Ένοπλες Συρράξεις

Πούτιν σε Μακρόν για πρόταση συνάντησης με Μπάιντεν στην Γενεύη τον Φεβρουάριο του 22 : “Έχω να πάω για χόκεϊ επί πάγου” (Βίντεο)

Αποκαλυπτικά βίντεο με Ζελένσκυ-Μακρόν-Πούτιν στην αρχή του πολέμου της Ουκρανίας τον Φεβρουάριο του 2022, αποσαφηνίζει πλήρως το κλίμα και τις προθέσεις της Ρωσίας για εισβολή στην Ουκρανία, ενώ δείχνει και την στάση των Γάλλων στις ρωσικές αιτιάσεις για ότι επακολούθησε.

Το βασικό πρόβλημα και η ειλημμένη απόφαση για την Μόσχα, αφορούσε ξεκάθαρα την κυβέρνηση Ζελένσκυ την οποία ο ίδιος θεωρούσε “ αποσχιστές” που δεν σέβονται την συμφωνία του Μίνσκ.

Ο Ρώσος πρόεδρος προέβαλε ως κύρια δικαιολογία για την εισβολή στην Ουκρανία την πρόθεση για την απόκτηση πυρηνικών όπλων, για αυτό και ο ίδιος δεν έκανε πίσω ούτε τότε ούτε και τώρα, ενώ η αναφορά του ότι θα πήγαινε για "Χόκευ", στην πρόταση Μακρόν για συνομιλίες με ΕΕ-ΗΠΑ, ήταν και είναι ενδεικτική των προθέσεων του για την Ουκρανία.

Η ρωσική κυβέρνηση δεν θα σταματήσει στα εδάφη που ήδη κατέχει στην Ουκρανία αλλά θα φτάσει στο Κίεβο για να διώξει τον Ζελένσκυ, κάτι που θα φέρει σύγκρουση με το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ, και αυτό το έχει ανακοινώσει ο ίδιος ο Ρώσος πρόεδρος.

Η ρωσική στρατιωτική επίθεση στην Ουκρανία ξεκίνησε με την διενέργεια μεγάλων στρατιωτικών ασκήσεων στα σύνορα της Ουκρανίας ( όπως και πολλοί άλλοι πόλεμοι στο παρελθόν), και είναι ενδεικτικό, ότι ακόμα και οι Ρώσοι χαμηλόβαθμοι Αξιωματικοί, υπαξιωματικοί και στρατιώτες έμαθαν για αυτήν καθ’οδόν για τα ουκρανικά σύνορα.

Ο πόλεμος της Ουκρανίας μοιάζει μετά από δύο χρόνια ως προοίμιο ενός παγκόσμιου πολέμου  που σοβεί εδώ και χρόνια ανάμεσα σε ΗΠΑ-Ρωσία.

Αν κάποιος μας έλεγε πριν από την Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ότι υπάρχει πιθανότητα Παγκόσμιας  σύρραξης μεταξύ ΝΑΤΟ-Ρωσίας, σίγουρα θα του αποδίδαμε τον χαρακτηρισμό ενός ανθρώπου που έχει τουλάχιστον  μεγάλη φαντασία, ωστόσο η εξέλιξη του πολέμου βάζει αυτό το ενδεχόμενο από τη "σφαίρα" του φανταστικού, στη "σφαίρα" του πιθανού πλέον.

Ο ρόλος της Τουρκίας που παίζει σε διπλό ταμπλό με Ουκρανούς-ΗΠΑ και Ρώσους

Ο Τούρκος πρόεδρος  δήλωσε την Τρίτη ότι πρέπει να αποφευχθούν τυχόν μέτρα που θα επιδεινώσουν τον πόλεμο στην Ουκρανία και πιθανώς θα επεκτείνουν τη σύγκρουση στο ΝΑΤΟ, προσθέτοντας ότι θα φιλοξενήσει τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν μετά τις εκλογές αργότερα αυτόν τον μήνα.

Ειρηνευτικά σχέδια χωρίς τη συμμετοχή της Ρωσίας δεν θα έχουν αποτέλεσμα

«Ενώ υποστηρίζουμε την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, έχουμε ήδη πει ότι τα ειρηνευτικά σχέδια που αποκλείουν τη Ρωσία δεν θα αποφέρουν κανένα αποτέλεσμα», είπε ο Ερντογάν, αναφερόμενος στην προγραμματισμένη ειρηνευτική σύνοδο κορυφής της Ουκρανίας στην Ελβετία στην οποία η Ρωσία δεν θα παρευρεθεί, αποκαλύπτοντας την αγωνία των Τούρκων να μην εμπλακούν σε κάθε σενάριο πολέμου στο ουκρανικό έδαφος.

Τον περασμένο μήνα, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν είπε ότι οι δυτικοί σύμμαχοι δεν πρέπει να αποκλείσουν την ανάπτυξη στρατευμάτων στην Ουκρανία. Ωστόσο, οι περισσότεροι σύμμαχοι και ο αρχηγός του ΝΑΤΟ έχουν αποστασιοποιηθεί από την ιδέα.

Τούρκοι, Κινέζοι και Αμερικανοί δεν θα εμπλακούν άμεσα σε μια αντιπαράθεση στο ουκρανικό έδαφος, για τα δικά τους συμφέροντα, αλλά σε κάθε εκτροπή της σύγκρουσης θα έχουμε πολεμικές συγκρούσεις που θα επεκταθούν σε Βαλκάνια, Μαύρη Θάλασσα, Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, οδηγώντας σε μια γενικευμένη παγκόσμια σύγκρουση, που όμοια της δεν θα έχει ξαναδεί ο πλανήτης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ