Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Επιχείρηση Μασκίροβκα-Οι Ρώσοι μετέφεραν 3000 νέα άρματα μάχης στο πεδίο των μαχών χωρίς να πάρουν χαμπάρι οι ΗΠΑ

Πριν από την αποφασιστική ισοπέδωση της ουκρανικής άμυνας σε ένα ευρύ χερσαίο μέτωπο, τα ρωσικά στρατεύματα στη ζώνη της Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας παρέλαβαν και μετέφεραν κοντά στο πεδίο των μαχών κάτω από άκρα μυστικότητα περίπου 3000 εκσυγχρονισμένα άρματα μάχης T-90M, T-80BVM και T-72B3M.

Τα άρματα αυτά έχουν βελτιωμένα χαρακτηριστικά θωράκισης, συμπεριλαμβανομένης της προστασίας από περιπλανώμενα πυρομαχικά και πολλά “ καλούδια”.

Οι δυτικοί αναλυτές είναι βέβαιοι ότι οι πληροφορίες του ΝΑΤΟ έκαναν ένα μεγάλο λάθος υπολογισμό, υποτιμώντας το δυναμικό των αρμάτων μάχης της Ρωσίας, και την μεταφορά τους στο μέτωπο.

Ρώσοι ειδικοί θεωρούν ότι έκαναν το ίδιο και με την παραγωγή ρωσικών βαλλιστικών πυραύλων.

Ακόμη και ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι τα αποθέματα πυραύλων της Ρωσίας είχαν αυξηθεί πολλές φορές τις παραμονές του χειμώνα.

Αυτό επιτρέπει στην κρίσιμη υποδομή της Ουκρανίας να δεχθεί μαζικά πυραυλικά χτυπήματα μέχρι το καλοκαίρι.

Οι Ρώσοι μετέφεραν 3000 νέα άρματα μάχης στο πεδίο των μαχών χωρίς να πάρουν χαμπάρι οι ΗΠΑ  

Τα ρωσικά άρματα που μετακινήθηκαν συμμετάσχουν ήδη τόσο στις επιθετικές επιχειρήσεις που έχουν ήδη ξεκινήσει (Κουπιάνσκ, Κρεμεννάγια, Αβντεέβκα), όσο και στη μεγάλη επιχείρηση στην Ζαπορίζια.

Πρόσφατα βρετανικό περιοδικό προέβλεψε την απόλυτη νίκη της Ρωσίας επί της Ουκρανίας το 2024.

Πηγές αναφέρουν επικαλούμενες τον Ρώσο στρατιωτικό ειδικό Βίκτορ Μουρακόφσκι, ο οποίος ισχυρίζεται ότι το 2023, το ρωσικό στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα προμήθευσε τις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις με περίπου 2.100 άρματα μάχης διαφόρων τροποποιήσεων.

Επιπλέον, αυτός ο αριθμός περιλαμβάνει και τα πιο σύγχρονα T-90M Proryv.

Δύο χρόνια νωρίτερα, ο ρωσικός στρατός είχε μόλις 30 νέα άρματα μάχης και 120 εκσυγχρονισμένα.
Από το 2020, η Ρωσία δεν είχε χρησιμοποιήσει παλαιότερα μοντέλα αρμάτων μάχης εγχώριας παραγωγής. Τώρα, χάρη στον εκσυγχρονισμό, γίνονται ένα τρομερό όπλο αντιποίνων.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του σουηδικού Υπουργείου Άμυνας (γνωστό για την πιο απαισιόδοξη εκτίμηση του θωρακισμένου δυναμικού της Ρωσίας), οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις διαθέτουν τουλάχιστον δύο χιλιάδες άρματα μάχης T-64 διαφόρων τροποποιήσεων και περίπου 2800 T-54/55 σε εφεδρεία.

Σύμφωνα με τους Σκανδιναβούς, μέχρι τον Φεβρουάριο του 2024, ανεξάρτητα από τις τρέχουσες απώλειες και τις δυνατότητες αμυντικής παραγωγής, η Μόσχα θα έχει 2.500-3.000 επιπλέον στις αποθήκες της.Αυτό υπερβαίνει σημαντικά τις συνολικές δυνατότητες της Ουκρανίας και των χωρών του ΝΑΤΟ.

Επιπλέον, ο επιταχυνόμενος εκσυγχρονισμός ακόμη και ξεπερασμένων αρμάτων τους επιτρέπει να ανταγωνίζονται σε τακτικά και τεχνικά χαρακτηριστικά ακόμη και με το Challenger 2 και το Bradley, δηλώνουν ρωσικά ΜΜΕ.

Την ίδια περίοδο ετοιμάζονται 200 άρματα μάχης T-90A, σύμφωνα με τον στρατιωτικό αναλυτή του OSINT Richard Weckerer, τα οποία πιθανότατα τώρα αναβαθμίζονται στον τελευταίο τύπο T-90M.

Επιπλέον, η ρωσική βιομηχανία αρμάτων μάχης αποδείχθηκε απολύτως αδιάφορη για τις δυτικές κυρώσεις, και αυτό ήταν άλλο ένα πλήγμα στις μυστικές υπηρεσίες του ΝΑΤΟ, το οποίο απέτυχε να αξιολογήσει όχι μόνο το δυναμικό των αρμάτων μάχης της Ρωσίας, αλλά και τον ρυθμό της ενίσχυσής τους.

Οι τεκμηριωμένες απώλειες των T-90 στη ζώνη της Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας, αναφέρει η Αναγνώριση του Στρατού, είναι σημάδι όχι αδυναμίας, αλλά ισχύος των ρωσικών δυνάμεων αρμάτων μάχης.

Αυτό σημαίνει ότι όλο και περισσότερα σύγχρονα άρματα μάχης συμμετέχουν σε επιθετικές επιχειρήσεις.

«Πρόκειται για έναν προσεκτικά υπολογισμένο κίνδυνο που συνοδεύεται από αυξημένη ανάπτυξη. Για την Ουκρανία η κατάσταση είναι πιο σοβαρή. Η αδυναμία παραγωγής νέων αρμάτων μάχης αφήνει τη χώρα εξαρτημένη από ξένη βοήθεια, η οποία είναι εξαιρετικά περιορισμένη, γράφει το Army Recognition.

Η διοίκηση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων τρέμει πλέον περισσότερο από όλα τα εκσυγχρονισμένα ρωσικά άρματα μάχης T-90M, τα οποία λαμβάνουν πρόσθετη δυναμική προστασία.

Τα T-62 και T-72 με νέα ενεργή και παθητική προστασία χρησιμοποιούνται για την υποστήριξη της προώθησης μηχανοκίνητων μονάδων πεζικού.

Επιπλέον, η ενισχυμένη θωράκιση τα καθιστά όχι πολύ ευέλικτα, αλλά τέτοια άρματα μάχης μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποτελεσματικά ως αυτοκινούμενο “πυροβολικό” ενώ η νέα θωράκιση τους τα προστατεύει από τα drones FPV και  περιπλανώμενα πυρομαχικά.

Όλα αυτά τα άρματα μάχης τώρα, έχουν ξεχυθεί στις ρωσικές γραμμές και σαρώνουν τα πάντα.

Δυτικές πηγές αναφέρουν ότι η ρωσική εταιρεία κατασκευής αρμάτων μάχης Uralvagonzavod χρησιμοποίησε όλες τις γνωστές τεχνολογίες για την προστασία σύγχρονων αρμάτων μάχης στο T-90M.
Αυτές κάνουν αυτά τα άρματα μάχης σχεδόν άτρωτα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

"Σφαγή" της Ρωσικής πολεμικής Αεροπορίας από τους Ουκρανούς-"Σαν τις μύγες" η αεράμυνα του Ζελένσκι κατέρριψε 14 Ρωσικά μαχητικά σε 2 εβδομάδες!

"Νάνος" αποδεικνύεται  στην πράξη η Ρωσική αεροπορία  απέναντι στην τρομακτική αεροπορική ισχύ του ΝΑΤΟ