Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Επιτυχής δοκιμή τουρκικού F-16 προσβολής πολλαπλών επίγειων στόχων ταυτόχρονα με "έξυπνες" βόμβες ΤΟLUN-Το σχέδιο Ερντογάν στο Αιγαίο

Θριαμβολογούν υπερβάλλοντας ως συνήθως οι Τούρκοι για την αμυντική βιομηχανία τους και το νέο της "επίτευγμα".

Πολλαπλασιαστής ισχύος το σύστημα SADAK-4T  συνδυαστικά με τις βόμβες TOLUN για την Τουρκική αεροπορία

"Η ASELSAN άνοιξε νέους δρόμους στο πλαίσιο του έργου TOLUN Miniature Bomb Project, αφού 4 διαφορετικά πυρομαχικά TOLUN που απελευθερώθηκαν ταυτόχρονα από το σύστημα SADAK-4T Salan κατάφεραν να χτυπήσουν διαφορετικούς στόχους ταυτόχρονα", αναφέρει Τουρκικό ΜΜΕ, επισημαίνοντας:

"Σχετικά με το θέμα, ο Πρόεδρος της Προεδρικής Αμυντικής Βιομηχανίας, Δρ. Haluk Görgün, δήλωσε:

«Το TOLUN, η δύναμη κρούσης των χαλύβδινων πτερυγίων, βρίσκεται σε υπηρεσία. Δοκιμάσαμε με επιτυχία μια ικανότητα πολλαπλασιαστή δυνάμεων που θα φέρουμε στην Πολεμική μας Αεροπορία προσβάλλοντας πολλαπλούς στόχους με πυρομαχικά TOLUN από το σύστημα SADAK -4T Salan. «Συγχαίρουμε τους ήρωες πιλότους και μηχανικούς μας». 

Χάρη στο  TOLUN, τα πολεμικά αεροσκάφη F-16 στο απόθεμα της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας απέκτησαν τη δυνατότητα να μεταφέρουν 8 κατευθυνόμενες βόμβες σε 2 διαφορετικούς λοβούς ταυτόχρονα και να τις ρίχνουν στον ίδιο ή διαφορετικούς στόχους. Επιπλέον, το TOLUN χρησιμοποιείται επίσης από την AKINCI TİHA. Η ASELSAN πέτυχε επίσης εξαγωγική επιτυχία για το TOLUN και το SADAK-4T.

https://www.youtube.com/watch?v=C19LsTStmXQ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 Η Μινιατούρα βόμβα ASELSAN TOLUN

Το TOLUN Guided Miniature Bomb είναι αποτελεσματικό  πυρομαχικό ενάντια σε κινούμενους στόχους καθώς και σε σταθερούς στόχους.

Το TOLUN, το οποίο μπορεί να μεταφερθεί  μέχρι τέσσερα στον αριθμό σε έναν ενιαίο λοβό όπλων με το SADAK-4T Smart Multi-Carry Array, (έξυπνη πολλαπλή συστοιχία μεταφοράς) έχει δυνατότητα man-in-the-loop χάρη στον αισθητήρα κεφαλής  IIR(αναγνώρισης υπερύθρων) εκτός από το σύστημα πλοήγησης GPS/INS.

Χάρη σε αυτό το χαρακτηριστικό, οι πιλότοι μπορούν να κατευθύνουν χειροκίνητα τις βόμβες που πέφτουν στον αέρα, στιγμή προς στιγμή.

Η Miniature Bomb, η οποία έχει βεληνεκές περίπου 100 km υπό ευνοϊκές συνθήκες, είναι το αντίστοιχο των βομβών MK-81 με βάρος περίπου 250 λίβρες. Η Miniature Bomb έχει επίσης τη δυνατότητα να διαπεράσει 1 μέτρο από οπλισμένο σκυρόδεμα. Αυτή η ικανότητα επιβεβαιώθηκε επίσης κατά τις δοκιμές βολής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το σχέδιο Ερντογάν στο Αιγαίο

Από τα παραπάνω αντιλαμβανόμαστε ότι η Τουρκική πολεμική αεροπορία χάρη στο σύστημα SADAK-4T συνδυαστικά με τις βόμβες TOLUN , αυξάνει σημαντικά την δυνατότητα επιτυχούς προσβολής επίγειων στόχων ταυτόχρονα από απόσταση έως 100χλμ.

Οι εχθρικοί στόχοι μπορεί να είναι κινητοί ή σταθεροί, όπως έργα οχύρωσης, με δυνατότητα διάτρησης 1 μέτρου οπλισμένου σκυροδέματος.

Τι σημαίνουν τα παραπάνω;

Απλά ότι οι Τούρκοι  σχεδιάζουν με drones καμικάζι  και προσβολές από μαχητικά αεροσκάφη και UCAV  με πυραύλους αέρος-εδάφους και  με πυραύλους εδάφους-εδάφους του πυροβολικού τους, να πλήξουν μαζικά με ασφάλεια-σε βάθος από τα μικρασιατικά παράλια- και αναίμακτα, στόχους υψηλής προτεραιότητας στόχους σε νησιά μας στο Αιγαίο, αποδιοργανώνοντας την άμυνά τους.

Στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν συνδυασμό αεροκίνητων και αμφιβίων ενεργειών για κατάληψή τους.

Η Ελληνική απάντηση

Η Ελλάδα θα πρέπει  ΑΜΕΣΑ να εξοπλίσει τους νήσους βατήρες με αντιαεροπορικά και αντιπλοϊκά συστήματα μεγάλου βεληνεκούς, θέτοντας στο στόχαστρο-βεληνεκές τους τα παραπάνω τουρκικά εναέρια μέσα, απαγορεύοντας την υλοποίηση του παραπάνω σχεδιασμού, δημιουργώντας παράλληλα άρνησης θαλάσσια πρόσβασης στο σύνολο σχεδόν του Αιγαίου, για το τουρκικό πολεμικό Ναυτικό.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ