άρματα μάχης
Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Το Κίεβο στέλνει στην Αβντίιβκα την καλύτερη ουκρανική ταξιαρχία για να αποτρέψει ρωσική διχοτόμηση της πόλης

Όσο η διχοτόμηση των ουκρανικών δυνάμεων στην Αβντίιβκα γίνεται ένα όλο και πιθανότερο σενάριο, η στρατιωτική ηγεσία του Κιέβου αποφάσισε να μεταφέρει κάποιες εφεδρείες του στρατού της στην εν λόγω ουκρανική πόλη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι Ρώσοι θα Χωρίσουν στη Μέση τους Ουκρανούς στην Αβντίιβκα

Πιο συγκεκριμένα, η ρωσική Avia-pro σε πρόσφατο άρθρο της αναφέρει πως στην ζώνη της μάχης έλαβε χώρα μία σημαντική αλλαγή στην επιχειρησιακή κατάσταση στην περιοχή της Αβντίιβκα. Μονάδες των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων σημείωσαν μεγάλη πρόοδο, πιέζοντας προς τα πίσω τις άμυνες των Ουκρανών και μετατοπίζοντας προς όφελός τους την πρώτη γραμμή. Ως αποτέλεσμα των ενεργών εχθροπραξιών, τα ρωσικά στρατεύματα λέγεται πως επέκτειναν την ζώνη ελέγχου τους στα βορειοανατολικά της πόλης, περνώντας τις σιδηροδρομικές γραμμές σε αυτήν την περιοχή της Αβντίιβκα.

Οι πρόσφατες εξελίξεις στην Αβντίιβκα αυξάνουν ακόμη περισσότερο το κίνδυνο διχοτόμησης των ουκρανικών δυνάμεων που πολεμούν σήμερα στην πόλη. Ουσιαστικά αυτός ήταν και ο αρχικός στόχος των Ρώσων, δηλαδή να κόψουν στη μέση τις αμυντικές ουκρανικές δυνάμεις στην Αβντίιβκα και έπειτα να τις περικυκλώσουν και να τις εγκλωβίσουν ευκολότερα. Μετά οι Ουκρανοί δεν θα μπορούσαν να συντονιστούν, ενώ ο ανεφοδιασμός τους θα γίνονταν ακόμη δυσκολότερος και κατ' επέκταση θα ήταν ευκολότερο για τον στρατό της Μόσχας να καταλάβει τη πόλη. 

Ως απάντηση στις πρόσφατες προελάσεις των ρωσικών δυνάμεων, η διοίκηση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων αποφάσισε να μεταφέρει εφεδρικές ταξιαρχίες στην μάχη για την Αβντίιβκα. 

Μεταφορά Ουκρανών Ταξιαρχιών στην Αβντίιβκα

Η Avia-pro ανέφερε πως ο διοικητής της ομάδας δυνάμεων Τάβρια του ουκρανικού στρατού, στρατηγός Αλεξάντερ Ταρνάφσκι, τόνισε πως η ουκρανική πλευρά θα συνεχίσει να υπερασπίζεται την Αβντίιβκα. Για να είναι σε θέση να το κάνει αυτό το Κίεβο αποφάσισε την αποστολή επιπλέον εφεδρικών ταξιαρχιών στην πόλη, απόφαση που συμβαδίζει πλήρως με την επιθυμία του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι να κρατηθεί η πόλη της Αβντίιβκα με κάθε κόστος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Ταρνάφσκι διευκρίνισε πως παρά τις πρόσφατες ρωσικές προσπάθειες για διχοτόμηση της Αβντίιβκα, δεν αναμένεται η αποχώρηση ουκρανικών μονάδων από την πόλη. Ο κύριος στόχος του ουκρανικού στρατού σήμερα είναι να διατηρήσουν τον έλεγχο κρίσιμων οδών υλικοτεχνικής υποστήριξης, έτσι ώστε να μην καταφέρουν οι Ρώσοι να διαταράξουν ανεπανόρθωτα τον ανεφοδιασμό των Ουκρανών στρατιωτών στην πόλη.

Σύμφωνα με τον Ταρνάφσκι αυτές οι οδοί υλικοτεχνικής υποστήριξης είναι αυτήν την στιγμή ο νούμερο ένα στόχος του ρωσικού στρατού στην Αβντίιβκα.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...