πυροβόλο
Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Έπεται χερσαία πολιορκία της ουκρανικής κωμόπολης Κρασνογκορόβκα από Ρώσους κομάντος-Τώρα την σφυροκοπούν από αέρος (Βίντεο)

Ρωσικά μέσα μεταδίδουν πως αυτήν την στιγμή λαμβάνουν χώρα σφοδρές μάχες στην κατεύθυνση του Ντονιέτσκ κοντά στον οικισμό Κρασνογκορόβκα, όπου τα ρωσικά στρατεύματα προσπαθούν να προελάσουν με τεθωρακισμένα οχήματα και ειδικές δυνάμεις. Παρά τις αρχικές επιτυχίες που σημείωσε το Κρεμλίνο νότια αυτού του οικισμού, τις τελευταίες εβδομάδες η κατάσταση είναι αρκετά σταθερή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ρωσική σελίδα SvPressa τονίζει πως η ρωσική επίθεση στην περιοχή της Κρασνογκορόβκα δεν έχει ακόμη ξεκινήσει και γενικά όλες οι επιθετικές επιχειρήσεις του ρωσικού στρατού στην κατεύθυνση βόρεια της Μαρίινκα δεν έχουν στρατηγική σημασία, μόνο τακτική. Αυτό ίσως σημαίνει πως η Μόσχα έχει βάλει στο στόχαστρο την Κρασνογκορόβκα για κάποια μελλοντική μαζική επίθεση, ωστόσο αυτό μόνο ο χρόνος θα το επιβεβαιώσει. 

Τι λέει το ISW και οι Ουκρανοί για την Κρασνογκορόβκα;

Αναφορικά με την νεότερη αναφορά του Ινστιτούτου για την Μελέτη του Πολέμου, μίας πασίγνωστης αμερικανικής δεξαμενής σκέψης, στις 18 Μαρτίου έλαβαν χώρα ισχυρά ρωσικά πυροβολικά πλήγματα κατά ουκρανικών θέσεων νότια της Νοβομιχαΐλοβκα (νοτιοδυτικά του Ντονιέτσκ), «γεγονός που υποδεικνύει ότι λαμβάνουν χώρα εκεί αντεπιθέσεις των ουκρανικών στρατευμάτων».

Παράλληλα, στην αναφορά του το ινστιτούτο μετέδωσε πως οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις σημείωσαν μία μικρή προέλαση στα βορειοανατολικά της Μαρίινκα, ακριβώς όπου βρίσκεται η Κρασνογκορόβκα. Κρίνοντας και από άλλες αναφορές, συμπεριλαμβανομένων ουκρανικών, τις τελευταίες ημέρες έχει ενταθεί η δράση επιθετικών αεροσκαφών της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας στην κατεύθυνση του νότιου Ντονιέτσκ και συγκεκριμένα στον τομέα του μετώπου που βρίσκεται η μικρή πόλη Κρασνογκορόβκα.

Ο ουκρανικός στρατός έχει «μυριστεί» ότι οι Ρώσοι γλυκοκοιτάζουν την κωμόπολη και κάνουν ότι μπορούν για να την θωρακίσουν, έτσι ώστε να μην χάσουν τον έλεγχό της. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρωσικό Military Chronicle, «μεταφέροντας εφεδρείες, ο εχθρός σταμάτησε αρχικά την προέλασή μας στην περιοχή του σιδηρόδρομου και μετά μας εκδίωξε μερικώς από το νοτιότερο τμήμα της πόλης, το οποίο είχαμε προηγουμένως καταλάβει. Παράλληλα, οι Ρώσοι στρατιώτες ακόμα κρατούν την νοτιοανατολικότερη άκρη του οικισμού, στην περιοχή της οδού Geological Street».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ρωσική πολεμική αεροπορία συνεχίζει να βομβαρδίζει το κέντρο της πόλης, στο οποίο εδρεύουν τα κέντρα υλικοτεχνικής υποστήριξης των ουκρανικών δυνάμεων που πολεμούν στην Κρασνογκορόβκα. Δεδομένων όλων αυτών, ο στρατός του Πούτιν ίσως πράγματι προετοιμάζει μία πολιορκία της κωμόπολης τις επόμενες ημέρες, αφού εφαρμόζει παρόμοια τακτική με την Αβντίιβκα. Πρώτα την σφυροκοπά με πυροβολικό και εναέρια μέσα και έπειτα την πολιορκεί χερσαία.

χάρτης - ρωσική επίθεση στην Κρασνογκορόβκα στο Ντονιέτσκ

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ