Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Η ΜΙΤ εξόντωσε ηγετικό στέλεχος των Σύριων Κούρδων του YPG- "Στρώθηκε το χαλί" στον τουρκικό στρατό για νέα εισβολή σε Βόρειο Ιράκ και Συρία

Η Τουρκική Υπηρεσία Πληροφοριών ΜΙΤ, έχει παρατηρηθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα, ότι  "στρώνει" το χαλί στις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις (ΤΕΔ) για στρατιωτική επιχείρηση μεγάλης κλίμακας σε Βόρειο Ιράκ και Συρία, εξοντώνοντας ηγετικά στελέχη των Κούρδων PKK και YPG.

Η ΜΙΤ εξόντωσε ηγετικό στέλεχος των Σύριων  Κούρδων του YPG

Τουρκικό ΜΜΕ αναφέρει ότι "Η Εθνική Οργάνωση Πληροφοριών της Τουρκίας (MIT) εξάλειψε έναν  ηγέτη της συριακής πτέρυγας της τρομοκρατικής ομάδας PKK/YPG, στη βόρεια Συρία", επισημαίνοντας:

"Η οργάνωση εξολόθρευσε τον Χαλίλ Τεκίν, με την κωδική ονομασία «Seydo», σε μια επιχείρηση στην περιοχή Καμισλί της Συρίας, σύμφωνα με πηγές ασφαλείας που μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας, επειδή δεν είχαν εξουσιοδότηση να μιλήσουν στα μέσα ενημέρωσης.

Η MIT παρακολουθούσε τις δραστηριότητες και τις κινήσεις του τρομοκράτη πριν από τη στοχευμένη επιχείρηση, ανέφεραν οι πηγές.

Ο Tekin εντάχθηκε στην τρομοκρατική οργάνωση PKK/YPG το 2007 και έχει πραγματοποιήσει τρομοκρατικές δραστηριότητες στη Συρία και το Ιράκ.

https://www.youtube.com/watch?v=_3s8b6gGBbQ

Ο πατέρας του τρομοκράτη, Ιμπραήμ Τεκίν, ο οποίος ήταν επίσης μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης, εξοντώθηκε κατά τη διάρκεια επιχείρησης που πραγματοποίησαν οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις (TSK) το 1992.

Στην 35χρονη και πλέον τρομοκρατική του εκστρατεία κατά της Τουρκίας, το PKK – που καταγράφεται ως τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία, τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση – είναι υπεύθυνο για το θάνατο περισσότερων από 40.000 ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων γυναικών, παιδιών και βρεφών.

Επίσης την Παρασκευή, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας, σε μια αεροπορική επιχείρηση, εξάλειψαν τέσσερις τρομοκράτες του PKK στην περιοχή Καντίλ στο βόρειο Ιράκ, όπου η τρομοκρατική ομάδα έχει προπύργιο.

O  Τούρκος απεσταλμένος στον ΟΗΕ προειδοποιεί για την «μεγαλύτερη απειλή» για την πολιτική ενότητα της Συρίας

Η τρομοκρατία έχει γίνει η μεγαλύτερη απειλή για την πολιτική ενότητα και την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας, καθώς και για την περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα, δήλωσε την Πέμπτη ο μόνιμος εκπρόσωπος της Τουρκίας στον ΟΗΕ.

«Το σημερινό αδιέξοδο είναι μη βιώσιμο για τη Συρία και είναι μη βιώσιμο για την ευρύτερη περιοχή», δήλωσε ο Σεντάτ Ονάλ σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την πολιτική και ανθρωπιστική κατάσταση στη Συρία.

«Ως εκ τούτου, είναι καιρός για μια ρεαλιστική προσέγγιση από όλους τους αρμόδιους παράγοντες», πρόσθεσε.

«Η βασική απαίτηση για μια βιώσιμη λύση στη συριακή κρίση είναι να επιτευχθεί μια εθνική συναίνεση σύμφωνα με τις προσδοκίες του συριακού λαού», είπε. «Αυτό απαιτεί από όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη να αναθεωρήσουν τις θέσεις τους και να κάνουν αλλαγές όπου χρειάζεται, προκειμένου να συμβάλουν στη διαρκή ειρήνη και σταθερότητα».

https://www.youtube.com/watch?v=fdzzX9Wiybc

Ο Önal είπε ότι χρειάζεται αλλαγή στάσης ιδιαίτερα σε τρία κρίσιμα ζητήματα, με το πρώτο να είναι η αναθεώρηση της πολιτικής διαδικασίας από τη Συρία υπό τη διευκόλυνση του ΟΗΕ.

Δεύτερον, σύμφωνα με τον Önal, είναι το «λάθος» της υπεργολαβίας του αγώνα κατά του Daesh σε μια άλλη τρομοκρατική οργάνωση, το PKK/YPG, που αργότερα μετονομάστηκε σε Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

«Αυτή η αυτονομιστική οντότητα δεν είναι ούτε συριακή ούτε δημοκρατική. Δεν είναι παρά το ίδιο το PKK/YPG», είπε.

Ο Önal πρόσθεσε ότι οι διαδοχικές προσεγγίσεις που προϋποθέτουν την επιστροφή των προσφύγων  δεν έχουν φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα μέχρι στιγμής.

«Η δημιουργία των απαραίτητων συνθηκών για την εθελοντική, ασφαλή και αξιοπρεπή επιστροφή των Σύριων προσφύγων πρέπει να είναι αναπόσπαστο κομμάτι της διαδικασίας διευθέτησης τώρα», πρόσθεσε.

Το YPG είναι το συριακό παρακλάδι του PKK, που αναγνωρίζεται ως τρομοκρατική ομάδα από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Τουρκία και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ωστόσο, η Ουάσιγκτον αποκαλεί το YPG τον μεγαλύτερο σύμμαχό του στην εκδίωξη του Daesh, μιας άλλης τρομοκρατικής ομάδας, από τη βόρεια και ανατολική Συρία τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Στρατιωτικοί των ΗΠΑ παρευρέθησαν σε τελετή Μνήμης θανόντων μαχητών του  YPG και στην Κουρδική γιορτή του "Nevruz"

Ομοίως, την Πέμπτη, αμερικανοί στρατιώτες που αναπτύχθηκαν στην περιοχή παρευρέθηκαν σε εκδήλωση μνήμης για τα μέλη του PKK/YPG που έχασαν τη ζωή τους πέρυσι σε δύο συντριβές ελικοπτέρων στην περιοχή της Περιφερειακής Κυβέρνησης του βόρειου Κουρδιστάν του Ιράκ.

Σύμφωνα με αναρτήσεις σε λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσης κοντά στην τρομοκρατική οργάνωση, το PKK/YPG διοργάνωσε την εκδήλωση στην πόλη Qamishli στην επαρχία Hassakeh της Συρίας για εννέα τρομοκράτες μιας αποκαλούμενης αντιτρομοκρατικής μονάδας που έχασαν τη ζωή τους στα δυστυχήματα τον περασμένο Μάρτιο.

Είχαν εκπαιδευτεί από τις ΗΠΑ με το πρόσχημα της καταπολέμησης της τρομοκρατικής ομάδας Daesh.

Αμερικανοί στρατιώτες και ηγέτες του PKK/YPG παρευρέθηκαν στην εκδήλωση, μεταξύ των οποίων ο Ferhat Abdi Sahin, με την κωδική ονομασία "Mazloum Abdi", και ο Salih Muslim καθώς και πολλά άλλα μέλη της τρομοκρατικής ομάδας.

Στο βίντεο που δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διακρίνονται τρεις αμερικανοί στρατιώτες να καταθέτουν στεφάνια στους νεκρούς τρομοκράτες.

Δύο από τους στρατιωτικούς των ΗΠΑ παρακολούθησαν επίσης μια τελετή μαζί με τον Abdi την Τετάρτη για το "Nevruz",  μια Κουρδική γιορτή που σηματοδοτεί την πρώτη ημέρα της άνοιξης και το νέο έτος.

Κατά τη διάρκεια του εορτασμού, οι στρατιώτες κρατούσαν την ίδια δάδα με τον Abdi και άναψαν τη φωτιά του "Nevruz".

Η δράση του YPG στη Συρία από το 2011 και μετά

Εκμεταλλευόμενο το κενό εξουσίας που δημιουργήθηκε από τον συριακό εμφύλιο πόλεμο το 2011 και με τη βοήθεια της Ουάσιγκτον, το PKK/YPG έχει καταλάβει από το 2015 αρκετές συριακές επαρχίες, συμπεριλαμβανομένης της  Deir el-Zour, μιας πλούσιας σε πόρους περιοχής που συνορεύει με το Ιράκ, που διχοτομείται από στον ποταμό Ευφράτη .

https://www.youtube.com/watch?v=YJ2KYCtXxy0

Η τρομοκρατική ομάδα έχει αναγκάσει πολλούς ντόπιους να μεταναστεύσουν, φέρνοντας τους μαχητές της για να αλλάξουν την περιφερειακή δημογραφική δομή, πραγματοποιώντας αυθαίρετες συλλήψεις, απαγωγές παιδιών τοπικών φυλών για αναγκαστική στρατολόγηση και δολοφονώντας ηγέτες φυλών.

Έχει επίσης καταλάβει τις πετρελαιοπηγές της περιοχής - τις μεγαλύτερες της Συρίας - και διακινεί λαθραία πετρέλαιο , παρά τις κυρώσεις των ΗΠΑ, για να δημιουργήσει έσοδα για τις δραστηριότητές της.

Από το 2016, η Τουρκία έχει πραγματοποιήσει διαδοχικές χερσαίες επιχειρήσεις – Ασπίδα του Ευφράτη το 2016, Κλάδος Ελιάς το 2018 και Πηγή Ειρήνης το 2019 – για να εκδιώξει τις δυνάμεις PKK/YPG και Daesh από συνοριακές περιοχές της βόρειας Συρίας, καθώς και του Ιράκ και για να επιτρέψει την ειρηνική εγκατάσταση κατοίκων.

Η Άγκυρα, η οποία έχει κάνει κάποια βήματα για πιθανή εξομάλυνση με τη Δαμασκό πέρυσι, έχει επίσης καλέσει επανειλημμένα τον σύμμαχό της  ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ, να διακόψει την υποστήριξη στο PKK/YPG, κάτι που επιβαρύνει πολύ τις διμερείς τους σχέσεις."

Έτοιμοι οι Τούρκοι για νέα επίθεση κατά PKK και YPG σε Βόρειο Ιράκ και Συρια

Τα παραπάνω αποτελούν σαφέστατες ενδείξεις ότι οι Τούρκοι προετοιμάζουν το "έδαφος" για νέα στρατιωτική επιχείρηση μεγάλης κλίμακας σε Βόρειο Ιράκ και Συρία, με το πρόσχημα καταπολέμησης της τρομοκρατίας, τόσο σε επιχειρησιακό επίπεδο δολοφονώντας ηγετικά στελέχη των Κούρδων του PKK  και YPG, όσο και από πλευράς προπαγάνδας, όπου χρησιμοποιώντας το βήμα του ΟΗΕ ο μόνιμος απεσταλμένος τους, ουσιαστικά την προαναγγέλει.

https://www.youtube.com/watch?v=fM2ULT1oxu0

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές