Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Ο κόσμος το έχει τούμπανο! Βρετανοί Αμερικάνοι και Γάλλοι κομάντος στο ουκρανικό μέτωπο ενώ έρχονται και Καναδοί εκπαιδευτές

Κάποιοι παίζουν με την “φωτιά” που ονομάζεται Γ’ Παγκόσμιος πόλεμος, και αν γίνει λέμε, θα γίνει, λόγω των τεράστιων συμφερόντων χωρών όπως οι ΗΠΑ, η Ρωσία και η Κίνα με τις δύο τελευταίες να αναζητούν μερίδιο από την παγκόσμια εξουσία.

Πηγή των FT ανέφερε για «δυτικές ειδικές δυνάμεις» στην Ουκρανία

Ανώτερος Ευρωπαίος αμυντικός αξιωματούχος, το όνομα του οποίου δεν έχει αποκαλυφθεί, είπε στους Financial Times (FT) ότι δυτικές ειδικές δυνάμεις είναι ήδη παρούσες στην Ουκρανία.

Ωστόσο, αυτό δεν αναγνωρίζεται επίσημα.

Αυτό δήλωσε πηγή της εφημερίδας στο πλαίσιο συζήτησης για πιθανή αποστολή στρατευμάτων του ΝΑΤΟ ή της Ευρώπης στην Ουκρανία.

Ο γραμματέας Τύπου του Ρώσου Προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι μια σύγκρουση με το ΝΑΤΟ είναι αναπόφευκτη εάν η συμμαχία αναπτύξει τον στρατό της στο ουκρανικό έδαφος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σημειώνει ότι η συζήτηση για τη δυνατότητα αποστολής στρατευμάτων στην Ουκρανία εμφανίστηκε αφού δεν επιτεύχθηκαν τα αποτελέσματα της βοήθειας προς το Κίεβο από δυτικές χώρες.

Τον Φεβρουάριο, ο επικεφαλής της κύριας επιχειρησιακής διεύθυνσης του Γενικού Επιτελείου των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, Ταξίαρχος Σεργκέι Ρούντσκοι, δήλωσε ότι οι στρατιώτες του ΝΑΤΟ βρίσκονταν ήδη στην Ουκρανία και λειτουργούσαν υπό την κάλυψη μισθοφόρων.

Πρόσθεσε ότι συμμετέχουν σε μάχες και ελέγχουν πυραυλικά συστήματα αεράμυνας και επιχειρησιακά-τακτικά πυραυλικά συστήματα.

Επίσης, αξιωματικοί της συμμαχίας είναι παρόντες στην προετοιμασία των στρατιωτικών επιχειρήσεων των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.

Ο Καναδάς ετοιμάζει την αποστολή εκπαιδευτών στο ουκρανικό έδαφος

Ο Μπιλ Μπλερ, υπουργός Άμυνας του Καναδά, ανέφερε την επιστροφή Καναδών εκπαιδευτών των ειδικών δυνάμεων στην Ουκρανία για εκπαίδευση των Ουκρανών στρατιωτών υπό ορισμένες προϋποθέσεις.

Δημοσιογραφικές πηγές επικαλούμενα τον Μπλερ και  συνέντευξή του στην εφημερίδα Toronto Star, ανέφεραν αυτήν την συμφωνία σχετικά με την στάση του Καναδά στην Ουκρανία.  

Ο Μπλερ μίλησε για αυτό στον απόηχο των πρόσφατων δηλώσεων του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.
Νωρίτερα ο ίδιος, είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο ανάπτυξης τακτικών μάχιμων καναδικών μονάδων στην Ουκρανία.
Η συμφωνία ασφαλείας μεταξύ Καναδά και Ουκρανίας, που υπεγράφη το περασμένο Σαββατοκύριακο, και ορίζει ότι ο Καναδάς μπορεί να επιστρέψει στη διεξαγωγή εκπαίδευσης στην Ουκρανία «όταν το επιτρέπουν οι συνθήκες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Πρέπει να είμαστε αρκετά προσεκτικοί με περιορισμένο τρόπο, ως προς την δυνατότητα παροχής εκπαίδευσης», είπε ο Καναδός υπουργός σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Toronto Star.

"Δεν θέλω να βάλω το προσωπικό των Καναδικών Ενόπλων Δυνάμεων πουθενά κοντά σε θέατρο μάχης που θα μπορούσε να δημιουργήσει την αντίληψη ότι αναλαμβάνουμε οποιοδήποτε στοιχείο ενός μαχητικού ρόλου", πρόσθεσε.

Ο Μπλερ σημείωσε ότι ο καναδικός στρατός έχει ήδη μια μικρή παρουσία στην Ουκρανία για να προστατεύσει το καναδικό διπλωματικό προσωπικό και έχει εκπαιδεύσει χιλιάδες Ουκρανούς στρατιώτες στο πλαίσιο της επιχείρησης Unifier.

"Εκπαιδεύσαμε Ουκρανούς παντού, αλλά νομίζω ότι υπήρχε κάποια αναγνώριση ότι κάποια από αυτή την εκπαίδευση είναι προκλητική επειδή είναι δύσκολο να βγάλεις ανθρώπους από την Ουκρανία για να κάνουν την εκπαίδευση", είπε ο Μπλερ, αναφερόμενος στις συζητήσεις που έγιναν στο Παρίσι αυτό εβδομάδα.

«Έτσι (υπήρξαν) κάποιες συζητήσεις, θα μπορούσαμε να το κάνουμε πιο αποτελεσματικά και είναι δυνατόν να το κάνουμε στην Ουκρανία;» πρόσθεσε.

Ο Μπλερ δήλωσε ότι ορισμένες χώρες εξέφρασαν ανησυχίες ότι μια τέτοια επιχείρηση «θα μπορούσε ενδεχομένως να θεωρηθεί ως μαχητικός ρόλος και νομίζω ότι υπήρξε ευρεία συναίνεση ότι αυτό δεν είναι κατάλληλο και δεν το κάνουμε», είπε.

Οργή στην Μόσχα που σίγουρα ετοιμάζει τα δικά της σχέδια

Η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, δήλωσε την 1η Μαρτίου ότι ο πόλεμος της Δύσης εναντίον της Ρωσίας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη αναφερόμενη στα σχέδια για αποστολή δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι και από ρωσικής πλευράς πολεμούν Ινδοί, Κουβανοί, Σύριοι, και Σέρβοι με τον ρωσικό Στρατό αλλά και αρκετοί άλλοι.

Έτσι, σχολίασε το ηχογραφημένο στοιχείο που κυκλοφόρησε στην οποία Γερμανοί αξιωματικοί συζητούν για επιθέσεις στη Γέφυρα της Κριμαίας.

Η 40λεπτη ηχογράφηση δείχνει ανώτερους αξιωματικούς του Γερμανικού Στρατού (Bundeswehr) να συζητούν τα χτυπήματα στη γέφυρα της Κριμαίας.

Επιπλέον, αναφέρουν τον στρατό των Ηνωμένων Πολιτειών και της Βρετανίας, οι οποίοι «έχουν εμπλακεί άμεσα στη σύγκρουση για μεγάλο χρονικό διάστημα».

Στο κανάλι της στο Telegram, η διπλωμάτης δημοσίευσε το περιεχόμενο μιας συνομιλίας μεταξύ του γερμανικού στρατού, μεταξύ του επικεφαλής του τμήματος επιχειρήσεων της γερμανικής Πολεμικής Αεροπορίας και του γενικού επιθεωρητή, καθώς και  υπαλλήλων του κέντρου αεροπορικών επιχειρήσεων.

Το σκηνικό εντός του ουκρανικού εδάφους " φορτώνεται" επικίνδυνα  και πολλοί μισθοφόροι και από τις δύο πλευρές διεξάγουν μια ανελέητη και θανατηφόρα μονομαχία με έπαθλο ένα πιθανό νέο παγκόσμιο πόλεμο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Γαλλική ομάδα μάχης θα ξεκινήσει αποστολή στην Μεσόγειο Θάλασσα-Η Γαλλία προετοιμάζεται για ναυτικό πόλεμο εναντίον Ρωσίας-Τουρκίας;

Ο ρυθμός ανάπτυξης του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού και η αδυναμία των Ρώσων στην Μαύρη Θάλασσα ( λόγω ουκρανικών...