διαπραγματεύσεις Ρωσίας-Ουκρανίας
Ένοπλες Συρράξεις

Αποκάλυψη "βόμβα" από τη Μόσχα! Η Ρωσία είναι ανοιχτή σε διαπραγματεύσεις με το Κίεβο σε δυτική επικράτεια-Ποια χώρα είναι το φαβορί;

Βάσει σημερινού άρθρου της ρωσικής ειδησεογραφικής Izvestia, η Μόσχα είναι έτοιμη για διαπραγματεύσεις με το Κίεβο, ακόμη και επί εδάφους δυτικής χώρας. Η ρωσική σελίδα επικαλέστηκε έναν υψηλόβαθμο αξιωματούχο ως πηγή της εν λόγω είδησης. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νωρίτερα, ο υπουργός εξωτερικών της Ουγγαρίας Πίτερ Σίγιαρτο δήλωσε πως η Βουδαπέστη θα μπορούσε να αναλάβει ρόλο μεσολαβητή μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας αναφορικά με το ζήτημα της λήξης του ρωσο-ουκρανικού πολέμου. Ωστόσο, το ρωσικό υπουργείο εξωτερικών έδωσε έμφαση στο γεγονός πως σήμερα η Ουκρανία και οι δυτικοί της σύμμαχοι δεν φαίνονται πρόθυμοι να διαπραγματευτούν με τη Ρωσία.

Πάντως να αναφέρουμε πως σύμφωνα με την Izvestia η κοινότητα των Ρώσων ειδικών πιστεύει πως τον ρόλο του μεσολαβητή κατά πάσα πιθανότητα θα αναλάβει ένα κράτος που δεν αποτελεί μέλος της συμμαχίας του ΝΑΤΟ. Να σας υπενθυμίσουμε πως η Ουγγαρία είναι μέρος του δυτικού στρατιωτικού μπλοκ.

Η Ουγγαρία Είναι το Μεγάλο Φαβορί;

Την περασμένη εβδομάδα, ο Ούγγρος υπουργός εξωτερικών δήλωσε σε συνέντευξή του με την Izvestia πως η Βουδαπέστη είναι έτοιμη να μεσολαβήσει για τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Μόσχας και Κιέβου. Ο ίδιος ανακάλεσε πως πίσω στον Φεβρουάριο του 2022, ο ίδιος είχε συζητήσει το εν λόγω θέμα με τον Ρώσο υπουργό άμυνας Σεργκέι Λαβρόφ και τον επικεφαλής του προεδρικού γραφείου της Ουκρανίας, Αντρέι Ερμάκ.

Η Izvestia αναφέρει τώρα πως αυτές οι προτάσεις δεν έχουν απορριφθεί. Όπως είπε ο υψηλόβαθμος στην σελίδα, η Μόσχα δεν είναι αντίθετη σε πιθανές διαπραγματεύσεις με το Κίεβο στην επικράτεια κάποιας δυτικής χώρας, όπως για παράδειγμα της Ουγγαρίας. Βέβαια, προϋπόθεση των Ρώσων είναι να είναι έτοιμο το Κίεβο και η Δύση για εποικοδομητικές συζητήσεις με τη Ρωσία.

«Δεν θα τρέξουμε πίσω από κανέναν» σημείωσε η πηγή της Izvestia, η οποία μίλησε ανώνυμα στη ρωσική σελίδα.

Προηγούμενες Παρόμοιες Προσπάθειες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εμείς να σας υπενθυμίσουμε πως έλαβαν χώρα διαπραγματεύσεις μεταξύ Μόσχας και Κιέβου για την επίλυση της ρωσο-ουκρανικής σύρραξης τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 2022, δηλαδή στην αρχή του πολέμου. Τότε μεσολαβητές ήταν η Λευκορωσία και η Τουρκία, ωστόσο έπειτα οι συζητήσεις πάγωσαν και οι Ρώσοι κατηγόρησαν τους Ουκρανούς για αυτό. 

Σε μετέπειτα αποκαλύψεις, Ουκρανοί επίσημοι φαίνεται να παραδέχτηκαν δημόσια πως το Κίεβο ευθύνονταν για τη παύση των διαπραγματεύσεων, μία παύση η οποία οδήγησε την Ουκρανία σε έναν μακρύ και εξουθενωτικό πόλεμο, ο οποίος για πολλούς αναλυτές βρίσκεται τώρα στην τελική φάση του.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ