Ένοπλες Συρράξεις

Στήθηκε η σκακιέρα της τουρκικής εισβολής στο Βόρειο Ιράκ-Ο Τούρκος ΥΠΕΞ απειλεί με εξόντωση μαζί με το ΡΚΚ και το Κουρδικό κόμμα PUK του Ιράκ!

Είναι γνωστό ότι  σχεδόν πάντα πριν από μια μεγάλης κλίμακας τουρκική στρατιωτική επιχείρηση εισβολής σε ξένη χώρα, "προετοιμάζεται" το έδαφος με μια "επίστρωση" δηλώσεων υψηλά ιστάμενων κυβερνητικών αξιωματούχων, προκειμένου να υπάρξει η προετοιμασία της Διεθνούς κοινότητας , αλλά και  για να μετρηθούν  τυχόν αντιδράσεις της.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ Φιντάν  στρέφεται κατά του Κουρδικού κόμματος του Ιράκ PUK  κατηγορώντας το για συνεργασία με το ΡΚΚ 

Έτσι μετά την σχετικά πρόσφατη δήλωση  του Τούρκου ΥΠΑΜ Γκιουλέρ σε ΜΜΕ της χώρας του ότι «Είμαστε πλήρως αποφασισμένοι να δημιουργήσουμε έναν διάδρομο ασφαλείας βάθους 30-40 χιλιομέτρων κατά μήκος των συνόρων μας», με την οποία ουσιαστικά προαναγγέλεται μεγάλης κλίμακας επίθεση-εισβολή του τουρκικού στρατού σε Βόρειο Ιράκ και Βόρεια Συρία, την "σκυτάλη" παίρνει ο Τούρκος ΥΠΕΞ Φιντάν, ο οποίος σύμφωνα με ΜΜΕ της χώρας του , "στρέφεται κατά του Κουρδικού κόμματος του Ιράκ PUK το οποίο κατονομάζει ως απειλή για την Εθνική ασφάλεια της Τουρκίας", επισημαίνοντας:

«Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να χρησιμοποιήσει όλα τα διπλωματικά της εργαλεία με συντονισμένο τρόπο για να εδραιώσει τη σταθερότητα στην περιοχή» στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας στο Ιράκ, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας επανέλαβε τη δέσμευση της χώρας να καταπολεμήσει την τρομοκρατία στο Ιράκ και να αντιμετωπίσει την απειλή για την εθνική ασφάλεια που δημιουργείται από τους δεσμούς ενός πολιτικού κόμματος με την τρομοκρατική ομάδα PKK.

"Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να χρησιμοποιήσει όλα τα διπλωματικά της εργαλεία με συντονισμένο τρόπο για να εδραιώσει σταθερότητα στην περιοχή" στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας στο Ιράκ, δήλωσε ο Χακάν Φιντάν σε ειδησεογραφικό κανάλι σε συνέντευξή του τη Δευτέρα.

Υπογραμμίζοντας τη διαρκή φιλία μεταξύ της Τουρκίας και του λαού της ιρακινής πόλης Σουλεϊμανίγια, ο Φιντάν είπε ότι η ηγεσία του κόμματος PUK του βόρειου Ιράκ στη Σουλεϊμανίγια «αποτελεί απειλή για την εθνική ασφάλεια της Τουρκίας λόγω της συνεργασίας της με την τρομοκρατική οργάνωση PKK».

Και πρόσθεσε: «Επιθυμία μας είναι οι φίλοι μας στη Σουλεϊμανίγια να διορθώσουν τα λάθη τους, να εδραιώσουν τη φιλία τους με την Τουρκία όπως έκαναν σε όλη την ιστορία και να προχωρήσουν μαζί προς ένα κοινό μέλλον».

Το Ιράκ χαρακτήρισε επίσημα το  PKK ως "παράνομη ομάδα"

Τονίζοντας τις συλλογικές προσπάθειες για τη διαμόρφωση του μέλλοντος στις ιρακινές πόλεις Ερμπίλ, Σουλεϊμανίγια, Βαγδάτη, Κιρκούκ και Μοσούλη, είπε ότι δεν υπάρχει χώρος για τρομοκρατικές ομάδες σε αυτές τις περιοχές.

"Πρέπει τώρα να τους αφαιρέσουμε από το σύστημά μας. Πρόκειται για οργανισμούς των οποίων η διάρκεια ζωής έχει λήξει. Οι πόλεις και οι πολιτισμοί που ανέφερα είναι αρχαίες και έχουν ξεπεράσει τέτοιες απειλές στο παρελθόν, και ελπίζουμε ότι θα συνεχίσουν να το κάνουν στο μέλλον", είπε.

Τέτοιες ομάδες πρέπει να αποκλειστούν από το σύστημα καθώς έχουν φτάσει στην ημερομηνία λήξης τους, είπε.

Ο Φιντάν την περασμένη εβδομάδα, μαζί με τον αρχηγό των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, Ιμπραήμ Καλίν και τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Munir Karaloglu, επισκέφθηκαν το Ιράκ, καθώς ήρθαν τα νέα ότι το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Ιράκ είχε χαρακτηρίσει επίσημα την τρομοκρατική ομάδα PKK ως παράνομη ομάδα.

Στην εκστρατεία τρομοκρατίας κατά της Τουρκίας για περισσότερα από 35 χρόνια, το PKK - που καταγράφεται ως τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία, τις ΗΠΑ και την ΕΕ - είναι υπεύθυνο για το θάνατο περισσότερων από 40.000 ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων γυναικών, παιδιών και βρεφών."

"Όλα τα πιόνια στήθηκαν στη σκακιέρα"

Από τα παραπάνω αντιλαμβανόμαστε ότι όλα είναι έτοιμα, προκειμένου αμέσως μετά την  επικείμενη επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν στο Ιράκ, να ανάψει το "πράσινο φώς" νέας  εισβολής του τουρκικού στρατού  στο Βόρειο Ιράκ, με την στήριξη ή τουλάχιστον την ανοχή  της Κεντρικής Κυβέρνησης της Βαγδάτης.

Συνεπώς αναμένουμε ένα ιδιαίτερα θερμό καλοκαίρι στο Βόρειο Ιράκ, με επιπλέον χαρακτηριστικό του είτε την συνεργασία του Κουρδικού κόμματος PUK  με τους Τούρκους εισβολείς υπό την απειλή εξόντωσής του από αυτούς , είτε την καταστροφή του μαζί με αυτή του PKK .

Κύριες περιοχές μαχών στο Θέατρο Επιχειρήσεων του Βορείου Ιράκ αναμένουμε να είναι οι οροσειρές GARA και KADIL.

Ο λόγος είναι ότι τουρκική επικράτηση στην πρώτη θα διακόψει την εδαφική συνέχεια περιοχών και επικοινωνία μεταξύ ΡΚΚ και YPG, ενώ η δεύτερη αποτελεί την περιοχή βάσεως και ορμητήριο του PKK.

Τέλος η νέα τουρκική στρατιωτική επιχείρηση κατά του PKK, θα χρησιμεύσει ως μοχλός πίεσης  του Ερντογάν, κατά την άποψή μας, για την άρση των Γερμανικών ενστάσεων για την πώληση των EUROFIGHTER στην Τουρκία.

Επιπλέον  αυτή η επιχείρηση θα έχει ως επακόλουθο την απορρόφηση σημαντικής ισχύος των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΤΕΔ), με επακόλουθο την επικράτηση ηρεμίας στο Αιγαίο τους καλοκαιρινούς μήνες.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος 0

Αγωνία για τον Ιρανό πρόεδρο: Βρέθηκε το ελικόπτερο μεταδίδει η τηλεόραση του Ιράν - Όλη η χώρα προσεύχεται - "Είναι νεκρός" λέει το Ισραήλ (Βίντεο)

Συνεχίζονται οι έρευνες στη δύσβατη περιοχή υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες για τον εντοπισμό των επιβατών - Τα σενάρια...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ουκρανοί υποχώρησαν από την Παρασκοβίικα-Σαράντα Tu-95MS ετοιμάζουν κτύπημα τύπου “ Κόβεντρυ” στο ουκρανικό μέτωπο; (Βίντεο)

Ρωσικά κοινωνικά δίκτυα αναφέρουν ότι “μέσα σε 24 ώρες οι Ουκρανοί έχασαν περισσότερους από 1.700 στρατιώτες σε όλο το...