Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Προέλαση των Ρώσων σε Πετρόβσκοε-Μπερντούτσι-ISW : Συγκέντρωση μεγάλων δυνάμεων για την εαρινή επίθεση της Μόσχας

Νέα προέλαση των ρωσικών χερσαίων δυνάμεων με την κατάληψη του χωριού Πετρόβσκοε στην κατεύθυνση της Αβντιίβκα, ενώ Ρώσοι στρατιώτες εισήλθαν εντός του Μπερντούτσι και βρίσκονται ήδη στα πρώτα σπίτια.
Αυτό ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.  

«Οι μονάδες της ομάδας στρατευμάτων Κέντρο κατέλαβαν το χωριό Πετρόβσκοε λαμβάνοντας πλεονεκτικές θέσεις και απέκρουσαν 11 αντεπιθέσεις των ομάδων επίθεσης των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στις περιοχές των οικισμών Λενίσκοε, Νοβγκορόσκοε, Νοβομπαχμούτοφ, Τονένσκοε, Ορτοκσκοε και Περσόν», ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι Ουκρανοί απώλεσαν έως και 165 στρατιώτες, τέσσερα άρματα μάχης, δύο οχήματα μάχης πεζικού Bradley, ένα τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού M113 και πέντε οχήματα προς αυτή την κατεύθυνση, καταλήγει η ανακοίνωση.

Στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Αλεξάντερ Ζιμόφσκι: «Ένα φάντασμα στοιχειώνει το αρχηγείο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, το φάντασμα των σοβιετικών τεθωρακισμένων αρμάδων αρμάτων μάχης

“Τα χιλιάδες άρματα των Ρώσων αποτελούν πλέον αίνιγμα για την συμμαχία. Ο Αξιωματικοί του ΝΑΤΟ έμειναν έκπληκτοι από την απόδοση των ρωσικών εργοστασίων αρμάτων μάχης.

Οι μυστικές υπηρεσίες του ΝΑΤΟ και οι ειδικοί της Rheinmetal και της Kraus-Maffai συμφώνησαν ότι η Μόσχα έχει φτάσει σε επίπεδο παραγωγής των 390-400 αρμάτων μάχης το μήνα.

Δηλαδή, μέχρι 5.000 άρματα μάχης το χρόνο. Οι ίδιοι Επιτελείς αναρωτιούνται τι θα γίνει όταν ο Πούτιν στείλει όλα αυτά τα άρματα μάχης στην νέα επίθεση.

Μέχρι στιγμής, οι Επιτελείς του ΝΑΤΟ έχουν πει στους συμμάχους τους να σκάψουν βαθιά μια τεράστια αντιαρματική  λωρίδα στην κατεύθυνση της Βαλτικής.

Όλοι οι δυτικοί ειδικοί περιμένουν την αναπόφευκτη εαρινή επίθεση του ρωσικού στρατού, σκεπτόμενοι σενάρια και προβλέψεις", τονίζει ο ίδιος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η μεγάλη ρωσική εαρινή επίθεση και το πιθανό τέλος του Κιέβου

Το Πεντάγωνο έχει ήδη σχεδιάσει αρκετούς χάρτες, τους οποίους επικαλούνται δημοσιογράφοι των New York Times και ειδικοί από το Αμερικανικό Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου (ISW).

Οι καθυστερήσεις στην παροχή αμερικανικών και ευρωπαϊκών όπλων θα επιτρέψουν στον ρωσικό στρατό να ξεκινήσει επιθετικές επιχειρήσεις προς τρεις κατευθύνσεις ταυτόχρονα: στα σύνορα της περιοχής του Χαρκόβου και του Λουγκάνσκ (προς την κατεύθυνση του Κουπιάνσκ και του Κράσναλιμάν), στο δυτικό τμήμα του Ντονιέτσκ (περαιτέρω προέλαση από την Αβντιίβκα) και στο δυτικό τμήμα της περιοχής του Ζαπορίζιε (βορειότερα του Ραμποτίνο και του Βερμπόβνοε).

Ο ρωσικός στρατός έχει την ευκαιρία να εκδικηθεί για την ήττα το φθινόπωρο του 2022

«Οι καθυστερήσεις στην παροχή πυρομαχικών πυροβολικού και συστημάτων αεράμυνας που εμπόδισαν τις ουκρανικές δυνάμεις να υπερασπιστούν την Αντιίβκα», γράφει το ISW.

Μια ρωσική επίθεση θα αποτρέψει τα ουκρανικά στρατεύματα από το να προετοιμάσουν προσωπικό και εξοπλισμό για την επανέναρξη των επιθετικών επιχειρήσεων.

Αμερικανοί ειδικοί σημειώνουν ότι από το φθινόπωρο του 2023 (όταν ξεκίνησε η επίθεση στην Αβντιίβκα και η αποφασιστική φάση της επιχείρησης Οσκόλ στα σύνορα του Λουγκάνσκ και της Χαρκόβου), οι ρωσικές δυνάμεις υποβάλλονται σε μια μεγάλη αναδιάρθρωση.

Το ινστιτούτο ISW σημειώνει αρκετά βασικά στοιχεία στην ανάλυσή του.

Πρώτον. Νέες μονάδες και σχηματισμοί αποστέλλονται στη ζώνη επαφής μάχης, γεγονός που καθιστά δυνατή την ταχεία αύξηση της στρατολόγησης στη δύναμη που προβλέπεται από το στρατιωτικό δόγμα.

Δεύτερον. Η ταχεία ανάπτυξη νέων σχηματισμών καθιστά δυνατή τη συγκάλυψη της διαφοράς στο σύστημα διοίκησης μεταξύ του επιχειρησιακού αρχηγείου και του μόνιμου αρχηγείου των στρατιωτικών περιφερειών.
Αυτό είναι απαραίτητο για να επιταχυνθεί η ανάπτυξη μάχης και η συμμετοχή στην επίθεση.

Το ISW δίνει το παράδειγμα της ρωσικής 25ης Στρατιάς, που σχηματίστηκε στην Άπω Ανατολή, η οποία αποτελεί τμήμα της Ανατολικής Στρατιωτικής Περιφέρειας (το αρχηγείο του στρατού βρίσκεται στο Αικατερινούπολη).
Η στρατιά  άρχισε να δημιουργείται την άνοιξη του 2023 υπό τη διοίκηση του υποστράτηγου Αντρέι Σερίτσκι.
Η ακριβής σύνθεση των ρωσικών δυνάμεων παραμένει ασαφής, και αυτό ακόμη και η το ινστιτούτο ISW αναγκάζεται να παραδεχτεί απρόθυμα.

Αυτό σημαίνει ότι η ρωσική στρατιωτική αντικατασκοπεία δρα αποτελεσματικά, χωρίς να δίνει λόγους στον εχθρό.
Ο Αναπληρωτής Διοικητής της Διεύθυνσης Κύριων Επιχειρήσεων του Γενικού Επιτελείου της Ουκρανίας, στρατηγός  Αλεξέι Χρόμωφ, ανέφερε ότι η ρωσική στρατιά  υποτίθεται ότι θα διαθέτει μηχανοκίνητο πεζικό και Επιλαρχίες αρμάτων μάχης.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, φυσικά, δεν ανέφερε επίσημα τη ζώνη επιχειρησιακής ανάπτυξης του στρατού στη ζώνη της Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Σεργκέι Σόιγκου ανακοίνωσε την πρόθεσή του να μετατρέψει πολλές ταξιαρχίες μηχανοκίνητου πεζικού  σε μονάδες μηχανοκίνητου πεζικού, ενώ ταυτόχρονα θα σχηματίσει νέες ταξιαρχίες.

Ταυτόχρονα, όπως σημειώνει το ινστιτούτο ISW, ρωσικές μονάδες σε επίπεδο Λόχου  ή τάγματος αναπτύχθηκαν συχνά στη γραμμή επαφής μάχης για να λύσουν τα τρέχοντα προβλήματα.

«Ο ρωσικός στρατός έχει αποφασίσει εδώ και καιρό την ανάγκη για τμηματικές δομές κατάλληλες για παρατεταμένο και μεγάλης κλίμακας συμβατικό πόλεμο ελιγμών, σε αντίθεση με μικρότερες και πιο ευκίνητες ταξιαρχίες», γράφει το ISW.

Η δέσμευση του ρωσικού στρατού να δημιουργήσει μηχανοποιημένες μεραρχίες διατηρώντας (και ακόμη και συμπληρώνοντας) την υπάρχουσα δομή ταξιαρχίας υποδηλώνει ότι το ρωσικό Γενικό Επιτελείο βλέπει την ανάγκη τέτοιων σχηματισμών για μελλοντικές επιχειρήσεις μεγάλης κλίμακας.

Το ISW, επικαλούμενο ρωσικές πηγές και δυτικούς αναλυτές, γράφει ότι την παραμονή της εαρινής επίθεσης, αρκετοί μεγάλοι σχηματισμοί έχουν ήδη αναπτυχθεί στη ζώνη της Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας.
Μεταξύ αυτών είναι η 25η και η 18η στρατιές συνδυασμένων όπλων.

Η  18η Στρατιά δημιουργήθηκε στην Κριμαία ως μέρος της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας την άνοιξη του 2023, ενώ ουκρανικές πηγές ανέφεραν ότι ρωσικές μονάδες έχουν ήδη αναπτυχθεί στην περιοχή της Χερσώνας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ