Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Έρχεται "πλημμύρα" Ρωσικών αρμάτων στην Ουκρανία! Ο Πούτιν βάζει στη γραμμή παραγωγής τα νέα τρομερά T-80BVM

Είναι αληθές ότι χάρη στα πολλαπλά μέσα επιτηρήσεως και κυρίως τους δορυφόρους ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, ελάχιστα είναι τα Ρωσικά οπλικά συστήματα και μέσα που δεν είναι γνωστή η θέση και η αριθμητική τους δύναμη, τόσο στα μέτωπα των επιχειρήσεων στην Ουκρανία, όσο και στις περιοχές και εργοστάσια εκσυγχρονισμού- παραγωγής τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τεράστιο αριθμό  Ρωσικών αρμάτων Τ-80 αποκάλυψε δορυφορική φωτογραφία στην Αγία Πετρούπολη

Οι τρέχουσες εκτιμήσεις δείχνουν ότι ο ρωσικός στρατός θα μπορούσε να διατηρήσει μια σύγκρουση στην Ουκρανία για επιπλέον 2-3 χρόνια, δεδομένων των υπαρχόντων αποθεμάτων στρατιωτικού οπλισμού και μηχανημάτων, αναφέρει Διεθνές Βουλγαρικό ΜΜΕ , επικαλούμενο  δορυφορική  εικόνα που παρέχεται από το πολωνικό μέσο ενημέρωσης Defence24, που εμφανίζει ένα  τεράστιο απόθεμα ρωσικών αρμάτων μάχης T-80, επισημαίνοντας:

"O δορυφόρος έχει καταγράψει το ακάλυπτο απόθεμα του 61ου Εργοστασίου Επισκευής Τεθωρακισμένων. Αυτή η εγκατάσταση βρίσκεται κοντά στην Αγία Πετρούπολη και είναι ένα από τα πολλά εργοστάσια αρματων που λειτουργούν κάτω από την ομπρέλα Uralvagonzavod.

Η εικόνα έχει γίνει καυτό θέμα σε διάφορες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, προκαλώντας εκατοντάδες σχόλια.

Ενώ υπάρχει φαινομενική μείωση του αριθμού τους εντός των εγκαταστάσεων της εγκατάστασης, υπάρχει ομόφωνη συμφωνία ότι ο ρωσικός στρατός εξακολουθεί να διαθέτει έναν αρκετά μεγάλο στόλο αρμάτων μάχης.

Το πράσινο χρώμα εμφανίζονται εμφανώς σε πολλά από τα ρωσικά άρματα μάχης T-80 που απεικονίζονται. Ο συγκεκριμένος τύπος καμουφλάζ που φέρει ένα όχημα καθορίζεται συνήθως από τους φυσικούς χρωματικούς συνδυασμούς της περιοχής μάχης του.

Πριν από έναν ή δύο μήνες, οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες ισχυρίστηκαν ότι η Ρωσία θα μπορούσε να αντισταθμίσει τις μηνιαίες απώλειες αρματων στην Ουκρανία παράγοντας ένα συγκρίσιμο αριθμό νέων αρμάτων.

Ωστόσο  σημαντική ποσότητα από τα άρματα που στάλθηκαν στην Ουκρανία ανασύρθηκαν από τα αποθέματα, αναβαθμίστηκαν και στη συνέχεια απεστάλησαν.

Στις 14 Φεβρουαρίου  πραγματοποιήθηκε η πιο πρόσφατη παράδοση του T-80 στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας.

Ωστόσο το  Ρωσικό ΥΠΑΜ βασίστηκε περισσότερο σε οικονομικά αποδοτικά άρματα μάχης όπως τα T-72 και T-90, με αποτέλεσμα να υπάρχει πλεόνασμα αδρανών T-80. Εδώ είναι ένα ελάχιστα γνωστό γεγονός, ότι  τα λειτουργικά έξοδα για την ανα βάθμιση ενός T-80 ξεπερνούν αυτά των T-72 και T-90.

Εντούτοις , φαίνεται ότι το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επανεξετάζει την ανάλυση κόστους-οφέλους σχετικά με τα άρματα μάχης T-80. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα άρματα T-80 ξανά στην γραμμή  παραγωγής

Μια αποκάλυψη ήρθε στο φως στο κλείσιμο του 2023 , ότι η Ρωσία σχεδιάζει να ξεκινήσει εκ νέου την παραγωγή αρμάτων μάχης T-80.  Αυτή δεν θα  είναι απλώς μια βελτίωση ή εκσυγχρονισμός των υπαρχόντων μοντέλων, αλλά μια πλήρης επανεκκίνηση της δημιουργίας αυτών των αρμάτων πεδίου μάχης από τη βάση.

Τα εύσημα για την προβολή αυτής της σημαντικής είδησης  ανήκουν στον Alexander Potapov, τον  διευθυντή της εταιρείας Uralvagonzavod.

Το T-80BVM, που είναι η πιο πρόσφατη ενσάρκωση του άρτματος, έρχεται εξοπλισμένο με έναν τρομερό κινητήρα αεριοστροβίλου που αποδίδει μια εντυπωσιακή ισχύ 1.250 ίππων.

Αυτή η αναβάθμιση αιχμής έχει εισαχθεί στα τεθωρακισμένα τμήματα του Ρωσικού Στρατού από το 2019, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό άλμα προς τα εμπρός στον τομέα της στρατιωτικής τεχνολογίας.

Γιατί η Ρωσία στρέφεται στα άρματα T-80BVM αντί των T-90M Proriv;

Εδώ προκύπτει το ερώτημα.

Γιατί η Ρωσία, ως κορυφαίος παγκόσμιος κατασκευαστής στρατιωτικών μηχανημάτων υψηλής τεχνολογίας, δεν αυξάνει την παραγωγή των αρμάτων μάχης T-90M Proriv, αφού αυτό το μοντέλο, με τον προηγμένο σχεδιασμό και τις επιδόσεις του, έχει αποδείξει την αξία του και στέφθηκε ως το κορυφαίο τανκ παραγωγής στον κόσμο;

Η απόφαση να προστεθεί το νέο T-80 στο αρματικο δυναμικό  οφείλεται πιθανώς στη σχέση κόστους-αποτελεσματικότητας, λαμβάνοντας υπόψη την τεράστια ποσότητα αρμάτων μάχης που απαιτούνται.

Εναλλακτικά, είναι πολύ πιθανό το T-80BVM, ρητά σχεδιασμένο για ακραίες πολικές συνθήκες, να επιλέχθηκε για ανάπτυξη μονάδων στην Αρκτική.

Το T-80BVM  είναι εξοπλισμένο με εκρηκτική αντιδραστική θωράκιση "Relikt",όντας πιο ανθεκτικό στα σύγχρονα αντιαρματικά όπλα από τον προκάτοχό του, το T-80, το οποίο χρησιμοποιούσε την θωράκιση  "Kontakt-5".

Η εισαγωγή της θωράκισης «Relikt»  παρέχει στο T-80BVM ένα πλεονέκτημα όσον αφορά την προστασία από επιθέσεις που περιλαμβάνουν κινητική και χημική ενέργεια.

Βελτιωμένη ισχύς πυρός και Σύστημα ελέγχου πυρός (ΣΕΠ)

Όσον αφορά την απόλυτη επιθετική ικανότητα, το T-80BVM παρουσιάζει μια αξιοσημείωτη αναβάθμιση με το νέο πυροβόλο του λείας οπής 125 mm 2A46M-4. Αυτή η νέα προσθήκη όχι μόνο διαθέτει υψηλότερο ρυθμό πυρός, αλλά ξεπερνά και τον προκάτοχό της, το πυροβόλο 2A46-2 του T-80, όσον αφορά την ακρίβεια.

Η ικανότητα εκτόξευσης του κατευθυνόμενου  πυραύλου 9M119M1 Invar-M δίνει στο T-80BVM ένα εξαιρετικό πλεονέκτημα στον εξ αποστάσεως πόλεμο.

Τονίζοντας τις σημαντικές διαφορές, αξίζει να αναφερθεί το προηγμένο σύστημα ελέγχου πυρός  (ΣΕΠ)του T-80BVM. Το ενσωματωμένο σκοπευτήριο πολλαπλών καναλιών, Sosna-U, σε συνδυασμό με το σύστημα ελέγχου πυρός 1A40-4, εξασφαλίζει βελτιωμένη στόχευση και παρακολούθηση ακόμη και κάτω από δυσμενείς καιρικές συνθήκες ή κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Αυτό είναι πράγματι μια αξιοσημείωτη βελτίωση από το σύστημα ελέγχου πυρός 1A33 του T-80.

Τέλος, το T-80BVM είναι εξοπλισμένο με ένα εξελιγμένο σύστημα οδήγησης μαζί με εξοπλισμό επικοινωνίας τελευταίας τεχνολογίας. Αυτή η σημαντική αναβάθμιση ενισχύει την τακτική της αποτελεσματικότητα και τη συνέργεια με άλλα στοιχεία στο πεδίο της μάχης. Χωρίς αμφιβολία, πρόκειται για μια σημαντική πρόοδο σε σχέση με το T-80, το οποίο δεν είχε αυτά τα συστήματα αιχμής."

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ