Ένοπλες Συρράξεις

Λυσσαλέα Ουκρανική επίθεση με δεκάδες drones κατά της γέφυρας του Κέρτς-Η στρατηγική σημασία της για την Κριμαία και το σιδηροδρομικό "BY-PASS" του Πούτιν

Σε πρόσφατο άρθρο μας αναφερθήκαμε στην λυσσαλέα Ουκρανική επίθεση με δεκάδες drones, με στόχο την καταστροφή της γέφυρας του Κέρτς, όπου σύμφωνα με  πληροφορίες από Ρωσικές πηγές καταρρίφθηκαν 38  Ουκρανικά drones από την Ρωσική αεράμυνα, σημειώθηκαν αλλεπάλληλες ισχυρές εκρήξεις στο λιμάνι Φεαντόσια , ενώ προσωρινά  επιβλήθηκαν περιορισμοί στην κυκλοφορία των οχημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συγκεκριμένα  έκλεισε μέχρι νεοτέρας το οδικό τμήμα της γέφυρας που συνδέει τη χερσόνησο με την ηπειρωτική Ρωσία.

 

 

Η στρατηγική σημασία της γέφυρας του Κέρτς για την Κριμαία

Είναι γνωστό  ότι μέρος  του Σχεδίου  ενεργείας της αποτυχημένης εαρινής Ουκρανικής επίθεσης, ήταν να αποκόψει ή στη χειρότερη περίπτωση να υποβαθμίσει τις Ρωσικές Επίγειες "Γραμμές Επικοινωνίας "(GLOC) μεταξύ  Ρωσίας- Κριμαίας και της περιοχής Χερσώνα

Στόχος των Ουκρανών ήταν η  στέρηση καυσίμων-πυρομαχικών των  μαχόμενων Ρώσων στον Χερσώνα. 

Κομβικό ρόλο παίζει η γέφυρα του Κέρτς που ενώνει την Ρωσία με την Κριμαία, με την τελευταία να γίνεται στόχος στο παρελθόν αλεπάλληλων Ουκρανικών  πυραυλικών επιθέσεων, με τελευταία αυτή  της 22ας Ιουνίου 2023, με δύο (2)  Βρετανικούς πυραύλους "Storm Shadow" .

Τέλος είναι γνωστό ότι σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η Ουκρανία θα παραλάβει τον Ιούνιο τα πρώτα F-16, γεγονός που θα αυξήσει ραγδαία την πιθανότητα προσβολής της γέφυρας του Κέρτς.

Το σιδηροδρομικό By-pass των Ρώσων

Οι Ρώσοι αντιλήφθηκαν τα παραπάνω και αποφάσισαν να "κατασκευάσουν στρατιωτικό σιδηρόδρομο παράκαμψης εν μέσω κινδύνων για τη γέφυρα της Κριμαίας", όπως αποκαλύψαμε σε πρόσφατο άρθρο μας. με τίτλο " Στρατηγικής σημασίας Ρωσικό σιδηροδρομικό "By-Pass" της γέφυρας του Κέρτς-Τι φοβάται ο Πούτιν και τι προσδοκούν οι Ουκρανοί;

Σύμφωνα με ρωσικές πηγές, προβλέπεται ότι αυτός ο νέος σιδηρόδρομος στρατιωτικού εφοδιασμού θα εξυπηρετεί τον ρωσικό στρατό στην Κριμαία και επίσης τις δίδυμες ζώνες συγκρούσεων στην Ουκρανία – Μελιτόπολη και Ντόνετσκ.

Η γραμμή προέρχεται από το Rostov-on-Don, τοποθετώντας την πόλη ως τον κύριο προμηθευτή στρατιωτικών πόρων στον ρωσικό στρατό.

Η σιδηροδρομική γραμμή  θα καταλήγει στην πόλη Dzhankoy - τον κόμβο της συνοικίας Dzhankoy στη Βόρεια Κριμαία, με πληθυσμό που ξεπερνά τους 35.000 κατοίκους.

Εκτίμηση

Άποψή μας είναι ότι οι Ρώσοι προετοιμάζονται για τα χειρότερα αναφορικά με την επιβιωσιμότητα της γέφυρας του Κέρτς, μετά την ανακοίνωση ΗΠΑ-ΝΑΤΟ ότι τα πρώτα F-16 θα αφιχθούν στην Ουκρανία στις αρχές του Καλοκαιριού.

 Όπως ακριβώς εκτιμούσαμε , "ο Πούτιν θεωρεί όχι άδικα, ότι η εν λόγω γέφυρα για στρατηγικούς αλλά και ψυχολογικούς λόγους θα αποτελέσει κορυφαίο-συμβολικό  στόχο των "Ουκρανικών" F-16  και γιαυτό προέβη στην κατασκευή της παραπάνω σιδηροδρομικής γραμμής, εκτιμώντας ότι θα δύναται να την υπερασπιστεί ευχερέστερα αφενός, αφετέρου ακόμη και σε περίπτωση προσβολής της θα μπορεί συντομότερα να την αποκαταστήσει."

Το πρόσφατο μαζικό χτύπημα με drones που επιχείρησε ο Ουκρανικός στρατός κατά της γέφυρας του Κέρτς επιβεβαιώνει για μία ακόμη φορά το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ. που βρίσκεται μπροστα από τις εξελίξεις.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...