Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Ο Πούτιν δεν αστειεύεται με την Γαλλία! Σεργκέι Ναρίσκιν: Τα Γαλλικά στρατεύματα θα γίνουν στόχος προτεραιότητας στην Ουκρανία

Ο Σεργκέι Ναρίσκιν, ο επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας εξωτερικής κατασκοπείας SVR, δήλωσε σήμερα ότι οποιοσδήποτε Γάλλος στρατιωτικός σταλθεί στην Ουκρανία για να βοηθήσει στον πόλεμο κατά της ρωσικής εισβολής θα είναι στόχος προτεραιότητας για τα ρωσικά στρατεύματα, όπως μετέδωσε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

“Αυτό (ένα γαλλικό απόσπασμα) θα γίνει προτεραιότητα και νόμιμος στόχος για επιθέσεις από τις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις. Αυτό σημαίνει ότι θα έχει την τύχη όλων των Γάλλων που έχουν έρθει ποτέ στο έδαφος του ρωσικού κόσμου με ξίφος” , είπε ο Ναρίσκιν.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε στα τέλη Φεβρουαρίου πως δεν μπορεί να «αποκλειστεί» η ανάπτυξη χερσαίων δυνάμεων κρατών της Δύσης στην Ουκρανία, έπειτα από σύνοδο με άλλους Ευρωπαίους ηγέτες στο Ελιζέ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μακρόν για Ουκρανία: «Θα χρειαστούν επιχειρήσεις των Δυτικών κατά των ρωσικών δυνάμεων»

Το θέμα της στρατιωτικής παρουσίας δυτικών στο έδαφος της Ουκρανίας συνεχίζει να θέτει σε κάθε ευκαιρία ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Σε συνέντευξη που δημοσιεύθηκε από την εφημερίδα Le Parisien, σημειώνει ότι επιχειρήσεις θα είναι ίσως απαραίτητες «σε κάποια δεδομένη στιγμή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Ισως, σε κάποια δεδομένη στιγμή - δεν το εύχομαι, δεν θα αναλάμβανα την πρωτοβουλία - θα χρειασθούν επιχειρήσεις επί του πεδίου, όποιες και αν είναι αυτές, κατά των ρωσικών δυνάμεων», δηλώνει στην συνέντευξη που δόθηκε την Παρασκευή (15/3) κατά την επιστροφή του από το Βερολίνο όπου συναντήθηκε με τους ηγέτες της Γερμανίας Ολαφ Σολτς και της Πολωνίας Ντόναλντ Τουσκ.

«Η δύναμη της Γαλλίας είναι ότι μπορούμε να το κάνουμε», προσθέτει.

Στην συνέντευξή του ο πρόεδρος της Γαλλίας αρνείται ότι υπάρχει διαφωνία εντός του γαλλογερμανικού άξονα για το θέμα. «Θέλησα να έρθω πολύ σύντομα στην Γερμανία για να μην υπάρξει συζήτηση για την ύπαρξη στρατηγικών διαφωνιών: δεν υπάρχουν», εξηγεί.

«Δεν υπήρξε ποτέ διαφωνία ανάμεσα στον καγκελάριο και σε μένα. Υπάρχει ευρεία συμφωνία απόψεων για τους στόχους και την κατάσταση. Αυτό που είναι διαφορετικό είναι ο τρόπος ερμηνείας τους», λέει και αναφέρεται στις «στρατηγικές κουλτούρες» των δύο χωρών.

«Η Γερμανία έχει μία στρατηγική κουλτούρα μεγάλης σύνεσης, μη επέμβασης και τηρεί αποστάσεις από τα πυρηνικά...Ενα μοντέλο πολύ διαφορετικό από της Γαλλίας, που διαθέτει πυρηνικά όπλα και έχει διατηρήσει και ενισχύσει έναν επαγγελματικό στρατό», λέει.

Ακόμη αποκάλυψε ότι εγκατέλειψε ένα ταξίδι στο Κίεβο για να επισκεφθεί το Βερολίνο και να συναντηθεί με τον Ολαφ Σολτς και τον Ντόναλντ Τουσκ.

Ο Μακρόν επρόκειτο να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι πριν από τα μέσα του Μαρτίου, σε ένα ταξίδι στην Ουκρανία που είχε αρχικά προγραμματισθεί για τον Φεβρουάριο και στην συνέχεια αναβλήθηκε. Ο ίδιος διαβεβαιώνει ότι επίσκεψή του στο Κίεβο θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες εβδομάδες.

«Δεν πρέπει να αφεθούμε στον εκφοβισμό, δεν έχουμε απέναντί μας μία μεγάλη δύναμη. Η Ρωσία είναι μία μεσαία δύναμη που διαθέτει πυρηνικά όπλα, αλλά το ΑΕΠ της είναι πολύ κατώτερο του ΑΕΠ των Ευρωπαίων, κατώτερο της Γερμανίας και της Γαλλίας».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ