Ένοπλες Συρράξεις

ΗΠΑ-ΕΕ ξύπνησαν το ρωσικό θηρίο-Γερμανός στρατηγός: «Υποτιμήσαμε το στρατιωτικό δυναμικό της Ρωσίας»

Η σωφροσύνη θα είναι σωτήρια για την ΕΕ αλλιώς η ήπειρος μας θα ζήσει εφιαλτικές καταστάσεις, και η ένταξη του Κιέβου στην ένωση είναι τεράστιο λάθος που θα πληρώσει και η Ελλάδα, διότι η Ουκρανία είναι μια κατεστραμμένη χώρα λόγω της σφοδρής κόντρας ΗΠΑ-Ρωσίας.

Ανώτατος αξιωματικός με περγαμηνές στον γερμανικό Στρατό παραδέχτηκε ουσιαστικά ότι η δύση “ξύπνησε” μια νέα ΕΣΣΔ, την εποχή του Β’ Παγκοσμίου πολέμου 1941-45.

Γερμανός Στρατηγός: «Υποτιμήσαμε το στρατιωτικό δυναμικό της Ρωσίας»

Σύμφωνα με τον Υποστράτηγο της Bundeswehr Κρίστιαν Φρόουντινγκ (Christian Freuding), ορισμένες από τις στρατιωτικές δυνατότητες της Ρωσίας δεν ελήφθησαν υπόψη κατά την ανάλυση της εξέλιξης του πολέμου στην Ουκρανία.

Ο επικεφαλής του Κέντρου Καταστάσεων για την Ουκρανία στο γερμανικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε στην εφημερίδα Süddeutsche Zeitung ότι, «η ικανότητα των Ρώσων να αντέχουν δεν εξετάστηκε αρχικά με τον τρόπο που την αξιολογούμε σήμερα».

Ο Φρόυντινγκ παραδέχτηκε ότι ο Γερμανικός Στρατός δεν υπέθεσε ότι η Ρωσία «θα πετύχαινε σε αυτό που βλέπουμε τώρα ξεκάθαρα, οικοδομώντας ένα τρομερό στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα,  οποίο επεκτείνεται, ενώ αυξήθηκε η παραγωγική του ικανότητα, παρά το καθεστώς των πιο αυστηρών κυρώσεων».

Ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου πρότεινε ότι «δεν είδαν ή δεν ήθελαν να δουν» την ικανότητα της Ρωσίας να βρει τρόπους να συνεχίσει τις προμήθειες από τους συμμάχους της.

"Είτε πρόκειται για Βόρεια Κορέα, Κίνα, ακόμη και χώρες του Νότου, οι Ρώσοι βρήκαν τρόπο να παραλάβουν υλικά για στρατιωτικούς σκοπούς", πρόσθεσε ο ίδιος.

Μιλώντας για την Ουκρανία, ο Γερμανός Υποστράτηγος είπε ότι οι προσδοκίες για τη μέγιστη δυνατή στρατιωτική επιτυχία στην ουκρανική αντεπίθεση ήταν «σίγουρα υπερβολικές εκ των υστέρων».

Παράλληλα, τόνισε ότι από στρατιωτικής πλευράς οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις τα έχουν καταφέρει.

"Το 80% του εδάφους της Ουκρανίας είναι ακόμα ελεύθερο, και αυτό είναι γεγονός μετά από δύο χρόνια μάχης με τη λεγόμενη στρατιωτική υπερδύναμη. Έχουν ανακτήσει το 50% των χαμένων εδαφών. Ο ρωσικός στόλος της Μαύρης Θάλασσας έχει απωθηθεί de facto από το δυτικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας».

Επιπλέον, η Ουκρανία είναι ολοένα και πιο ικανή να χτυπήσει βαθιά πίσω από τη γραμμή του μετώπου, ακόμη και με τη χρήση βιοτεχνικών οπλικών συστημάτων”, σημείωσε ο Στρατηγός της Bundeswehr.

Ο Φρόυντινγκ τόνισε ότι οι ρωσικές απώλειες από πλευράς ανδρών και υλικών πόρων είναι τεράστιες.
«Υποθέτουμε ότι υπέστησαν απώλειες αρμάτων μάχης και οχημάτων μάχης πεζικού σε τετραψήφια εμβέλεια», είπε ο ίδιος.

Όσο για την Bundeswehr, ο Φρόυντινγκ, ο οποίος είναι επίσης επικεφαλής του επιτελείου σχεδιασμού στο υπουργείο Άμυνας, τονίζοντας ότι ένα σημαντικό μάθημα του πολέμου στην Ουκρανία ήταν η σημασία των UAV.

"Έχουμε δημιουργήσει τώρα μια ομάδα εργασίας για μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα. Αυτό θα μας επιτρέψει να εισαγάγουμε γρήγορα διαφορετικούς τύπους drones και μη επανδρωμένα αμυντικά συστήματα στα γερμανικά στρατεύματα, ώστε να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε εκπαίδευση και πειραματισμούς", ανέφερε ο Γερμανός Αξιωματικός.  

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή η διαδικασία έχει γίνει σημαντική όχι μόνο για τις μηχανοποιημένες στρατιωτικές μονάδες της Bundeswehr.

«Η χρήση drones και η άμυνα εναντίον τους θα γίνει καθήκον για όλο το στρατιωτικό προσωπικό», τόνισε.

Υπενθυμίζουμε ότι η Γερμανία έχει μπλοκάρει ρωσικά περιουσιακά στοιχεία αξίας άνω των 4 δισεκατομμυρίων ευρώ, συμπεριλαμβανομένων κεφαλαίων, οικονομικών πόρων ιδιωτών και δεσμευμένων χρημάτων της ρωσικής κεντρικής τράπεζας.

Το συμπέρασμα από τα λεγόμενα ενός Αξιωματικού σε κρίσιμο πόστο στην Γερμανία είναι ότι η Ρωσία γιγαντώνεται καθημερινά μέσω της πολεμικής βιομηχανίας, και ετοιμάζεται να συγκρουστεί με τις ΗΠΑ και την ΕΕ.
 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Βόμβα από Ρώσο αναλυτή που παρουσιάζει τρομερές εκδοχές για την πτώση του τουρκικού C-130 εμπλέκοντας και το Κρεμλίνο για πρώτη φορά (Βίντεο)

Η Τουρκία καθηλώνει όλα τα C-130 μετά το δυστύχημα στη Γεωργία- Τούρκος σύμβουλος και αρθρογράφος με στενούς δεσμούς με...
apache-india-turkia
Κόσμος 0

Σεισμός στην Ευρασία! Η Τουρκία είναι η χώρα που σαμπόταρε και εμπόδισε την προγραμματισμένη παράδοση 3 ελικοπτέρων Apache στην Ινδία -Ξεκίνησε «Ψυχρό Πόλεμο»

Αποκάλυψη που φέρνει σεισμό: Η Τουρκία απέδειξε την εχθρική της στάση έναντι της Ινδίας και τώρα το Νέο Δελχί ετοιμάζει...