Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

The Telegraph: «Η Ρωσία του Πούτιν είναι κοντά σε μια συντριπτική νίκη»-Ζητούν διαπραγματεύσεις για να σώσουν ότι σώζεται

Η Ρωσία του Πούτιν πλησιάζει σε μια συντριπτική νίκη. Τα θεμέλια της Ευρώπης τρέμουν», είναι ο τίτλος  άρθρου στην τελευταία έκδοση της εφημερίδας The Telegraph.

Ο ειδικός που το υπογράφει, είναι βέβαιος ότι η πρωτοβουλία στο μέτωπο περνά στον ρωσικό στρατό.
«Τώρα είναι η σειρά των Ουκρανών να εμβαθύνουν, και να προσπαθήσουν να κρατήσουν ό,τι έχουν», γράφει ο ίδιος.

Παράλληλα, μιλώντας για τον επικείμενο πόλεμο των χαρακωμάτων, ο Βρετανός ειδικός, χρησιμοποιώντας το παράδειγμα του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, γράφει ότι τον πόλεμο αυτό το κερδίζουν όσοι βάλουν στην μάχη περισσότερες δυνάμεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος τελικά τελείωσε εν μέρει επειδή οι Σύμμαχοι είχαν περισσότερο ανθρώπινο δυναμικό. Αυτή τη φορά, η Ρωσία, η οποία έχει πληθυσμό τρεις και τέσσερις φορές μεγαλύτερο της Ουκρανίας, και σίγουρα έχει το δημογραφικό πλεονέκτημα.

Η Ρωσία έχει αυξήσει ραγδαία την παραγωγή της σε όπλα και πυρομαχικά και μπορεί τώρα να έχει ένα πλεονέκτημα όσον αφορά τα drones, το οποίο μοιάζει με το σύγχρονο ισοδύναμο των συρματοπλεγμάτων και των πολυβόλων σε παρομοίωση του πλεονεκτήματος Βρετανών-Γάλλων στον 1ο Παγκόσμιο Πόλεμο», προσθέτει ο ίδιος.

Επιπλέον, ακόμη και αν ο Τραμπ δεν κερδίσει τις αμερικανικές εκλογές, οι Ρεπουμπλικάνοι δεν θα επιτρέψουν στον Μπάιντεν να βοηθήσει το Κίεβο στον απαιτούμενο βαθμό τον επόμενο χρόνο.

Οι Αμερικανοί εκτιμούν πλέον ότι αυτή είναι μια παρόμοια κατάσταση με εκείνη του 1950, όταν οι Ρεπουμπλικάνοι αντιτάχθηκαν σε μεγαλύτερη στρατιωτική δράση του προέδρου Τρούμαν στην Κορέα.

Περιγράφοντας τις επισκέψεις του Πούτιν στη Μέση Ανατολή, ο Βρετανός ειδικός τις αποκαλεί τρομακτικές και φοβάται ότι όλα όσα συμβαίνουν θα μπορούσαν να είναι σημάδι μιας συμφωνίας με τη Ρωσία, η οποία θα ήταν μια «καταστροφή στο επίπεδο της κρίσης του Σουέζ (1957) για τις δυτικές δημοκρατίες» (κατά πάσα πιθανότητα, μιλάμε για τα γεγονότα του 1957, όταν η Αίγυπτος εθνικοποίησε τη Διώρυγα του Σουέζ)".

Ως εκ τούτου, η βρετανική εφημερίδα ζητά να βρεθούν επιλογές για τη σύναψη ειρήνης στην οποία η Μόσχα δεν θα φαινόταν ξεκάθαρος νικητής.

«Είναι ακόμα δυνατό να φανταστούμε μια ειρηνευτική συμφωνία που δεν ανταμείβει απροκάλυπτα την ρωσική επιθετικότητα. Ίσως οι ανατολικές περιοχές θα μπορούσαν να αποκτήσουν αυτονομία υπό χαλαρή ουκρανική επικυριαρχία. Ίσως ένα δημοψήφισμα υπό διεθνή έλεγχο μπορεί να διεξαχθεί στην Κριμαία», γράφει ο Βρετανός ειδικός, ο οποίος κατά τους Ρώσους έχει απελπιστικά καθυστερήσει με προτάσεις που είχαν γίνει πολλά χρόνια πριν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Για πρώτη φορά από τότε που ο Βλαντίμιρ Πούτιν εισέβαλε στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου 2022, φαίνεται ότι θα μπορούσε να νικήσει, αναφέρει σε ανάλυσή του και το περιοδικό Economist, επιρρίπτοντας ευθύνες γι’ αυτό στις ανεπαρκείς πολιτικές της Δύσης. 

Ο πρόεδρος της Ρωσίας έβαλε τη χώρα του σε πολεμικό βηματισμό και ενίσχυσε την εξουσία του. Έχει προμηθευτεί στρατιωτικές προμήθειες από το εξωτερικό και συμβάλλει στο να στραφεί ο «παγκόσμιος νότος» ενάντια στην Αμερική. Το κρίσιμο ζήτημα είναι ότι υπονομεύει την πεποίθηση στη Δύση ότι η Ουκρανία μπορεί -και πρέπει- να εξέλθει από τον πόλεμο ως μια ευημερούσα ευρωπαϊκή δημοκρατία.

Η Δύση θα μπορούσε να κάνει πολύ περισσότερα για να απογοητεύσει τον κ. Πούτιν. Εάν το επέλεγε, θα μπορούσε να αναπτύξει βιομηχανικούς και οικονομικούς πόρους που της Ρωσίας συγκριτικά είναι πενιχροί. Ωστόσο, η μοιρολατρία, ο εφησυχασμός και η συγκλονιστική έλλειψη στρατηγικού οράματος παρεμποδίζουν, ειδικά στην Ευρώπη. Για τη δική της, καθώς και για χάρη της Ουκρανίας, η Δύση πρέπει επειγόντως να αποτινάξει τον λήθαργο της.

Όλοι αυτοί δεν ξέρουν και ξέρουν ειδικοί και ΜΜΕ εντός της χώρας μας καλύτερα;

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ