Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Ιστορική παραδοχή από τον Πολωνό ΥΠΕΞ: «Στρατιώτες του ΝΑΤΟ είναι ήδη παρόντες στην Ουκρανία» - Η απάντηση Ζαχάροβα

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, σχολίασε τη δήλωση του Πολωνού υπουργού Εξωτερικών, Ράντοσλαβ Σικόρσκι, για την παρουσία στρατιωτών των χωρών του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, λέγοντας στο Sputnik:

Δεν έχει νόημα το ΝΑΤΟ να αρνείται την παρουσία των δυνάμεών του στην Ουκρανία  δήλωσε η Μαρία Ζαχάροβα

«Δεν έχει νόημα να το αρνούμαι πλέον», είπε στην εφημερίδα Izvestia, σχολιάζοντας τη δήλωση του Πολωνού υπουργού Εξωτερικών Ράντοσλαβ Σικόρσκι.

Νωρίτερα, την Κυριακή, ο Σικόρσκι είπε σε συνέδριο για την 25η επέτειο από την ένταξη της Πολωνίας στο ΝΑΤΟ ότι οι στρατιωτικοί του ΝΑΤΟ βρίσκονται ήδη στην Ουκρανία. Δεν είπε ωστόσο από ποια χώρα προέρχονται αυτά τα στρατεύματα.

«Στρατιώτες του ΝΑΤΟ είναι ήδη παρόντες στην Ουκρανία», είπε ο Σικόρσκι.

Ο Σικόρσκι πρόσθεσε ότι δεν πρόκειται να αποκαλύψει ποια κράτη έστειλαν τον στρατό τους εκεί, «σε αντίθεση με ορισμένους πολιτικούς».

Τόνισε επίσης πως η παρουσία των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία «δεν ήταν αδιανόητη», προσθέτοντας ότι εκτιμά την πρωτοβουλία του Μακρόν για τη δυνατότητα αποστολής δυτικών στρατευμάτων στην Ουκρανία.

Ο Πολωνός πρόεδρος Andrzej Duda, με τη σειρά του, εξέφρασε την άποψή του ότι η Βαρσοβία χρειάζεται να κατασκευάσει ένα μεγάλο αεροδρόμιο για τη μεταφορά στρατευμάτων του ΝΑΤΟ.

Στα τέλη Φεβρουαρίου, ο Μακρόν είπε ότι η Γαλλία θα έκανε τα πάντα για να αποτρέψει τη Ρωσία «να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο». Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ηγέτες των δυτικών χωρών έχουν συζητήσει το ενδεχόμενο αποστολής στρατευμάτων στην Ουκρανία, αλλά δεν έχει επιτευχθεί ακόμη συναίνεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αργότερα, ο πολιτικός, ο οποίος δέχθηκε σφοδρή κριτική για αυτές τις δηλώσεις, σημείωσε ότι όλα τα λόγια του εξετάστηκαν προσεκτικά. Τόνισε επίσης ότι το Παρίσι «δεν έχει όρια ή κόκκινες γραμμές» στο θέμα της βοήθειας προς το Κίεβο .

Την ίδια ώρα, οι αρχές πολλών ευρωπαϊκών χωρών δήλωσαν ότι δεν γίνεται λόγος για μεταφορά στρατιωτικού προσωπικού στην Ουκρανία. Συγκεκριμένα, ο Γερμανός καγκελάριος  Όλαφ Σολτς και ο υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους τόνισαν ότι η Γερμανία δεν θα στείλει το στρατιωτικό της προσωπικό στη δημοκρατία. Επιπλέον, ο επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης διευκρίνισε ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ στο σύνολό τους δεν πρόκειται να το κάνουν αυτό.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Μακρόν, ο γραμματέας Τύπου της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ είπε ότι μια άμεση στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας θα είναι αναπόφευκτη εάν σταλούν δυτικά στρατεύματα στην Ουκρανία. Είπε επίσης ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ «πρέπει επίσης να αξιολογήσουν» τις συνέπειες τέτοιων ενεργειών και να τις γνωρίζουν.
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ