έκρηξη
Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Τους έκοψαν τα "άκρα"- Ρωσικό πλήγμα στρατηγικής σημασίας κατέστρεψε σημεία παραγωγής ουκρανικών βαλλιστικών πυραύλων Grom

Σύμφωνα με αναφορά της ουκρανικής Defence Express, κατά τη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών, το κύριο μέρος των μαχητικών δράσεων εκτυλίχθηκε στις κατευθύνσεις της Αβντίιβκα και της Μαρίινκα, όπου οι ουκρανικές δυνάμεις ήρθαν αντιμέτωπες με μαζικές και πολλαπλές επιθέσεις του ρωσικού στρατού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λέγεται πως το 90% των συγκρούσεων της τελευταίας ημέρας έλαβε χώρα σε αυτούς τους δύο τομείς του μετώπου, πράγμα που εάν ισχύει καταδεικνύει τη σημασία των πόλεων Αβντίιβκα και Μαρίινκα τόσο για τον ρωσικό όσο και για τον ουκρανικό στρατό.

Ο επίσημος εκπρόσωπος της ομάδας στρατευμάτων Τάβρια του ουκρανικού στρατού, μία ομάδα η οποία δραστηριοποιείται στο μέτωπο της κατεύθυνσης Τάβρια, ανέφερε πως «η κατάσταση δεν έχει αλλάξει. Ο εχθρός συνεχίζει να προσπαθεί να προελαύσει. Σχεδόν όλες του οι ενέργειες είναι συγκεντρωμένες στους τομείς της Αβντίιβκα και της Μαρίινκα. Περισσότερο από το 90% των συγκρούσεων της τελευταίας ημέρας έλαβαν χώρα σε αυτές τις περιοχές. Αν και δεν χρησιμοποιήθηκαν αεροπορικά μέσα για βομβαρδισμούς εχθές, είδαμε μείωση στην χρήση drones καμικάζι. Ωστόσο, ο εχθρός συνεχίζει να αναπτύσσει πυροβολικά, μονάδες πεζικού και τεθωρακισμένα οχήματα όπου μπορεί. Επιπρόσθετα, οι Ρώσοι εξαπολύουν ομοβροντίες ρουκετών έναντι αυτοκινητόδρομων και πολυπληθών περιοχών, με στόχο αν διαταράξουν την υλικοτεχνική υποστήριξή μας».

35 επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν κατά των Ουκρανών στην περιοχή της Αβντίιβκα και 24 στον τομέα της Μαρίινκα, πρόσθεσε ο Ουκρανός στρατιωτικός.

Επλήγησαν Σημεία Παραγωγής Ουκρανικών Πυραύλων

Παράλληλα, η ρωσική Avia-pro μεταδίδει μία πάρα πολύ σημαντική είδηση, αυτήν της καταστροφής σημείων παραγωγής πυραύλων Vilkha, Grad και Grom για τον ουκρανικό στρατό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αναλυτικότερα, το ρωσικό υπουργείο άμυνας ανέφερε σε ενημέρωσή του στις 9 Δεκεμβρίου πως ένα ρωσικό μαζικό πλήγμα κατά υποδομών που σχετίζονται με την παραγωγή πυρομαχικών στην επικράτεια της Ουκρανίας είχε ως αποτέλεσμα την καταστροφή εργοστασίων που χρησιμοποιούνταν για την παραγωγή βλημάτων για τους πολλαπλούς εκτοξευτές Vilkha και Grad, όπως και για την κατασκευή επιχειρησιακών-τακτικών πυραύλων Grom.

Όλοι οι στόχοι καταστράφηκαν με την βοήθεια όπλων μεγάλου βεληνεκούς, υψηλής ακριβείας και εναέριας εκτόξευσης, τόνισε το Κρεμλίνο.

Όσον αφορά τον πύραυλο Grom να τονίσουμε πως πρόκειται για έναν σχετικά νέο ουκρανικής παραγωγής βαλλιστικό πύραυλο μικρού βεληνεκούς -τουλάχιστον σύμφωνα με το Κίεβο- πράγμα που καθιστά ιδιαίτερα σημαντική την δράση της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας. Είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα πιο επικίνδυνα όπλα που παράγουν εγχώρια οι Ουκρανοί, διότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πλήγματα βαθιά εντός της ρωσικής επικράτειας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ