Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Οι Ρώσοι "ρίχνουν στο μέτωπο" το νέο πυραυλικό τους σύστημα MLRS Vozrozhdenie- Οι Ουκρανοί βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση

Η Ρωσική αμυντική βιομηχανία φαίνεται ότι παρά το εμπάργκο ΗΠΑ-Δύσης δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα, όπως αποδεικνύεται από τους αυξηνένους ρυθμούς παραγωγής βλημάτων πυροβολικού-αρμάτων αλλά και από την κατασκευή νέων οπλικών συστημάτων που επιχειρεί.

Οι Ρώσοι κατασκεύασαν το  πυραυλικό σύστημα MLRS Vozrozhdenie

 Σύμφωνα με έγκριτο Διεθνές ΜΜΕ "Αποκαλύφθηκαν εικόνες του ρωσικού MLRS Vozrozhdenie διπλού διαμετρήματος", το οποίο επισημαίνει:

"Ορισμένοι λογαριασμοί του ρωσικού Telegram [TG] φέρεται να κυκλοφόρησαν τις πρώτες φωτογραφίες του συστήματος πολλαπλής εκτόξευσης πυραύλων διπλού διαμετρήματος [MLRS] με το όνομα Vozrozhdenie.

Οι φωτογραφίες "περιλαμβάνουν" και τον υπουργό Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σόιγκου.

Η εμφάνιση αυτών των εικόνων του ρωσικού MLRS Vozrozhdenie είναι μια σημαντική στιγμή για τον ρωσικό στρατό. Αυτό δείχνει ότι η υπόσχεση του Κρεμλίνου να παράγει τα πρώτα πρωτότυπα για την αξιολόγηση του πεδίου μάχης στην Ουκρανία έως τα μέσα του 2024 είναι πιθανό να εκπληρωθεί.

Υπενθυμίζεται   ότι ο Sergey Chemezov, Γενικός Διευθυντής της  Ρωσικής κρατικής εταιρείας Rostech, υποσχέθηκε να ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή του MLRS Vozrozhdenie το πρώτο εξάμηνο του 2024.

Όταν ο Chemezov αποκάλυψε τα σχέδια για τη μαζική παραγωγή του MLRS Vozrozhdenie, σκιαγραφήθηκαν μερικές ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες.

Για παράδειγμα, ο Chemezov διακήρυξε ότι αυτό το σύστημα θα μπορούσε να εκτοξεύσει πυραύλους φλογοβόλων και να εκτελέσει απομακρυσμένες επιχειρήσεις 

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Σύμφωνα με ορισμένες πηγές, το MLRS Vozrozhdenie θα λειτουργεί με πυραύλους 220 mm από διάφορα ρωσικά συστήματα, συμπεριλαμβανομένων των BM-27 Uragan, TOS-1 Buratino, TOS-1A Solntsepek και TOS-2 Tosochka.

Ας εμβαθύνουμε στις λεπτομέρειες κάθε πυραύλου:

Οι πύραυλοι που χρησιμοποιούνται από το BM-27 Uragan είναι κυρίως εξοπλισμένοι με κεφαλές υψηλής εκρηκτικότητας [HE]. Κάθε βλήμα 220 mm φορτώνεται στους κυλινδρικούς σωλήνες εκτόξευσης του συστήματος που τους κατευθύνουν προς τον στόχο. Προωθούμενοι από έναν συμπαγή κινητήρα πυραύλων, αυτοί οι πύραυλοι ακολουθούν μια βαλλιστική τροχιά, που σημαίνει ότι εκτοξεύονται στον αέρα και στη συνέχεια πέφτουν προς τον στόχο τους με τη δύναμη της βαρύτητας.

Το ρωσικό σύστημα TOS-1 Buratino χρησιμοποιεί έναν συγκεκριμένο τύπο πυραύλου που είναι γνωστός ως πύραυλος 220mm 3M55. Αυτός ο πύραυλος έχει σχεδιαστεί για θερμοβαρικό πόλεμο και φέρει θερμοβαρική κεφαλή. Ένα τέτοιο όπλο παράγει τυπικά ένα κύμα έκρηξης σημαντικά μεγαλύτερης διάρκειας από ένα συμβατικό συμπυκνωμένο εκρηκτικό.

Η αρχή λειτουργίας αυτών των πυραύλων είναι αρκετά μοναδική. Κατά την έκρηξη, το αρχικό κύμα έκρηξης διασκορπίζει ένα σύννεφο προωθητικού αερολύματος στον αέρα που περιβάλλει τον στόχο. Αυτό το σύννεφο στη συνέχεια αναφλέγεται από ένα δευτερεύον φορτίο, δημιουργώντας μια τεράστια βολίδα που αποτεφρώνει μια μεγάλη περιοχή. Η βολίδα ακολουθείται από ένα κύμα έκρηξης σημαντικά μεγαλύτερης διάρκειας από αυτό που παράγεται από ένα συμβατικό εκρηκτικό.

Το ρωσικό σύστημα TOS-1A Solntsepek χρησιμοποιεί θερμοβαρικούς πυραύλους και συγκεκριμένα πυραύλους 220 χλστ. Οι κεφαλές αυτών των πυραύλων είναι γεμάτες με εκρηκτικά καυσίμου-αέρα [FAE]. Όταν ο πύραυλος φτάσει στο στόχο του, η κεφαλή πυροδοτείται και διασκορπίζει ένα σύννεφο προωθητικού στον αέρα. Αυτό το σύννεφο καυσίμου αναμιγνύεται με το οξυγόνο του αέρα, σχηματίζοντας ένα εκρηκτικό μείγμα. Στη συνέχεια, μια επακόλουθη έκρηξη αναφλέγει αυτό το μείγμα, με αποτέλεσμα μια τεράστια έκρηξη.

Το σύστημα TOS-2 χρησιμοποιεί έναν συγκεκριμένο τύπο θερμοβαρικού πυραύλου που είναι γνωστός ως πύραυλος MO.1.02.04. Αυτός ο τύπος πυραύλων έχει σχεδιαστεί για να δημιουργεί ένα σύννεφο εύφλεκτου υγρού το οποίο, όταν αναφλέγεται, οδηγεί σε μεγάλη έκρηξη. Εκτός από την πρόκληση σημαντικής ζημιάς, η έκρηξη εξαντλεί επίσης το οξυγόνο στην περιοχή, δημιουργώντας ένα μερικό κενό που μπορεί να οδηγήσει σε πρόσθετη ζημιά και τραυματισμό.

Η κεφαλή του πυραύλου MO.1.02.04 είναι ένα εκρηκτικό καυσίμου-αέρα [FAE]. Αυτό το είδος όπλου διασκορπίζει ένα σύννεφο αερολύματος προωθητικού που αναφλέγεται από έναν πυροκροτητή για να δημιουργήσει έκρηξη. Το κύμα έκρηξης που ακολουθεί μπορεί να προκαλέσει καταστροφή σε μεγαλύτερη κλίμακα από τα παραδοσιακά εκρηκτικά όπλα.

Το KamAZ 6560 8×8

Ωστόσο, οι δύο φωτογραφίες που διαδόθηκαν στο Telegram δεν απεικονίζουν πλήρως τη δομική ακεραιότητα του πλαισίου που θα φέρει το MLRS. Ορισμένες πηγές προτείνουν ότι πρόκειται για το διάσημο ρωσικό πλαίσιο KamAZ-6560, το οποίο φέρει επίσης ένα άλλο αξιόλογο ρωσικό σύστημα - το ISDM Zemledeliye

Το KamAZ 6560 8×8 είναι ένα φορτηγό βαρέως τύπου που παράγεται από την KamAZ, έναν εξέχοντα Ρώσο κατασκευαστή φορτηγών. Είναι σχεδιασμένο για επίπονες λειτουργίες σε διαφορετικές συνθήκες, όπως εκτός δρόμου και δύσκολα εδάφη.

Οι τεχνικές προδιαγραφές του KamAZ 6560 8×8 είναι αξιοσημείωτες. Τροφοδοτείται από έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα diesel KamAZ-740.60-360 που αποδίδει έως και 360 ίππους. Ο κινητήρας είναι σχολαστικά κατασκευασμένος για να είναι οικονομικός και αξιόπιστος, ακόμη και σε δύσκολες συνθήκες. Έχει μέγιστη ταχύτητα 80 km/h και προσφέρει αυτονομία έως και 1000 km.

Το φορτηγό έχει συνολικό βάρος 21.000 kg και χωρητικότητα ωφέλιμου φορτίου 12.000 kg. Αυτό το καθιστά κατάλληλο για τη μεταφορά βαρέων φορτίων σε σημαντικές αποστάσεις. Επιπλέον, έχει ικανότητα ρυμούλκησης 30.000 kg, καθιστώντας το ικανό να έλκει βαριά ρυμουλκούμενα ή άλλους τύπους εξοπλισμού.

Το σύστημα ψύξης στο KamAZ 6560 8×8 έχει σχεδιαστεί για να διατηρεί τον κινητήρα στη βέλτιστη θερμοκρασία λειτουργίας, ακόμη και σε ακραίες συνθήκες. Χρησιμοποιεί σύστημα ψύξης υγρού, ανώτερο σε απόδοση και αποτελεσματικότητα από το αντίστοιχο σύστημα ψύξης αέρα. Αυτό το κρίσιμο χαρακτηριστικό διασφαλίζει ότι ο κινητήρας παραμένει ψυχρός, διατηρώντας τη μέγιστη απόδοση του.

Τέλος, το KamAZ 6560 8×8 είναι εξοπλισμένο με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων σχεδιασμένο με εννέα ταχύτητες εμπρός και μία όπισθεν. Αυτή η ρύθμιση επιτρέπει στον οδηγό να επιλέξει την πιο κατάλληλη ταχύτητα για κάθε οδηγική κατάσταση, από ανηφόρες μέχρι ομαλή πλεύση σε επίπεδους δρόμους. Το κιβώτιο ταχυτήτων είναι στιβαρά κατασκευασμένο για αξιοπιστία, εξασφαλίζοντας απρόσκοπτη και αποτελεσματική μετάβαση ταχυτήτων."

Συμπέρασμα

Από τα παραπάνω διαφαίνεται ότι η Ρωσία ενισχύει σημαντικά τις  ήδη πάρα πολυ μεγάλες πυραυλικές της δυνατότητες με την προσθήκη  του MLRS Vozrozhdenie, με το οποίο  κατά την εκτίμησή μας θα κατακλύσει το Ουκρανικό θέταρο επιχειρήσεων.

Τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο για την Ουκρανία που απελπισμένα ζητάει το  ξεμπλοκάρισμα της βοήθειας από τις ΗΠΑ ύψους 61 δισ $, μαζί με άμεση παροχή μαχητικών αεροσκαφών F-16 και Mirage 2000 .

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ