Ένοπλες Συρράξεις

"Βροχή" 500 νέων κυρώσεων Μπάϊντεν κατά της Ρωσίας για τον πόλεμο στην Ουκρανία και το θάνατο Ναβάλνι

Ο αιφνίδιος θάνατος  του  Ναβάλνι -πολέμιου του  Πούτιν- σε φυλακές στη Σιβηρία, έχει αποδοθεί  από ΗΠΑ-Μ. Βρετανία-ΕΕ, σε δολοφονία του με την έγκριση  του Ρώσου Προέδρου.

Κύμα διαμαρτυριών προκάλεσε ο θάνατος του Ναβάλνι τόσο στη Ρωσία όσο και σε πρωτεύουσες ευρωπαϊκών κρατών, ένα μόλις μήνα πριν τις Προεδρικές εκλογές στη Ρωσία, όπου ο Πούτιν βασικά δεν έχει αντίπαλο και η νίκη του είναι κάτι από παραπάνω αναμενόμενη.

 Δήλωση Μπάϊντεν-Νέες κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος της Ρωσίας

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, "ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ενόψει της διετούς επετείου της βάναυσης επίθεσης της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας", προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

"Πριν από δύο χρόνια αύριο, λίγο πριν τα ξημερώματα, ρωσικοί πύραυλοι άρχισαν να εκρήγνυνται κοντά στην πρωτεύουσα του Κιέβου. Τα ρωσικά στρατεύματα πέρασαν τα σύνορα με την Ουκρανία. Η άγρια επίθεση του Βλαντιμίρ Πούτιν κατά της Ουκρανίας είχε αρχίσει.

Πίστευε ότι μπορούσε εύκολα να κάμψει τη θέληση και να σπάσει την αποφασιστικότητα ενός ελεύθερου λαού. Ότι θα μπορούσε να επιβληθεί σε ένα κυρίαρχο έθνος, και ο κόσμος θα υποχωρήσει. Ότι μπορούσε να κλονίσει τα θεμέλια της ασφάλειας στην Ευρώπη και όχι μόνο.

Δύο χρόνια αργότερα, βλέπουμε ακόμη πιο έντονα αυτό που γνωρίζουμε από την πρώτη μέρα, ο Πούτιν δεν υπολόγισε σωστά.

Ο γενναίος λαός της Ουκρανίας αγωνίζεται με αποφασιστικότητά του να υπερασπιστεί την ελευθερία και το μέλλον του. Το ΝΑΤΟ είναι ισχυρότερο, μεγαλύτερο και πιο ενωμένο από ποτέ. Και ο πρωτοφανής παγκόσμιος συνασπισμός 50 εθνών για την υποστήριξη της Ουκρανίας, υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών, παραμένει προσηλωμένος στην παροχή ζωτικής σημασίας βοήθειας στην Ουκρανία, θεωρώντας τη Ρωσία υπεύθυνη για την επιθετικότητά της.

Ο Αμερικανικός λαός και οι λαοί σε όλο τον κόσμο κατανοούν ότι το διακύβευμα αυτού του αγώνα εκτείνεται πολύ πέρα από την Ουκρανία. Πριν από δέκα χρόνια, ο Πούτιν κατέλαβε την Κριμαία και δημιούργησε καθεστώτα μαριονέτες στις περιοχές Λουχάνσκ και Ντόνετσκ της Ουκρανίας. Πριν από δύο χρόνια, προσπάθησε να σβήσει την Ουκρανία από τον χάρτη.

Εάν ο Πούτιν δεν πληρώσει το τίμημα του θανάτου και της καταστροφής του, θα συνεχίσει.

Και το κόστος για τις Ηνωμένες Πολιτείες—μαζί με τους Συμμάχους και τους εταίρους μας στο ΝΑΤΟ στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο—θα αυξηθεί.

500 νέες κυρώσεις ανακοινώθηκαν  κατά της Ρωσίας

Σήμερα, ανακοινώνω περισσότερες από 500 νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας για τον συνεχιζόμενο κατακτητικό της πόλεμο στην Ουκρανία και για το θάνατο του Aleksey Navalny, ο οποίος ήταν ένας θαρραλέος ακτιβιστής κατά της διαφθοράς και ο πιο σκληρός ηγέτης της αντιπολίτευσης του Πούτιν.

Αυτές οι κυρώσεις θα στοχεύουν άτομα που συνδέονται με τη φυλάκιση του Ναβάλνι, καθώς και τον χρηματοπιστωτικό τομέα της Ρωσίας, τη αμυντική βιομηχανική βάση, τα δίκτυα προμηθειών και εκείνους που βοηθούν στην υπεκφυγή κυρώσεων σε πολλές ηπείρους.

Θα εξασφαλίσουν ότι ο Πούτιν θα πληρώσει ακόμη πιο ακριβό τίμημα για την επιθετικότητά του στο εξωτερικό και την καταστολή στο εσωτερικό.

Περιορισμοί στις εξαγωγές 100 οντοτήτων που παρέχουν υποστήρικη στην αμυντική βιομηχανία της Ρωσίας

Επίσης, επιβάλλουμε νέους περιορισμούς στις εξαγωγές σε σχεδόν 100 οντότητες για την παροχή υποστήριξης backdoor για την πολεμική μηχανή της Ρωσίας.

Αναλαμβάνουμε δράση για να μειώσουμε περαιτέρω τα ενεργειακά έσοδα της Ρωσίας. Και έχω δώσει οδηγίες στην ομάδα μου να ενισχύσει την υποστήριξη της κοινωνίας των πολιτών, των ανεξάρτητων μέσων ενημέρωσης και εκείνων που αγωνίζονται για τη δημοκρατία σε όλο τον κόσμο.

 Απαίτηση για ξεμποκάρισμα από την Βουλή των Αντιπροσώπων της βοήθειας προς την Ουκρανία

Δύο χρόνια μετά από αυτόν τον πόλεμο, ο λαός της Ουκρανίας συνεχίζει να πολεμά με τρομερό θάρρος. Αλλά τους τελειώνουν τα πυρομαχικά. Η Ουκρανία χρειάζεται περισσότερες προμήθειες από τις Ηνωμένες Πολιτείες για να κρατήσει τη γραμμή ενάντια στις ανελέητες επιθέσεις της Ρωσίας, οι οποίες γίνονται εφικτές από όπλα και πυρομαχικά από το Ιράν και τη Βόρεια Κορέα.

Γι' αυτό η Βουλή των Αντιπροσώπων πρέπει να εγκρίνει το δικομματικό συμπληρωματικό νομοσχέδιο για την εθνική ασφάλεια, πριν να είναι πολύ αργά.

Αυτό το νομοσχέδιο προβλέπει επείγουσα χρηματοδότηση για την Ουκρανία. Επενδύει επίσης στην αμυντική βιομηχανική βάση της Αμερικής. Πέρασε με συντριπτική πλειοψηφία στη Γερουσία και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι, εάν ο Πρόεδρος ζητούσε ψηφοφορία, θα περνούσε γρήγορα στη Βουλή. Το Κογκρέσο γνωρίζει ότι υποστηρίζοντας αυτό το νομοσχέδιο, μπορούμε να ενισχύσουμε την ασφάλεια στην Ευρώπη, να ενισχύσουμε την ασφάλειά μας στο εσωτερικό και να σταθούμε απέναντι στον Πούτιν. 

Η ιστορία παρακολουθεί. Η αποτυχία υποστήριξης της Ουκρανίας σε αυτή την κρίσιμη στιγμή δεν θα ξεχαστεί. Τώρα είναι η ώρα να σταθούμε δυνατοί με την Ουκρανία και να σταθούμε ενωμένοι με τους Συμμάχους και τους εταίρους μας. Τώρα είναι η ώρα να αποδείξουμε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες υπερασπίζονται την ελευθερία και δεν υποκύπτουν σε κανέναν."

Συμπέρασμα

Η δήλωση Μπάϊντεν συνοδεία 500 νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας και όσων την βοηθούν να ενισχύεται παρακάπτοντας τις κυρώσεις, έρχεται δύο χρόνια μετά την Ρωσική εισβολή στην  Ουκρανία  και την πρόσφατη δολοφονία Ναβάλνι.

Εκτίμησή μας είναι ότι οι νέες κυρώσεις θα δημιουργήσουν προβλήματα στη Ρωσία, όχι όμως καταστροφικά για την ίδια αναφορικά με την εξέλιξη του πολέμου στην Ουκρανία.

Αυτός είναι και ο λόγος που ο Μπάϊντεν στο τέλος της δήλωσής του, επισημαίνει την αναγκαιότητα άμεσου ξεμπλοκαρίσματος της βοήθειας των ΗΠΑ προς την Ουκρανία, από την Βουλή των Αντιπροσώπων της χώρας του.

Χωρίς αυτήν η Ουκρανία θα λυγίσει.

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ