Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Θέμα ημερών ή ωρών η ρωσική χερσαία χερσαία επίθεση;-Το Κίεβο ανακάλυψε 48 συστήματα πυραύλων Iskander κοντά στα σύνορα με Ρωσία

Η ουκρανική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών αποκάλυψε την ανάπτυξη 48 ρωσικών βαλλιστικών πυραύλων Iskander κοντά στα σύνορα, ως προάγγελο της μεγάλης ρωσικής επίθεσης που αναμένουν εδώ και δύο μήνες.

Σε συνέντευξη στο ουκρανικό Πρακτορείο Τύπου "Interfax", ο Υποστράτηγος Βαντίμ Σκιμπίτσκι (Vadym Skibitskyi), Αναπληρωτής Αρχηγός της Κεντρικής Διεύθυνσης Πληροφοριών της Ουκρανίας, αποκάλυψε μια σημαντική κλιμάκωση κατά μήκος των συνόρων Ουκρανίας-Ρωσίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ρωσία έχει εντείνει την ανάπτυξη κινητών συστημάτων βαλλιστικών πυραύλων Iskander, τοποθετώντας συνολικά 48 εκτοξευτές κοντά στην Ουκρανία.

Τι ετοιμάζει η Μόσχα κατά της Ουκρανίας το επόμενο μικρό διάστημα

Οι Ρωσικές δυνάμεις έχουν εντείνει την εναέρια εκστρατεία τους κατά της Ουκρανίας τις τελευταίες εβδομάδες, εξαπολύοντας ένα μπαράζ πυραύλων Κρουζ και drones σε πολλές περιοχές.

Αυτά τα πλήγματα έχουν στοχεύσει ένα ευρύ φάσμα τοποθεσιών, συμπεριλαμβανομένων κρίσιμων υποδομών, κατοικημένων περιοχών και στρατιωτικών εγκαταστάσεων, υπογραμμίζοντας μια στρατηγική αλλαγή στην προσέγγιση της Μόσχας στη σύγκρουση.

Η αυξημένη χρήση εξελιγμένων πυραύλων Κρουζ, γνωστών για την ακρίβεια και τις δυνατότητές τους μεγάλου βεληνεκούς, υπογραμμίζει μια σκόπιμη προσπάθεια να ακρωτηριαστεί η άμυνα της Ουκρανίας και να διασπαρεί το χάος.

Ένα αξιοσημείωτο παράδειγμα αυτών των επιθέσεων περιελάμβανε τη Ρωσία που ανέπτυξε αρκετούς υπερηχητικούς πυραύλους Kinzhal για να χτυπήσει την ουκρανική πρωτεύουσα, το Κίεβο.

Παρά τις προσπάθειες της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες αναχαίτισε και τους 10 πυραύλους Kinzhal, οι επιθέσεις είχαν ως αποτέλεσμα θύματα και σημαντικές ζημιές.

Η πρόσφατη κλιμάκωση των ρωσικών επιθέσεων με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη φέρεται να επεκτείνει τους πόρους αεράμυνας της Ουκρανίας στα όριά τους.

Ένας αξιωματούχος της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας τόνισε την ευπάθεια της χώρας λόγω αυτής της κλιμάκωσης, υποδεικνύοντας την επιτακτική ανάγκη για περαιτέρω προμήθειες όπλων για να διατηρήσουν τις αμυντικές τους ικανότητες.

Αυτή η αύξηση των επιθέσεων χρησιμοποιεί μια ποικιλία πυραύλων, με στόχο να συντρίψει και να βρει κενά στην αεράμυνα της Ουκρανίας.

Τι επιδιώκει η Μόσχα με τους πυραύλους Iskander και ποιες οι τρομερές δυνατότητες τους  

Οι επιθέσεις δεν στοχεύουν μόνο στρατιωτικούς στόχους αλλά καταπονούν και τα αποθέματα όπλων της Ουκρανίας, τα οποία αποτελούνται τόσο από όπλα της σοβιετικής εποχής όσο και από σύγχρονα συστήματα που παρέχονται από δυτικούς συμμάχους.

Οι ουκρανικές αρχές επιδιώκουν να ενισχύσουν τις δικές τους δυνατότητες κατασκευής όπλων για να μειώσουν την εξάρτηση από εξωτερικές προμήθειες, ιδιαίτερα για κατευθυνόμενους πυραύλους αεράμυνας.

Στη συνεχιζόμενη σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, το πυραυλικό σύστημα Iskander έχει αναδειχθεί ως κρίσιμο πλεονέκτημα για τη Μόσχα, προσφέροντας ένα ισχυρό μείγμα τακτικής ευελιξίας και ικανότητας χτυπήματος ακριβείας.

Αυτή η προηγμένη πλατφόρμα πυραύλων έχει σχεδιαστεί για να εκτελεί πλήγματα υψηλής ακρίβειας σε εμβέλεια έως και 400 χιλιομέτρων, ανάλογα με την παραλλαγή, επιτρέποντας στις ρωσικές δυνάμεις να στοχεύουν στρατηγικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις, κρίσιμες υποδομές και συγκεντρώσεις στρατευμάτων με αξιοσημείωτη ακρίβεια.

Το πυραυλικό σύστημα Iskander, που αναπτύχθηκε από τη Ρωσία, αντιπροσωπεύει μια οικογένεια κινητών βαλλιστικών συστημάτων πυραύλων μικρού βεληνεκούς που ξεχωρίζουν για την ευελιξία και τον προηγμένο τεχνολογικό σχεδιασμό τους. Κεντρικό στοιχείο αυτής της οικογένειας είναι δύο κύριες παραλλαγές: το Iskander-M, το οποίο αναπτύσσεται από τον ρωσικό στρατό, και το Iskander-E, μια έκδοση εξαγωγής με ελαφρώς μειωμένες δυνατότητες.

Ικανοί να φέρουν συμβατικές ή πυρηνικές κεφαλές, οι πύραυλοι του συστήματος Iskander διαθέτουν βεληνεκές περίπου 500 χιλιομέτρων για το Iskander-M και περίπου 280 χιλιόμετρα για το Iskander-E.

Αυτό το σύστημα είναι γνωστό για την ικανότητά του να αποφεύγει τα συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας μέσω του ελιγμένου οχήματος επανεισόδου (MRV), το οποίο μπορεί να αλλάξει τη διαδρομή πτήσης του για να αποφύγει την αναχαίτιση και την οιονεί βαλλιστική τροχιά πτήσης του, περιπλέκοντας περαιτέρω τις αμυντικές προσπάθειες εναντίον του. Στον αγώνα, οι δυνατότητες του πυραυλικού συστήματος Iskander επιτρέπουν εξαιρετικά αποτελεσματικά πλήγματα ακριβείας εναντίον βασικών εχθρικών στόχων, συμπεριλαμβανομένων στρατιωτικών εγκαταστάσεων, κέντρων διοίκησης και ελέγχου και κρίσιμων υποδομών.

Η ευελιξία του συστήματος Iskander, ικανό να εκτοξεύει μια σειρά τύπων πυραύλων και εξοπλισμένο με εξελιγμένα πακέτα ηλεκτρονικού πολέμου, το καθιστά ένα τρομερό εργαλείο στον σύγχρονο πόλεμο, ενισχύοντας τις τακτικές και επιχειρησιακές δυνατότητες των δυνάμεων που το αναπτύσσουν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ
ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...