Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Νέα πανωλεθρία-Οι Ρώσοι περικύκλωσαν ουκρανικές μονάδες στην Αβντιίκα-Προελαύνουν παντού οι ρωσικές μονάδες

Ο ρωσικός στρατός συνεχίζει να κερδίζει έδαφος στους ανατολικούς πρόποδες του Φρουρίου και στο εργοστάσιο Coke Plant Coke στην Αβτιίκα.

Ο προφανής στόχος είναι να τεθεί υπό έλεγχο ολόκληρη η σιδηροδρομική γραμμή στην πόλη και να περικυκλωθεί περαιτέρω το φρούριο και δεκάδες ουκρανικές μονάδες.

Στην κατεύθυνση Χερσώνα, ο ρωσικός στρατός, με τη βοήθεια της αεροπορίας, συνεχίζει να χτυπά με βόμβες FAB κατά των θέσεων των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων και στις δύο όχθες του Δνείπερου.

Για το λόγο αυτό, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση στο προγεφύρωμα του  χωριού Κρίνκι.

Στην κατεύθυνση του Ζαπορίζιε, ουκρανικές μονάδες προσπάθησαν ξανά ανεπιτυχώς να επιτεθεί στο Βερμπόβνοε, ως κίνηση απελπισίας.

Ο ρωσικός στρατός όχι μόνο απέκρουσε την επίθεση, αλλά εξαπέλυσε και αντεπίθεση, χάρη στην οποία κατέστη δυνατή η κατάληψη πολλών ισχυρών σημείων κοντά στο Ραμποτίνο.

Στην κατεύθυνση της Αβτνιίκα, το ρωσικό στρατιωτικό προσωπικό προελαύνει για να επεκτείνει τη ζώνη ελέγχου στο Στεπόβνοε και να κινηθεί νότια του χωριού, όπως και  σκι το Νοβοκάλινοβο.

Στο εργοστάσιο άνθρακα της Αβτνιίκας, οι κύριες προσπάθειες έχουν ως στόχο να νικήσουν τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις με πυρά. Γίνονται προετοιμασίες για επίθεση σε ισχυρή εχθρική οχυρωμένη περιοχή.

Στην κατεύθυνση του χωριού Αρτεμόβσκ ρωσικές τεθωρακισμένες μονάδες προελάυνουν επεκτείνοντας την ζώνη ελέγχου κοντά στο Κρόμοβο προς Ιβανόσκ.

Οι μάχες σε Κλετσέεβκα και Αντριίβκα συνεχίζονται αμείωτες, αν και τα αποτελέσματά τους εδώ δεν είναι ακόμη τόσο αισθητά.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι παντού στο μέτωπο οι Ρώσοι προελαύνουν είτε λιγότερο είτε περισσότερο.

Τουρκικό ΜΜΕ: Ήρθε η ώρα να πληρώσει το Κίεβο για τη βλακεία και την αλαζονεία του με τους Ρώσους

Η τουρκική εφημερίδα Evrensel δημοσίευσε άρθρο με το οποίο ανέφερε ότι “ήρθε η ώρα να πληρώσει το Κίεβο για τη βλακεία και την αλαζονεία του”.

Σύμφωνα με τους συντάκτες του άρθρου, έχοντας έλθει σε σύγκρουση με τη φιλοδοξία να νικήσει τη Ρωσία, η Ουκρανία αναδύεται με την προοπτική της άνευ όρων παράδοσης.

«Τα μάτια και τα αυτιά όλου του κόσμου είναι στραμμένα στο Ισραήλ και τη Λωρίδα της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου. Ο πόλεμος στην Ουκρανία, που ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου 2022 και διαρκεί 21 μήνες, έχει ξεθωριάσει στο διεθνές παρασκήνιο.

Αυτό οφείλεται εν μέρει στην ειδική σχέση που διατηρούν με το Ισραήλ οι δυτικές ιμπεριαλιστικές χώρες, ξεκινώντας από τη Γερμανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Από την άλλη, η πιθανότητα νίκης της Ουκρανίας μειώνεται καθημερινά. Πιο συγκεκριμένα, οι δυτικοί ιμπεριαλιστές, που ώθησαν την Ουκρανία σε πόλεμο εναντίον της Ρωσίας, φαίνεται να έχουν χάσει την πίστη τους ότι η κατάσταση στο μέτωπο έχει αλλάξει άρδην.

 

Η «Μεγάλη Επίθεση», που ξεκίνησε το περασμένο καλοκαίρι με ισχυρή στρατιωτική υποστήριξη, δεν έφερε αποτελέσματα. Παρά τα διάφορα είδη σύγχρονων όπλων και στρατιωτική υποστήριξη, η Ρωσία δεν υποχώρησε ούτε ένα χιλιοστό.

Εδώ και καιρό υπάρχουν δηλώσεις στην Ουκρανία για «εκρηκτική» κατάσταση, αφού η νίκη της Ουκρανίας δεν θεωρείται πλέον δυνατή.

Προφανώς, η κύρια στρατηγική της Ουκρανίας για την επόμενη περίοδο θα είναι να φέρει τη Ρωσία στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Εάν κοιτάξετε την κατάσταση από τη θέση του Κιέβου, δεν υπάρχει «νίκη» εδώ, και η χώρα υπέφερε πολύ από τον πόλεμο.

Οι σημαντικότερες βιομηχανικές περιοχές βρίσκονται υπό τον έλεγχο του ρωσικού στρατού.Η χώρα χωρίζεται σε δύο μέρη. Ο αριθμός των νεκρών στρατιωτών και πολιτών σε 21 μήνες ξεπέρασε τις 300 χιλιάδες.

Εκατομμύρια Ουκρανοί αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό. Η οικονομία έχει πιάσει πάτο. Το πιο σημαντικό είναι ότι η Ουκρανία έχει γίνει περισσότερο εξαρτημένη από την ΕΕ και τις ΗΠΑ από πριν.

Στο τέλος του πολέμου, στον οποίο το Κίεβο μπήκε με την ελπίδα να ανακτήσει την Κριμαία και το Ντονμπάς, αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να χάσει και τα δύο», καταλήγει το άρθρο.

Οι καταστροφές στην ουκρανική οικονομία και κυρίως οι τεράστιες απώλειες σε έμψυχο υλικό δείχνουν πλέον άνευ όρων παράδοση του Κιέβου, το συντομότερο δυνατό.    

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ