Ένοπλες Συρράξεις

Καταιγίδα πύραυλων: Η Ρωσία κατέρριψε ουκρανικό βαλλιστικό πύραυλο τύπου Tochka-U

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας μέσω Telegram, τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας της Ρωσίας κατέστρεψαν έναν ουκρανικό τακτικό βαλλιστικό πύραυλο τύπου Tochka-U στον εναέριο χώρο της περιφέρειας Μπέλγκοροντ. Η κατάρριψη πραγματοποιήθηκε στις τέσσερις τα ξημερώματα της Τρίτης, και δεν αναφέρθηκαν θύματα ή ζημιές από το γεγονός.

Ο Τότσκα (κωδικός NATO: SS-21 Scarab) είναι σοβιετικού σχεδιασμού τακτικός βαλλιστικός πύραυλος μικρού βεληνεκούς.

Συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας της Ουκρανίας κατέστρεψαν εννέα από δεκαπέντε τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα-καμικάζι που έστειλαν οι ρωσικές δυνάμεις να πλήξουν στόχους στην επικράτεια της χώρας και δυο πυραύλους κρουζ, ανακοίνωσε η ουκρανική πολεμική αεροπορία μέσω Telegram.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της, τα drones, που κατ’ αυτή ήταν «ιρανικής κατασκευής Shahed», καταστράφηκαν σε διάφορους τομείς της χώρας, ενώ οι δυο πύραυλοι κρουζ καταρρίφθηκαν στον εναέριο χώρο των περιφερειών Ζαπορίζια και Ντνιπροπετρόφσκ.

Δεν ξεκαθάρισε αν τα έξι UAVs που δεν καταρρίφθηκαν έπληξαν τους στόχους τους και ποιοι ήταν αυτοί, ούτε έκανε λόγο για θύματα ή ζημιές στη ρωσική αεροπορική επιδρομή.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ουκρανοί υποχώρησαν από την Παρασκοβίικα-Σαράντα Tu-95MS ετοιμάζουν κτύπημα τύπου “ Κόβεντρυ” στο ουκρανικό μέτωπο; (Βίντεο)

Ρωσικά κοινωνικά δίκτυα αναφέρουν ότι “μέσα σε 24 ώρες οι Ουκρανοί έχασαν περισσότερους από 1.700 στρατιώτες σε όλο το...