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις έγινε το 2016.

Το KORKUT  είναι αποτελεσματικό κατά των μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (UAV), ελικοπτέρων, πυραύλων κρούζ και  πυραύλων αέρος-εδάφους.

Ένα σύστημα KORKUT AİHSS αποτελείται από 3 οχήματα οπλικού συστήματος (SSA) και 1 Όχημα Ελέγχου Διοίκησης (SSA).

Πολλά συστήματα έχουν παραδοθεί μέχρι σήμερα.

Το Όχημα Διοίκησης και Ελέγχου (CCA)

Το Όχημα Διοίκησης και Ελέγχου εκτελεί εντοπισμό και παρακολούθηση στόχων με το τρισδιάστατο ραντάρ αναζήτησης.

Αξιολογεί τις απειλές και εκχωρεί στόχους στα οχήματα οπλικών συστημάτων.

Το ραντάρ ASELSAN Mobile Search Radar (MAR)  διαθέτει συχνότητα εκπομπής X-Band, μέγιστη εμβέλεια 75+ χιλιομέτρων, εμβέλεια ανίχνευσης μαχητικών αεροσκαφών 25+ χιλιομέτρων και αρχιτεκτονική κεραίας ενεργής συστοιχίας φάσης.

Γενικά χαρακτηριστικά οχήματος οπλικού συστήματος (SSA).

Διαθέτει 2 πυροβόλα των 35 χλστ. Το σύστημα μπορεί επίσης να λειτουργεί σε ενοποίηση με  άλλα αντιαεροπορικά συστήματα  μέσω του οχήματος ελέγχου διοίκησης.

Μίνι UAV Bayraktar

Το Bayraktar Mini Unmanned Aerial Vehicle System είναι το πρώτο μίνι drone της Τουρκίας με τα εντελώς πρωτότυπα και εθνικά ανεπτυγμένα ηλεκτρονικά, λογισμικό και δομικά στοιχεία.

Το σύστημα, που αναπτύχθηκε με την έντονη δουλειά και προσπάθεια της ομάδας R&D BAYKAR, πέρασε με επιτυχία όλες τις δοκιμές και τέθηκε για πρώτη φορά σε υπηρεσία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων το 2007.

Το Mini UAV System, το οποίο έχει πολλά προηγμένα χαρακτηριστικά σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές του, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και κάτω από δύσκολες γεωγραφικές και μετεωρολογικές συνθήκες.

Ένα αξιόπιστο και αποτελεσματικό σύστημα με περισσότερες από 100.000 επιχειρησιακές πτήσεις μέχρι σήμερα.

Πλησιάζει η ώρα μηδέν (0) νέας χερσαίας εισβολής των ΤΕΔ στο Βόρειο Ιράκ με στόχο το ΡΚΚ

Από την επιθεώρηση  του Τούρκου Διοικητή Χερσαίων Δυνάμεων στην παραμεθόριο με το Ιράκ περιοχή του Χακαρί, σε συγκερασμό με την επίδειξη των νέων οπλικών συστημάτων  με τα οποία έχουν εξοπλιστεί Τουρκικοί Σχηματισμοί σε αυτήν, στην  οποία εντέχνως προβαίνει το τουρκικό ΜΜΕ, αντιλαμβανόμαστε ότι πλησιάζει η ώρα  μηδέν (0) νέας χερσαίας εισβολής των ΤΕΔ στο Βόρειο Ιράκ με στόχο το ΡΚΚ, για την οποία  ωστόσο είχαμε αναφεθεί εκτενώς πολύ νωρίτερα σε άρθρο μας με τίτλο, "Έρχεται "Μαύρο καλοκαίρι" για PKK-YPG- Ο Ερντογάν θα τους "χτυπήσει" με μεγάλη ισχύ σε Καντίλ και Βόρεια Συρία"

Σε αυτή την εκτίμηση συνηγορεί  επίσης η συντριβή του Ερντογάν στις πρόσφατες  Δημοτικές εκλογές , οπότε ο Τούρκος Πρόεδρος θα θελήσει να εκτρέψει την προσοχή του Τουρκικού λαού από την δεινή οικονομική του κατάσταση, τονώνοντας παράλληλα το Εθνικιστικό του συναίσθημα, διατάζοντας τις Ένοπλες Δυνάμεις του να εισβάλλουν σε Βόρειο Ιράκ χτυπώντας το PKK σε πρώτο χρόνο.

Ο Ερντογάν αναμένουμε ότι κατά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ στις αρχές του επόμενου μήνα, θα ζητήσει από τον Μπάϊντεν να του επιτρέψει να εισβάλλει και στη Βόρεια Συρία ενεργώντας κατά των Κούρδων του YPG,  προκειμένου οι ΤΕΔ να δημιουργήσουν έναν διάδρομο ασφαλείας βάθους 30-40 χιλιομέτρων. 

Κοινός στόχος και των δύο  τουρκικών στρατιωτικών επιχειρήσεων σε Βόρειο Ιράκ και Βόρεια Συρία  θα είναι η εξασφάλιση των Κουρδικών περιοχών που δρούν PKK -YPG και η διάνοιξη του "Development Road" που στοχεύει στη σύνδεση των κρατών του Κόλπου με την Ευρώπη μέσω Τουρκίας ως εναλλακτική λύση στη Διώρυγα του Σουέζ, αλλά και της Ινδοευρωπαϊκής οδού που θα διασυνδέει την Ινδία με τις χώρες του Κόλπου-Ιορδανία-Ισραήλ-Ελλάδα-ΕΕ.

 

 


 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Η Κομισιόν ενέκρινε την επόμενη φάση-Αναμένουμε την κατασκευή πρωτότυπων υπερσύγχρονων Κορβετών μέσω PESCO με στόχο το ελληνικό ΠΝ

Η χώρα μας μέσω αυτού του προγράμματος έχει μια μεγάλη ευκαιρία αναβάθμισης της δυνατότητας της να κατασκευάσει αρκετές...