Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Πως η Ρωσία μέσα από "δαιδαλώδεις" διαδρομές σπάει το εμπάργκο ΗΠΑ παράγοντας διαρκώς άρματα T-72 και T-90-Η συμβολή Κίνας-Λευκορωσίας-Ταϊβάν-Ιαπωνίας

Ο πόλεμος στην Ουκρανία παίρνει δυσάρεστη τροπή  για τις δυνάμεις του Ζελένσκι μετά την πτώση της Avdievka στα χέρια των Ρώσων, με την διάσπαση του μετώπου και τον διαχωρισμό του Ουκρανικού στρατού στα Ανατολικά της χώρας, να έρχεται ακόμη ποιό κοντά.

Πολλοί παράγοντες συνετέλεσαν στη Ρωσική νίκη με κυριότερους, την εκτενή χρήση των drones, την ενίσχυση των  μαχόμενων δυνάμεων  με νωπές ξεκούραστες εφεδρικές που ρίχτηκαν στη μάχη επαυξάνοντας τη μαχητική τους ισχύ, με συνεχή-μαζική χρήση του πυροβολικού και κυρίως χάρη στη πλημμύρα  αρμάτων που προκάλεσε ο Πούτιν το μέτωπο, στέλνοντάς τα σε μεγάλους αριθμούς. 

Σε πρόσφατο άρθρο μας με τίτλο, "Λερναία Ύδρα" η Ρωσική αμυντική βιομηχανία-Ο Πούτιν "πλημμυρίζει" με εκατοντάδες άρματα Τ-90Μ και αναβαθμισμένα T-62 την Ουκρανία που "λυγίζει", επισημάναμε ότι η Ρωσία δεν ανησυχεί για τις απώλειες αρμάτων μάχης της στον πόλεμο καθώς η κατασκευαστική της ικανότητα είναι σε θέση  να τις αντισταθμίσει.

Πως η Ρωσία μέσα από "δαιδαλώδεις" διαδρομές σπάει το εμπάργκο ΗΠΑ παράγοντας διαρκώς άρματα T-72 και T-90;

Ωστόσο σύμφωνα με Διεθνές ΜΜΕ , "η κλιμακούμενη παραγωγή τανκς της Ρωσίας φαίνεται να εντοπίζεται στην Ιαπωνία και την Ταϊβάν, δύο σθεναρούς συμμάχους των ΗΠΑ", επισημαίνοντας:

"Είναι ενδιαφέρον ότι ένας σημαντικός παίκτης σε αυτή τη σύνθετη γραμμή εφοδιασμού είναι η Κίνα.

Σύμφωνα με έρευνα της Nikkei Asia, από την αρχή του 2022, αρκετές εταιρείες σε κινεζικές επαρχίες, που ανήκουν σε Λευκορώσους ιδιώτες, διευκόλυναν την εισαγωγή εξαρτημάτων-απαρτίων ακριβείας μέσω Κίνας, τα οποία τελικά έφθασαν στο Uralvagonzavod [UVZ].

Αυτά είναι απαραίτητα για την κατασκευή ανταλλακτικών για τα  άρματα μάχης T-72 και T-90 της UVZ.

Η περίπλοκη αποτελεσματικότητα αυτής της αλυσίδας εφοδιασμού είναι προφανής. Αν και οι ΗΠΑ και η Μεγάλη Βρετανία μπορούν να επιβάλλουν οικονομικές κυρώσεις στη Ρωσία αβίαστα, ο επηρεασμός τρίτων οντοτήτων αποδεικνύεται πιο δύσκολος.

Ξανά και ξανά, βλέπουμε αποδείξεις της ικανότητας της Ρωσίας να προμηθεύεται μικροτσίπ, ημιαγωγούς, drones, ακόμη και το δορυφορικό σύστημα Διαδικτύου Starlink του Έλον Μασκ.

Τις περισσότερες φορές, αυτές οι εξαγορές διευκολύνονται από τους διαδικασίες τρίτων ή και τέταρτων.

Η "αλυσίδα" Ιαπωνίας-Κίνας-Λευκορωσίας-Ρωσίας

Η Shenzhen 5G High-Tech Innovation, μια νέα εταιρεία που ιδρύθηκε το 2022 στο Γκουανγκντόνγκ της Κίνας, διαθέτει ισχυρή σχέση με την κυβέρνηση της Λευκορωσίας, με επικεφαλής τον Πρόεδρο Alexander Lukashenko.

Η βασική τους δραστηριότητα επικεντρώνεται στην προμήθεια συγκεκριμένων εξαρτημάτων κινητήρα που είναι απαραίτητα για την κατασκευή αρμάτων και άλλων όπλων.

Αυτή η εταιρεία προμηθεύεται αυτά τα εξαρτήματα κινητήρα από πολλούς κατασκευαστές, συμπεριλαμβανομένης της Metrol, μιας εταιρείας στην Tachikawa του Τόκιο, που ειδικεύεται στους αισθητήρες τοποθέτησης ακριβείας, και της Oriental Motor, μιας μικρής εταιρείας παραγωγής κινητήρων ακριβείας που βρίσκεται επίσης στο Τόκιο.

Προμηθεύονται επίσης από έναν κορυφαίο κατασκευαστή εργαλειομηχανών στην επαρχία Aichi.

Εικάζεται ότι η Shenzhen 5G προμηθεύεται επίσης ανταλλακτικά από διάφορες άλλες εταιρείες σε ολόκληρη την Κίνα.

Αυτά τα εξαρτήματα αποστέλλονται στη συνέχεια στους Λευκορώσους κατασκευαστές όπλων SALEO και LLC Laboratory of Additive Technologies, και οι δύο ελέγχονται αυστηρά από τον Lukashenko.

Τον Μάιο του 2023, η SALEO απέκτησε ανταλλακτικά αισθητήρων που παράγονται από τη Metrol, με κάθε μονάδα να κοστίζει 16.035 γιουάν [2.228 $].

Ο Vladimir Zhihar, εκπρόσωπος από την Belpol, σημείωσε ότι οι επιχειρήσεις τεθωρακισμένων στη Λευκορωσία και τη Ρωσία χρησιμοποιούν αυτά τα εργαλεία ακριβείας για την κατασκευή ζωτικής σημασίας εξαρτημάτων για άρματα μάχης.

Αυτά τα εξαρτήματα προέρχονται από τη SALEO και την LLC και στη συνέχεια παραδίδονται στην UralVagonZavod, έναν ρωσικό κατασκευαστή αρμάτων.

Κατά συνέπεια, διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην παραγωγή Τ-72 και  Τ-90.

Στον κόσμο της κατασκευής ανταλλακτικών, τα εργαλεία ακριβείας ξεχωρίζουν ως βασικός παράγοντας που προαναγγέλλει ουσιαστική αλλαγή. Χωρίς αυτά τα εργαλεία, η παραγωγή ποιοτικών αντικειμένων, συμπεριλαμβανομένων των αρμάτων, γίνεται δύσκολη υπόθεση.

Η "μεταμόρφωση" της  Ρωσικής κατασκευάστριας αρμάτων UVZ

Μέχρι τον Ιούνιο του 2023, η UVZ δεν παρήγαγε μόνο άρματα μάχης αλλά και αναλάμβανε γενικές επισκευές εκείνων που είχαν υποστεί ζημιές στη μάχη.

Μετά ήρθε η βαθιά αλλαγή τον Ιούνιο.

Η οδηγία από το Κρεμλίνο ήταν σαφής.  Η UVZ έπρεπε να επικεντρωθεί αποκλειστικά στη μαζική παραγωγή αρμάτων, αναστέλλοντας έτσι όλες τις εργασίες επισκευής.

Αυτή η ευθύνη επισκευής ανατέθηκε σε άλλα μεγάλα εργοστάσια αρμάτων, όπως αυτό στο Όμσκ.

Η σημασία του αισθητήρα μέτρησης κατεύθυνσης-γωνίας κλίσης για ένα άρμα μάχης

Σύμφωνα με μια αναφορά της Nikkei, η UVZ,χρησιμοποίησε δίσκους κωδικοποίησης από την Attoptic, έναν Ταϊβανέζικο κατασκευαστή οργάνων ακριβείας.

Αυτοί οι δίσκοι κωδικοποιητή αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο ενός κωδικοποιητή—έναν αισθητήρα που μετράει την κατεύθυνση και τη γωνία κίνησης, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό στα πανοραμικά πεδία των αρμάτων μάχης T-72, για τους εξής λόγους:

Πρώτον, αυτά τα άρματα πρέπει να διαθέτουν ακριβή δεδομένα πλοήγησης. Όταν οι πληροφορίες κίνησης ενός άρματος ευθυγραμμίζονται σωστά, παρέχουν μια λεπτομερή εικόνα της τρέχουσας και πιθανής διαδρομής της άρματος.

Δεύτερον, η ικανότητα του πληρώματος του άρματος στην ακριβή κατανόηση της κατεύθυνσης και της γωνίας κίνησής του είναι το κλειδί για αποτελεσματικές επιχειρήσεις μάχης.  Η κατοχή αυτών των πληροφοριών επιτρέπει την ακριβή στόχευση, ειδικά όταν τα στοχευμένα αντικείμενα ή το ίδιο το άρμα βρίσκονται σε κίνηση.

Τρίτον, η γνώση σχετικά με την ακριβή κατεύθυνση και τον προσανατολισμό μπορεί να ενισχύσει σημαντικά τις προοπτικές επιβίωσης ενός άρματος. Τα ακριβή δεδομένα επιτρέπουν στα πληρώματα αρμάτων μάχης να λαμβάνουν στρατηγικές αποφάσεις, ελαχιστοποιώντας την ευπάθειά τους σε εχθρικές επιθέσεις.

Τέλος, οι ακριβείς μετρήσεις είναι ζωτικής σημασίας για τον αποτελεσματικό συντονισμό μεταξύ των αρμάτων κατά τη διάρκεια ελιγμών μεγάλης κλίμακας. Αυτή η ακρίβεια διευκολύνει τις συγχρονισμένες κινήσεις και ενισχύει τον συντονισμό, βελτιώνοντας έτσι τη συνολική απόδοση."

Συμπέρασμα

Από τα παραπάνω διαφαίνεται ότι ο Πούτιν, χρησιμοποιώντας εταιρείες  εντός Κίνας, οι οποίες  ελέγχονται-συνεργάζονται με την Λευκορωσία, αποκτά προσβασιμοτητα σε κρίσιμα υλικά για την καατσκευή αρμάτων του T-72 και  T-90.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι τα υλικά αυτά προέρχονται από εταιρείες σε  Ιαπωνία-Ταϊβάν, συμμάχους των ΗΠΑ, οι οποίες άθελα ή ηθελημένα βοηθούν τη Ρωσία να παρακάμψει το εμπάργκο της Δύσης.

Εκτίμησή μας είναι ότι τελικά οι κυρώσεις των ΗΠΑ-ΕΕ κατά της Ρωσίας, αδυνατούν να στερήσουν από τον Πούτιν κρίσιμα υλικά για την αμυντική του βιομηχανία, αφού φίλα προσκείμενες εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε ΚΙΝΑ-ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ-ΙΡΑΝ-ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ, είναι σε θέση να βρούν τρόπους απόκτησής τους, διοχετεύοντας αυτά στη συνέχεια  στη Ρωσία.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανική επίθεση στο Ισραήλ στις 14 Απριλίου 2024
Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ιρανοί «τρύπησαν» το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας Iron Dome σοκάροντας τον κόσμο (Βίντεο)-Γκουτέρες: «Ο πλανήτης δεν αντέχει άλλο πόλεμο»

Πώς κατάφεραν οι ιρανικοί πύραυλοι να διαπεράσουν το υπερσύγχρονο αντιαεροπορικό σύστημα Iron Dome που προστατεύει την...