πλήγματα στο Χάρκοβο 9 Φεβρουαρίου 2024
Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Πύρινη Λαίλαπα το Χάρκοβο! Ρωσικά drones χτύπησαν βενζινάδικο και ξενοδοχείο ξένων μισθοφόρων (Βίντεο)-Πλήγματα και σε Οδησσό και Σούμι

Τις τελευταίες ώρες σημαντικές εκρήξεις έλαβαν χώρα σε ουκρανικές πόλεις μετά από μία νέα ρωσική αεροπορική επιδρομή. Κύριοι στόχοι ήταν οι περιοχές της Οδησσού, του Χαρκόβου και του Σούμι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πυρπόλησαν Στόχους σε Πόλεις

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με νέες αναφορές ρωσικών μέσων, ο ρωσικός στρατός εχθές το βράδυ πραγματοποίησε μία σειρά από επιθέσεις σε στόχους στα ουκρανικά μετόπισθεν σε διάφορες περιοχές του κράτους. Συναγερμοί αεροπορικών επιδρομών ήχησαν σε όλη την έκταση του κράτους εχθές το απόγευμα, ωστόσο συνεχίστηκαν μέχρι αργά το βράδι. Οι συναγερμοί ενεργοποιήθηκαν όταν η ουκρανική πολεμική αεροπορία ενημερώθηκε για την απογείωση ρωσικών μαχητικών τύπου MiG-31K, αεροσκάφη τα οποία μπορούν να εξοπλιστούν με υπερ-υπερηχητικούς πυραύλους.

Οι ουκρανικές περιοχές της Οδησσού και του Νικολάεφ δέχθηκαν επίθεση, κυρίως οι ναυτιλιακές υποδομές τους. Οι ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν αποθήκες με εξαρτήματα που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή ουκρανικών ναυτικών drones. Περίπου την ίδια χρονική στιγμή, Ρώσοι ναύτες ανακοίνωσαν πως βύθισαν ένα ουκρανικό μη επανδρωμένο σκάφος επιφανείας που έπλεε νοτιοδυτικά της κριμαϊκής χερσονήσου.

Στην πόλη Οτσακόβ, μέσα προτείνουν πως συνέβησαν τουλάχιστον τρεις εκρήξεις σε υποδομές που χρησιμοποιεί ο ουκρανικός στρατός, συμπεριλαμβανομένων υπόστεγων στα οποία αποθηκεύονται ναυτικά drones των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων. Στην περιοχή της Οδησσού από την άλλη, συγκεκριμένα στις πόλεις Κιλίγια και Ισμαήλ, ρωσικά drones καμικάζι έπληξαν ουκρανικούς στόχους μετά από ένα μεγάλο διάστημα ηρεμίας. Οι δύο αυτές ουκρανικές πόλεις διαθέτουν δύο από τα σημαντικότερα λιμάνια της χώρας στον Δούναβη.

Βέβαια οι ρωσικές επιθέσεις δεν περιορίστηκαν μόνο στο νότιο τμήμα της Ουκρανίας. Οι αναφορές περιγράφουν πως χτυπήθηκαν στόχο και στις περιοχές του Χαρκόβου και του Σούμι, όπως και στην επικράτεια του Ντονιέτσκ που ελέγχουν σήμερα οι ουκρανικές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένης της περιφέρειας Ποκρόβσκι. Ρωσικά μέσα αναφέρουν πως σε αυτά τα σημεία στοχεύθηκε προσωπικό και μονάδες εδαφικής άμυνας του ουκρανικού στρατού.

Ειδικά το Χάρκοβο «Ταρακουνήθηκε»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ειδικά το Χάρκοβο ένιωσε στο πετσί του την ρωσική αεροπορική επιδρομή. Στις 22:44 εχθές το βράδυ τοπική ώρα Χαρκόβου ξεκίνησε μία σειρά από εκρήξεις στην ουκρανική πόλη. Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές τουλάχιστον 4 ανατινάξεις έλαβαν χώρα. Σύμφωνα με τον περιφερειακό κυβερνήτη ρωσικά drones καμικάζι επιτέθηκαν την πόλη.

Πηγές προτείνουν πως μία από τις ρωσικές επιθέσεις είχε ως αποτέλεσμα την ανατίναξη ενός βενζινάδικου, ενώ μη επιβεβαιωμένες αναφορές περιγράφουν πως επλήγη και ένα ξενοδοχείο με ξένους μισθοφόρους που πολεμούσαν στο πλευρό του Κιέβου. 

Σε ενημέρωση των τελευταίων λεπτών, ο κυβερνήτης του Χαρκόβου ανέφερε πως η ρωσική επίθεση είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 7 αμάχων, συμπεριλαμβανομένων 3 παιδιών.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανική επίθεση στο Ισραήλ στις 14 Απριλίου 2024
Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ιρανοί «τρύπησαν» το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας Iron Dome σοκάροντας τον κόσμο (Βίντεο)-Γκουτέρες: «Ο πλανήτης δεν αντέχει άλλο πόλεμο»

Πώς κατάφεραν οι ιρανικοί πύραυλοι να διαπεράσουν το υπερσύγχρονο αντιαεροπορικό σύστημα Iron Dome που προστατεύει την...