Ένοπλες Συρράξεις

"Σφαγή" της Ρωσικής πολεμικής Αεροπορίας από τους Ουκρανούς-"Σαν τις μύγες" η αεράμυνα του Ζελένσκι κατέρριψε 14 Ρωσικά μαχητικά σε 2 εβδομάδες!

Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, με τους Ρώσους να καταγράφουν νίκες τοπικού χαρακτήρα, οι οποίες μέχρι στιγμής δεν έχουν πετύχει να δημιουργήσουν σημαντικά  ρήγματα στις Ουκρανικές γραμμές αμύνης, προκαλώντας κατάρρευση του μετώπου.

Πολλοί λόγοι  είναι εκείνοι που οδήγησαν σε αυτές τις Ρωσικές επιτυχίες, με μια από αυτές να είναι η παροχή εγγύς αεροπορικής προστασίας στον Ρωσικό στρατό από την φίλια αεροπορία του.

Ωστόσο αυτό έχει ως αποτέλεσμα, παρά τις σοβαρές ελλείψεις της Ουκρανικής αεράμυνας- κυρίως λόγω  σχεδόν εξάντλησης του αποθέματος των αντιαεροπορικών πυραύλων της- την κατάρριψη εντούτοις, σημαντικού αριθμού Ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών.

"Σαν τις μύγες" καταρρίπτει η Ουκρανική αεράμυνα τα Ρωσικά SU-34

Διεθνές ΜΜΕ , αναφέρει σε σχετικό άρθρο του, ότι " Η Πολεμική Αεροπορία της Ουκρανίας κατέρριψε άλλο ένα ρωσικό Su-34- Επί του παρόντος δεν παρατηρείται εχθρικό αεροσκάφος κοντά στην πρώτη γραμμή", επισημαίνοντας:

"Τις τελευταίες ημέρες, περίπου δώδεκα εχθρικά αεροπλάνα έχουν ήδη καταρριφθεί. Τα 10 από αυτά είναι μαχητικά-βομβαρδιστικά Su-34

Το Σάββατο 2 Μαρτίου, χάρη στην ικανότητα της Πολεμικής Αεροπορίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, ο εχθρός υπέστη άλλη μια απώλεια στην τακτική αεροπορία - ένα άλλο αεροσκάφος κρούσης Su-34 καταστράφηκε. Αυτό το αεροπλάνο καταρρίφθηκε στον ανατολικό τομέα.

Την ίδια στιγμή, αυτό αναφέρθηκε στο διαδίκτυο, αφού ο Διοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Mykola Oleschuk ανέφερε στις 5:08 μ.μ. (EET) σχετικά με τη  χρήση πυραύλων εδάφους-αέρος εναντίον δύο εχθρικών αεροσκαφών - του μαχητικού-βομβαρδιστικού Su-34 και του μαχητικού πολλαπλών ρόλων Su-35. Και σε λίγο λιγότερο από δύο ώρες, ανακοίνωσε ότι η Πολεμική Αεροπορία της Ουκρανίας ότι  κατάφερε να καταρρίψει ένα από αυτά τα αεροπλάνα - το Su-34.

Επίσης, ο Διοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας πρόσθεσε εικόνα από το πληροφοριακό σύστημα της εναέριας κατάστασης και σημείωσε ότι από τις 7:00 μ.μ. (EET) ο «ουρανός είναι καθαρός» πάνω από το ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας και γύρω από αυτό, πράγμα που σημαίνει ότι δεν παρατηρούνται εχθρικά αεροσκάφη.

"Σφαγή" της Ρωσικής πολεμικής Αεροπορίας από τους Ουκρανούς

Έτσι, συνολικά, τις τελευταίες δύο εβδομάδες, έχουν ήδη καταρριφθεί 15  Ρωσικά αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένου ενός αερομεταφερόμενου αεροσκάφους έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου A-50U (όνομα αναφοράς ΝΑΤΟ: Mainstay), δύο μαχητικών πολλαπλών ρόλων Su-35 (όνομα αναφοράς ΝΑΤΟ : Flanker-E) και δώδεκα μαχητικών-βομβαρδιστικών Su-34 (όνομα αναφοράς του ΝΑΤΟ: Fullback). 

Τα γενικά στατιστικά ανά ημέρα είναι τα εξής:


• 2 Μαρτίου: Su-34

• 1 Μαρτίου: Su-34

• 29 Φεβρουαρίου: 3xSu-34

• 27 Φεβρουαρίου: 2xSu-34

• 23 Φεβρουαρίου: A-50U

• 21 Φεβρουαρίου: Su-34

• 19 Φεβρουαρίου: Su-34, Su-35

• 18 Φεβρουαρίου: Su-34

• 17 Φεβρουαρίου: 2xSu-34, Su-35

Πρέπει να σημειωθεί ότι 12 βομβαρδιστικά πρώτης γραμμής Su-34 αποτελούν περίπου το 10% του αριθμού τους στις λεγόμενες «ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις» από το 2021. Επίσης, αν και οι Ρώσοι παράγουν αυτά τα αεροπλάνα, οι απώλειές τους κατά τη διάρκεια της ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας είναι πολύ υψηλότερος από τον ρυθμό παραγωγής.

"Νάνος" αποδεικνύεται  στην πράξη η Ρωσική αεροπορία  απέναντι στην αεροπορική ισχύ του ΝΑΤΟ

Από τα παραπάνω αποδεικνύεται η τεράστια αεροπορική υπεροχή του ΝΑΤΟ έναντι της Ρωσίας, αφού η αδύναμη  και εξαντλημένη από πυραύλους Ουκρανική αεράμυνα, με ανύπαρκτη αεροπορία, κατάφερε μόνο τις δύο (2) τελευταίες εβδομάδες να καταρρίψει 14  Ρωσικά μαχητικά και 1 αεροσάφος έγκαιρης προειδοποίησης. 

Υπάρχει μέτρο σύγκρισης  μετά από αυτό μεταξύ Ρωσικής Αεροπορίας, με την κολοσσιαία αεροπορική ισχύ του ΝΑΤΟ;

Μάλλον όχι.

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές