Ένοπλες Συρράξεις

BBC: Τουλάχιστον 60 Ρώσοι στρατιώτες νεκροί μετά από πυραυλική επίθεση της Ουκρανίας

Τουλάχιστον 60 Ρώσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν έπειτα από χτύπημα δύο πυραύλων σε χώρο εκπαίδευσης στην κατεχόμενη ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Πηγές με γνώση του περιστατικού -που δεν έχει επιβεβαιωθεί από την πλευρά της Ουκρανίας- δήλωσαν στο BBC ότι οι στρατιώτες είχαν συγκεντρωθεί στην περιοχή του Ντονέτσκ για την άφιξη ενός ανώτερου διοικητή.

Ειδικότερα, μέλη της 36ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας τυφεκιοφόρων, που συνήθως εδρεύει στην περιοχή της Βαϊκάλης στη Σιβηρία, περίμεναν την άφιξη του υποστράτηγου Όλεγκ Μόισεβ, διοικητή της 29ης στρατιάς της ανατολικής στρατιωτικής περιοχής, σε χώρο εκπαίδευσης κοντά στο χωριό Τρουντόβσκε.

Βιντεοσκοπημένο υλικό από το περιστατικό δείχνει μεγάλο αριθμό νεκρών.

Στρατιώτης που επέζησε είπε ότι οι διοικητές της ταξιαρχίας είχαν αναγκάσει τους στρατιώτες να σταθούν σε ανοιχτό πεδίο – κάτι που τους έκανε εύκολο στόχο σε βολές από το αμερικανικό σύστημα HIMARS.

Από την πλευρά του, Ρώσος αξιωματούχος επιβεβαίωσε ότι υπήρξε πλήγμα, αλλά χαρακτήρισε τις αναφορές εντελώς υπερβολικές.

Η επίθεση φέρεται να σημειώθηκε λίγες ώρες πριν από τη συνάντηση του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν με τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου. Σε αυτήν, ο υπουργός υποστήριξε τις ρωσικές επιτυχίες σε διάφορες περιοχές της πρώτης γραμμής και μίλησε για την πρόσφατη κατάληψη της Αβντίιβκα, αλλά δεν έκανε καμία αναφορά στο περιστατικό στην περιοχή του Ντονέτσκ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...