Ένοπλες Συρράξεις

Ο Ρωσικός τρόμος απλώνεται στην Ευρώπη! "Express" συμφωνία "μαμούθ" Γερμανίας- Rheinmetall για θωράκιση της αντιαεροπορικής άμυνας της χώρας

Η κακή εξέλιξη του πολέμου στην Ουκρανία, σε συγκερασμό με το μπλοκάρισμα της βοήθειας των 61 δισ $ των ΗΠΑ από τη Βουλή των αντιπροσώπων της προς το Κίεβο και την αυξανόμενη επιθετική ρητορική του Πούτιν, χτυπάνε "καμπανάκι" για την Ευρώπη, με τις Πολωνία και Γερμανία να διαβλέπουν τα επόμενα χρόνια νέα  Ρωσική στρατιωτική ενέργεια σε χώρα της Ανατολικής Ευρώπης.

Συμφωνία "μαμούθ"  Γερμανικής Κυβέρνησης- Rheinmetall για θωράκιση της αντιαεροπορικής άμυνας με το σύστημα Skyranger 30 

Τα παραπάνω έχουν σημάνει συναγερμό στην Γερμανική κυβέρνηση η οποία αποφάσισε να ενισχύσει κατακόρυφα την αντιεροπορική της άμυνα , συνάπτοντας συμφωνία με τον αμυντικό κολοσσό της Rheinmetall.

"Αυτή η είδηση έρχεται με την ανακοίνωση της σύμβασης για την κατασκευή του εξαιρετικά προηγμένου κινητού αντιαεροπορικού συστήματος Skyranger 30 για την Bundeswehr", αναφέρει σε σχετικό άρθρο του, Διεθνές ΜΜΕ, επισημαίνοντας:

"Η πόλη του Βερολίνου πρόκειται να λάβει το αρχικό πρωτότυπο παραγωγής του Skyranger 30 μέχρι το τέλος του έτους. Μετά την άφιξή του, η Rheinmetall αναλαμβάνει  να κατασκευάσει 18 από αυτά τα συστήματα αιχμής για παράδοση στον στρατό.

Ως αξιοσημείωτη υποσημείωση, η Rheinmetall αποκάλυψε ότι το συμβόλαιο περιλαμβάνει μια επιλογή για την απόκτηση επιπλέον 30 κινητών αντιαεροπορικών συστημάτων. Με ένα σημαντικό ποσό 644 εκατομμυρίων δολαρίων [595 εκατ. ευρώ] στη συμφωνία, το συμβόλαιο αντιπροσωπεύει αναμφισβήτητα μια σημαντική επένδυση στην ασφάλεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι χρησιμοποιεί αυτή τη στιγμή η Γερμανία;

Είναι γνωστό ότι ο γερμανικός στρατός διαθέτει φορητά αντιαεροπορικά συστήματα. Ωστόσο, αυτά τα συστήματα γερνούν και δεν είναι τόσο αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση των σύγχρονων αεροπορικών απειλών που αντιμετωπίζουμε σήμερα. Πάρτε, για παράδειγμα, το LeFlaSys [ή το Leichte Flugabwehrsystem, που συχνά αναφέρεται ως Ozelot]. Τοποθετημένο σε ένα ιχνηλατούμενο όχημα Wiesel-2, το LeFlaSys σχεδιάστηκε για την καταπολέμηση αεροσκαφών και ελικοπτέρων που πετούν χαμηλά. Η αποτελεσματικότητά του, ωστόσο, σταδιακά μειώνεται.

Δεν πρέπει να παραβλεφθεί το MANTIS [ένα αρκτικόλεξο για το Modular, Automatic, and Networked Targeting and Intercepting System], η τελευταία λέξη της τεχνολογίας αεράμυνας του γερμανικού στρατού. Ειδικά σχεδιασμένο για αεράμυνα μικρής εμβέλειας κατά τη διάρκεια ενεργών επιχειρήσεων – τόσο στις εμπρός περιοχές όσο και στο πίσω μέρος – το MANTIS έχει αποδειχθεί αξιόπιστη ασπίδα για στρατεύματα και κρίσιμα μέσα από ένα ευρύ φάσμα απειλών. Αυτές οι απειλές περιλαμβάνουν πυραύλους, πυροβολικό, ακόμη και όλμους.


Τέλος, υπάρχει το ASRAD-R [ή το Advanced Short Range Air Defense System – RBS 70]. Εγκατεστημένο σε ένα όχημα παρακολούθησης Bv 410, ο κύριος σκοπός αυτού του πυραυλικού συστήματος είναι να προστατεύει κινούμενες μονάδες και σταθερές εγκαταστάσεις από αεροσκάφη και ελικόπτερα που πετούν χαμηλά. Είναι ιδιαίτερα αναγνωρισμένο για τις εξαιρετικές του επιδόσεις ακόμη και κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το "Skyranger 30"

Το Skyranger 30 είναι ένα εξαιρετικά προηγμένο σύστημα αεράμυνας που αναπτύχθηκε από την Rheinmetall Air Defense. Έχει σχεδιαστεί για να παρέχει ανώτερη προστασία από ένα ευρύ φάσμα εναέριων απειλών. Αυτές οι απειλές περιλαμβάνουν αεροσκάφη, ελικόπτερα, μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV) και ρουκέτες.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Skyranger 30 το καθιστούν ένα τρομερό αμυντικό σύστημα. Είναι εξοπλισμένο με ένα αυτόματο πυροβόλο των 30 χιλιοστών ικανό να εκτοξεύει 200 βλήματα το λεπτό. Το σύστημα διαθέτει επίσης ένα υπερσύγχρονο σύστημα ελέγχου πυρός, το οποίο περιλαμβάνει ραντάρ αναζήτησης και παρακολούθησης. Το ραντάρ αναζήτησης έχει εμβέλεια 20 χιλιομέτρων, ενώ το ραντάρ παρακολούθησης μπορεί να παρακολουθεί στόχους έως και 15 χιλιόμετρα μακριά.

Το εύρος λειτουργίας του Skyranger 30 είναι εντυπωσιακό. Μπορεί να εμπλέξει στόχους σε απόσταση έως και 3.000 μέτρων και σε υψόμετρο έως 3.000 μέτρων. Αυτή η ικανότητα το καθιστά αποτελεσματικό στην άμυνα έναντι απειλών τόσο σε χαμηλό όσο και σε μεγάλο ύψος.

Η τεχνολογία του Skyranger

Από πλευράς οπλισμού, το Skyranger 30 είναι εξοπλισμένο με αυτόματο πυροβόλο των 30 χλστ. Αυτό το πυροβόλο μπορεί να εκτοξεύσει μια ποικιλία τύπων πυρομαχικών, συμπεριλαμβανομένων των ισχυρών εκρηκτικών και τεθωρακισμένων βλημάτων. Το σύστημα μπορεί επίσης να μεταφέρει και να εκτοξεύει πυραύλους εδάφους-αέρος, παρέχοντας ένα επιπλέον στρώμα άμυνας έναντι εναέριων απειλών.

Η αρχή λειτουργίας του Skyranger 30 βασίζεται στη συνέργεια της προηγμένης τεχνολογίας ραντάρ και των δυνατοτήτων ταχείας βολής. Το ραντάρ αυτού του συστήματος ανιχνεύει και παρακολουθεί απειλές που πλησιάζουν, ενώ το σύστημα ελέγχου πυρός υπολογίζει τη βέλτιστη λύση πυροδότησης. Μόλις ο στόχος βρίσκεται σε εμβέλεια, το αυτόματο πυροβόλο ή οι πύραυλοι εδάφους-αέρος εμπλέκονται για να εξουδετερώσουν την απειλή.

Το Skyranger 30 είναι προς πώληση

Η Αυστρία πήρε το προβάδισμα παραγγέλλοντας τριάντα έξι συστήματα Skyranger 30. Επιπλέον, παρατηρούμε ενδιαφέρον μεταξύ άλλων κρατών μελών του ΝΑΤΟ ή/και της ΕΕ που έχουν εκφράσει την προθυμία τους ή βρίσκονται ήδη στη διαδικασία απόκτησης του συστήματος.

Για παράδειγμα, η Ουγγαρία ενέκρινε μια συμφωνία με τη Rheinmetall τον Δεκέμβριο του 2023 για τη δημιουργία μιας ιδέας πυργίσκου Skyranger 30 για την επικείμενη παραλλαγή αεράμυνας του θωρακισμένου οχήματος Lynx KF41.

Η Λιθουανία εξετάζει τις δυνατότητες με το Skyranger 30 που είναι τοποθετημένο στο Boxer, ενώ η Δανία διαμορφώνει σχέδια για την απόκτηση της λύσης Skyranger 30 σε συνδυασμό με ένα άλλο τροχοφόρο θωρακισμένο όχημα.

Σε μια πρόσφατη εξέλιξη, παρατηρήσαμε το Skyranger 30 να υποβάλλεται σε αυστηρές ζωντανές δοκιμές πεδίου με επιτυχία στο πεδίο δοκιμών του Ομίλου στο Ochsenboden, στην Ελβετία, τον Δεκέμβριο του 2023.

Έδειξε τη δυναμική του τόσο σε ακίνητη όσο και σε κινούμενη λειτουργία. Αυτές οι δοκιμές έχουν αποκαλύψει σημαντικές πληροφορίες που θα μπορούσαν να επιταχύνουν την παραγωγή και την ενσωμάτωση του γερμανικού μοντέλου , μειώνοντας ταυτόχρονα τους σχετικούς κινδύνους."

Ο Ρωσικός τρόμος απλώνεται στο Βερολίνο

Η παραπάνω Express συμφωνία "μαμούθ"  Γερμανικής Κυβέρνησης- Rheinmetall για θωράκιση της αντιαεροπορικής άμυνας της χώρας.υποδηλώνει ότι ο Ρωσικός φόβος έχει φωλιάσει για τα καλά στο Βερολίνο, που δεν θέλει να βιώσει ξανά μια νέα καταστροφή, από τον Πούτιν αυτή τη φορά.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές