συντρίμμια αεροσκάφος και Su-34
Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Αλήθεια ή Προπαγάνδα; Κίεβο: Καταρρίψαμε 2 βομβαρδιστικά Su-34 και 1 μαχητικό Su-35 της Ρωσίας

Η διοίκηση της ουκρανικής πολεμικής αεροπορίας αποκάλυψε στις 17 Φεβρουαρίου πως οι αεροδιαστημικές δυνάμεις της Μόσχας έχασαν όχι ένα, ούτε δύο αλλά τρία αεροσκάφη νέας γενιάς. Συγκεκριμένα, το Κίεβο ανέφερε πως κατέρριψε 2 μαχητικά-βομβαρδιστικά τύπου Su-34 και 1 μαχητικό τύπου Su-35 πάνω από την ανατολική Ουκρανία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πώς Έγινε η Κατάρριψη Σύμφωνα με τους Ουκρανούς

Βάσει του άρθρου της ουκρανικής αμυντικής σελίδας DefenseExpress, κατά πάσα πιθανότητα τα ρωσικά αεροσκάφη καταρρίφθηκαν την στιγμή που πραγματοποιούσαν μία αποστολή βομβαρδισμού κατά ουκρανικών στόχων. Οι Ουκρανοί εκτιμούν ότι για τον σκοπό της αποστολής τα αεροσκάφη είχαν οπλιστεί με βόμβες εξοπλισμένες με τα κιτ μετατροπής UMPK, τα οποία μετατρέπουν μη κατευθυνόμενα όπλα σε κατευθυνόμενα πυρομαχικά ακριβείας. 

Συνήθως οι αποστολές αυτές εμπλέκουν 2 ρωσικά μαχητικά-βομβαρδιστικά Su-34 που αναλαμβάνουν την ρίψη των βομβών και 1 ρωσικό μαχητικό Su-35, το οποίο συνοδεύει τα άλλα 2 αεροσκάφη για να παράσχει εναέρια προστασία. Κάποιες φορές το Su-35 εκτοξεύει πυραύλους κατά ραντάρ για να αυξήσει το επίπεδο προστασίας της εναέριας ομάδας και να μεγιστοποιήσει τις πιθανότητες επιτυχούς καταστροφής των ουκρανικών στόχων.

Όταν μιλάμε για κατάρριψη σημαντικών ρωσικών εναέριων στόχων, όπως αεροσκαφών, πάντα υποπτευόμαστε πως πίσω από την πτώση κρύβεται ένα αμερικανικής παραγωγής πυραυλικό σύστημα αεράμυνας τύπου Patriot. Σχετικά πρόσφατα οι Ουκρανοί λέγεται πως είχαν καταρρίψει το μεταγωγικό Il-76 της Μόσχας με ένα σύστημα Patriot, το οποίο είχαν τοποθετήσει επικίνδυνα κοντά στα ρωσικά στρατεύματα. Εάν η πτώση των 3 ρωσικών αεροσκαφών επιβεβαιωθεί τότε ίσως οι Ουκρανοί επανέλαβαν αυτήν την ριψοκίνδυνη τακτική, η οποία χαρακτηρίζεται ως «ενέδρα» από πολλούς ειδικούς επειδή οι Ρώσοι πιλότοι αιφνιδιάζονται από την παρουσία συστήματος Patriot τόσο κοντά στην πρώτη γραμμή των μαχών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εναντίον στόχων όπως αεροσκαφών και πυραύλων κρουζ το αμερικανικής προέλευσης σύστημα Patriot χρησιμοποιεί τον αναχαιτιστικό πύραυλο GEM-T, ο οποίος επιδεικνύει μέγιστο βεληνεκές πυρός στα 150 χιλιόμετρα. Για σίγουρο κλείδωμα του στόχου ο εκτοξευτής του Patriot πρέπει να βρίσκεται μέγιστα 110 χιλιόμετρα μακριά από τον στόχο, σύμφωνα με ανεπίσημα δεδομένα. Από την άλλη πλευρά, το μέγιστο βεληνεκές των ρωσικών βομβών που είναι εξοπλισμένες με τα κιτ UMPK δεν ξεπερνά τα 60 με 70 (το πολύ 80) χιλιόμετρα, αναφέρουν οι Ουκρανοί.

Οπότε όπως καταλαβαίνουμε εάν ο εκτοξευτής Patriot είχε τοποθετηθεί έξυπνα από το Κίεβο στην ανατολική Ουκρανία και οι συνθήκες ήταν ιδανικές τότε θα μπορούσε να καταρρίψει ένα ρωσικό αεροσκάφος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος 0

Αγωνία για τον Ιρανό πρόεδρο: Βρέθηκε το ελικόπτερο μεταδίδει η τηλεόραση του Ιράν - Όλη η χώρα προσεύχεται - "Είναι νεκρός" λέει το Ισραήλ (Βίντεο)

Συνεχίζονται οι έρευνες στη δύσβατη περιοχή υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες για τον εντοπισμό των επιβατών - Τα σενάρια...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ουκρανοί υποχώρησαν από την Παρασκοβίικα-Σαράντα Tu-95MS ετοιμάζουν κτύπημα τύπου “ Κόβεντρυ” στο ουκρανικό μέτωπο; (Βίντεο)

Ρωσικά κοινωνικά δίκτυα αναφέρουν ότι “μέσα σε 24 ώρες οι Ουκρανοί έχασαν περισσότερους από 1.700 στρατιώτες σε όλο το...