ουκρανική επίθεση σε ρωσικό κομβόι 50 οχημάτων δυτικά της Αβντίιβκα
Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Ρωσικό κομβόι με 50 άρματα και ΤΟΜΑ «καταμακελεύτηκε» δυτικά της Αβντίιβκα από ουκρανική ενέδρα-20 τεθωρακισμένα καταστράφηκαν (Βίντεο)

Τις τελευταίες ώρες αναρτήθηκε στο διαδίκτυο ένα βίντεο που δείχνει μία νέα μαζική επίθεση του ρωσικού στρατού στο μέτωπο της Αβντίιβκα. Η επίθεση λέγεται πως έλαβε χώρα το σαββατοκύριακο που πέρασε, ενώ ειπώθηκε πως οι απώλειες που αντιμετώπισαν οι Ρώσοι ήταν τουλάχιστον 20 κατεστραμμένα τεθωρακισμένα οχήματα.

Αν και έχουμε παρατηρήσει πολλές ρωσικές επιθέσεις μεγάλης κλίμακας με τεθωρακισμένα οχήματα, αυτή η επίθεση πιστεύεται πως ήταν η μεγαλύτερη μέχρι στιγμής στον πόλεμο της Ουκρανίας. Οι Ρώσοι χρησιμοποίησαν στην έφοδο 48 τεθωρακισμένα οχήματα, νούμερο βέβαια δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τεράστια Αποτυχία για τους Ρώσους

Λογαριασμοί στο διαδίκτυο προτείνουν πως η έφοδος έλαβε χώρα στις 30 Μαρτίου σε έναν δρόμο κοντά στο χωριό Τονένκογιε δυτικά της Αβντίιβκα. Οι αναφορές λένε πως σε αυτήν έλαβαν χώρα 36 ρωσικά κύρια άρματα μάχης και 12 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης πεζικού της σειράς BMP από το 6ο Σύνταγμα Αρμάτων Μάχης της 90ης Μεραρχίας Αρμάτων Μάχης του ρωσικού στρατού.

Το υλικό που δημοσιεύθηκε τώρα στο διαδίκτυο αναρτήθηκε από την 25η Μεμονωμένη Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία Sicheslav του ουκρανικού στρατού, η οποία δήλωσε πως κατέστρεψε 4 άρματα μάχης και 2 οχήματα μάχης πεζικού των Ρώσων κατά την επίθεση. Συνολικά λέγεται ότι 12 ρωσικά άρματα και 8 BMP εξουδετερώθηκαν.

Οι ρωσικές απώλειες φαίνεται πως σημειώθηκαν κατά μήκος του δρόμου που ξεκινάει από το Τονένκογιε -ένα χωριό που βρίσκεται σήμερα υπό ρωσικό έλεγχο- προς το χωριό Ουμάνσκε, περίπου 3 χιλιόμετρα δυτικά. Αυτός ο οικισμός σήμερα βρίσκεται στα χέρια των Ουκρανών.

Όσο το ρωσικό κομβόι κινούνταν κατά μήκος του δρόμου, με μικρή απόσταση μεταξύ των οχημάτων, οι Ουκρανοί ξεκίνησαν να το χτυπούν. Δεν είναι εύκολο να διαπιστώσουμε ακριβώς ποια οπλικά συστήματα χρησιμοποιήσαν οι Ουκρανοί για την επίθεση, ωστόσο σίγουρα συμμετείχαν σε αυτήν αρκετά drones FPV. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με το που δέχεται επίθεση το ρωσικό κομβόι τα ρωσικά οχήματα ξεκίνησαν να κινούνται προς όλες τις κατευθύνσεις. Έτσι προκλήθηκαν ακόμη περισσότερες απώλειες, αφού κάποια ρωσικά τεθωρακισμένα χτυπήθηκαν από ουκρανικούς αντιαρματικούς κατευθυνόμενους πυραύλους ή από νάρκες που βρίσκονταν στο έδαφος. 

Στρατιωτικοί παρατηρητές έγραψαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως η τροπή που πήρε η ρωσική επίθεση δεν ήταν και ιδιαίτερα απρόσμενη, αφού η μεγάλη συγκέντρωση τεθωρακισμένων σε ένα συγκεκριμένο σημείο είναι πάντοτε πολύ ριψοκίνδυνη. Αυτό ήταν και ένα από τα λάθη που έκαναν επανειλημμένα οι Ρώσοι στην αρχή του πολέμου, και όπως τότε σήμερα το πλήρωσαν ακριβά.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές