Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Κάτι δεν πάει καλά-Ρωσία και ΝΑΤΟ αντιμετωπίζουν κίνδυνο άμεσης ένοπλης σύγκρουσης στην Ευρώπη;

Τελικά, οι δηλώσεις αξιωματούχων Ρωσίας και ΗΠΑ, φαίνεται ότι ακολουθούνται και από μετακινήσεις δυνάμεων στο έδαφος, καθώς το σκηνικό δείχνει ένταση με φόντο την Ουκρανία αναφέρει το Ρωσικό Πρακτορείο Ειδήσεων TASS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Η Ρωσία και το ΝΑΤΟ αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο μιας άμεσης ένοπλης σύγκρουσης στην Ανατολική Ευρώπη”, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ρώσος πρεσβευτής στις Ηνωμένες Πολιτείες Ανατόλι Αντόνοφ ο οποίος συνέχισε "τώρα γίνεται λόγος για τη συμμετοχή στρατιωτών από τους στρατούς του ΝΑΤΟ σε πολεμικές επιχειρήσεις.

Στην πραγματικότητα, αντιμετωπίζουμε τον κίνδυνο μιας άμεσης σύγκρουσης μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας και της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας στην Ανατολική Ευρώπη», είπε ο Ρώσος πρέσβης σε δήλωση που αναρτήθηκε στο κανάλι Telegram της ρωσικής πρεσβείας.«Μέχρι πρόσφατα, ήταν αδύνατο να φανταστεί κανείς ότι αμερικανικά και γερμανικά άρματα μάχης θα κινούνταν στα χωράφια της γειτονικής με τη Ρωσία χώρας.

Στη συνέχεια, έγινε φανερό σε όλους ότι οι δυτικοί ειδικοί βοηθούν ενεργά τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις με τη συντήρηση ακριβού εξοπλισμού όπως οι Patriots και με στοχευμένη καθοδήγηση.Έτσι, μπορούμε να θεωρήσουμε ότι πρόκειται για συμμετοχή στρατιωτών του ΝΑΤΟ σε στρατιωτικές επιχειρήσεις. Ένα τέτοιο σενάριο δεν μπορεί να εφαρμοστεί χωρίς την έγκριση της Ουάσιγκτον", δήλωσε ο Αντόνοφ.

"Είμαι πεπεισμένος ότι οι αγρότες στην Αμερική, την Ευρώπη και τη Ρωσία ενδιαφέρονται πρωτίστως για ειρηνική ζωή και μια ευκαιρία να καλλιεργήσουν τη γη τους χωρίς φόβο για το μέλλον. Αλλά δυστυχώς, τα "γεράκια" της δύσης  ωθούν τον πλανήτη προς έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο αδιαφορούν για τις φιλοδοξίες τους», πρόσθεσε ο κορυφαίος απεσταλμένος της Ρωσίας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ