Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Το ρωσικό καταδρομικό Varyag εισήλθε στη Μεσόγειο Θάλασσα -Σε κλοιό ρωσικών πυραύλων οι βάσεις των ΗΠΑ

Η ναυαρχίδα του Στόλου του Ειρηνικού (PF), το καταδρομικό πυραύλων «Varyag» (κλάση Slava) διέσχισε τη Διώρυγα του Σουέζ και εισήλθε στη Μεσόγειο Θάλασσα.

Αυτό ανέφερε η υπηρεσία Τύπου της Ανατολικής Στρατιωτικής Περιφέρειας του  ρωσικού  Στόλου του Ειρηνικού. «Το Varyag διέσχισε την Ερυθρά Θάλασσα, υλοποιώντας επίδειξη της σημαίας του Αγίου Ανδρέα ( σημαία του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού) στην περιοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στη Μεσόγειο Θάλασσα, το ρωσικό πυραυλικό καταδρομικό του Στόλου του Ειρηνικού θα λειτουργεί σύμφωνα με το προηγουμένως ειδικό σχέδιο μάχης εκπαίδευσης του στόλου», πρόσθεσε η υπηρεσία Τύπου του Ρωσικού Ναυτικού.

Το Varyag αναπτύχθηκε στη Μεσόγειο και το 2022, κατά τους πρώτους μήνες της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Είναι πιθανό ότι τις επόμενες ημέρες, η φρεγάτα Marshal Shaposhnikov θα ακολουθήσει επίσης το Varyag, το οποίο αυτή τη στιγμή είναι αγκυροβολημένο στη Massawa μέχρι τις 5 Απριλίου. Το Varyag κατευθύνεται τώρα προς το λιμάνι του Tartus στην Συρία.

ΝΑΤΟ και Ρωσία προετοιμάζονται πιθανόν για ένα ισχυρότατο μπραντεφέρ στην περιοχή μας, ενώ οι Τούρκοι έχουν τα δικά τους σχέδια στην Α.Μεσόγειο, δημιουργώντας μια πραγματικά “καυτή” περιοχή.
Αυτό που οφείλουμε να πράξουμε ως ελληνισμός, είναι να ενισχύσουμε τις ένοπλες δυνάμεις μας, και να αποφασίσουμε επιτέλους να βάλουμε κόκκινες γραμμές στην Άγκυρα, για τις οποίες να είμαστε έτοιμοι να τις υπερασπιστούμε με σθένος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές