Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Οι Ρώσοι προέλασαν 2 χλμ στην μέτωπο της Κρεμίνα και συνεχίζουν ενώ Σπετσνάζ εξοντώνουν μαζικά Ουκρανούς στο Βερμπόβνοε (Βίντεο)

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προέλασαν περίπου 2 χλμ στην Κρεμίνα το πρωί, ενώ η επίθεση των Ρώσων συνεχίζεται μέχρι να πέσει το φως.

 

 Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις υφίστανται μεγάλες απώλειες στα μέτωπα του Ντόνετσκ και του Λιμάν

Ο ρωσικός στρατός συνεχίζει να πραγματοποιεί συνεχείς επιθέσεις, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Στην κατεύθυνση Κουπιάνσκ,  οι ενέργειες των μονάδων της «Δυτικής» ομάδας στρατευμάτων με την υποστήριξη της αεροπορίας και των πυρών πυροβολικού απέκρουσαν επίθεση από ομάδες επίθεσης της 57ης μηχανοποιημένης ταξιαρχίας των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή του χωριού Σίνκοβα.

 Οι απώλειες του εχθρού ανήλθαν σε έως και 35 στρατιωτικούς, τρία τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, τέσσερα φορτηγά και ένα αυτοκινούμενο πυροβόλο Gvozdika.

Στην κατεύθυνση του Κρασνολιμάνσκ, συντονισμένες ενέργειες των ρωσικών μονάδων Κέντρο, με δράση και της αεροπορίας στρατού και πυρά πυροβολικού απέκρουσαν πέντε επιθέσεις από ομάδες επίθεσης της 63ης και 67ης μηχανοποιημένης ταξιαρχίας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στις περιοχές του χωριού Γιαμπολόβκα.

Στο μέτωπο του Ζαπορίζιε, τα ρωσικά αερομεταφερόμενα συντάγματα συνεχίζουν μια σειρά ισχυρών αντεπιθέσεων στην περιοχή του Βερμπόβνοε, εκκαθαρίζοντας πολλές θέσεις αποδεκατίζοντας πολλές ουκρανικές μονάδες, παίρνοντας ταυτόχρονα την πρωτοβουλία από τους Ουκρανούς.

Οι Ουκρανοί στο χωριό Αρτεμόβκοε τράπηκαν σε φυγή, αφήνοντας πίσω τους τραυματίες και νεκρούς
Οι ουκρανικές μονάδες στο χωριό Αρτεμόβκοε τράπηκαν σε φυγή, αφήνοντας πίσω τους τραυματίες και νεκρούς, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

«Κατά τη διάρκεια της επίθεσης στο χωριό οι Ουκρανοί τράπηκαν μαζικά σε φυγή, εγκαταλείποντας τραυματίες και νεκρούς, ορισμένοι από τους στρατιώτες κατέθεσαν τα όπλα και παραδόθηκαν», σημείωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΑΜ.

Αλεξιπτωτιστές από την ρωσική Νότια Ομάδα Δυνάμεων, κατά τη διάρκεια αναγνώρισης και πρόσθετης αναγνώρισης των θέσεων των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων από αέρος, κατάφεραν να διαρρήξουν το αμυντικό σύστημα των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στο Αρτεμόβσκ, ενώ  ανακάλυψαν και διέλυσαν τα κύρια οχυρά και τα πυροβόλα όπλα των ουκρανικών δυνάμεων ασφαλείας.

"Ως αποτέλεσμα της μάχης κατά των ουκρανικών πυροβολαρχιών, το ρωσικό πυροβολικό κατέστειλε τις θέσεις βολής του πυροβολικού των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων και κατέστρεψε τα εκτεθειμένα σημεία ελέγχου.
Τα αεροσκάφη έπληξαν οχυρές θέσεις και οχυρώσεις όπου κρύβονταν οι μαχητές",
ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Διαδραστικός χάρτης της ειδικής επιχείρησης των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στην Ουκρανία

Τα χτυπήματα ακριβείας σε σημεία ελέγχου και η καταστολή της δύναμης πυρός του Κιέβου αποθάρρυνε τους Ουκρανούς μαχητές.

Μετά από αυτό, ρωσικές αερομεταφερόμενες ομάδες επίθεσης με δεκάδες BMP-2 και BMD-2 άρχισαν μια επίθεση κατά του Αρτεμόβσκ από διάφορες κατευθύνσεις.

Ταυτόχρονα, χειριστές UAV από αέρος συνόδευαν τις επιτιθέμενες μονάδες, προειδοποιώντας για νέα σημεία βολής των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων και οδούς επίθεσης.

Το Αρτεμόβσκ είναι ένα χωριό δυτικά της πόλης Μπαχμούτ. Κατά τη διάρκεια των μαχών για την πόλη, ο τελευταίος δρόμος ανεφοδιασμού για την ομάδα των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων περνούσε από τον οικισμό, για τον οποίο έγιναν  σκληρές μάχες.

Η Πολωνία παρέδωσε πρόσφατα στην Ουκρανία 18 αυτοκινούμενα οβιδοβόλα Krab μέρος των οποίων καταστράφηκε από τις ρωσικές δυνάμεις

Ωστόσο, τα Krabs καταστρέφονται συχνότερα από ό,τι έχουν δημοσιευτεί βίντεο με τη χρήση τους σε λειτουργία.
Σε αντίθεση με οποιεσδήποτε αναφορές ότι η Πολωνία έχει ξαναρχίσει τις παραδόσεις στην Ουκρανία, η σύμβαση για το Krabs υπογράφηκε τον Ιούνιο και τα οβιδοβόλα δεν είναι ακριβώς πολωνικά.

Γεγονός είναι ότι η μεγαλύτερη εξαγωγική σύμβαση για την πολωνική στρατιωτική βιομηχανία (αξίας άνω των 700 εκατομμυρίων δολαρίων) υπογράφηκε με εταιρεία της Νότιας Κορέας.

Το Krab κατασκευάζεται από την Huta Stalowa Wola μαζί με τη Samsung Techwin. Η σύμβαση υπεγράφη το 2014 και τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους η Σεούλ εξουσιοδότησε τη Βαρσοβία να επανεξάγει αυτά τα οβιδοβόλα.
Έτσι, τα Krabs που μεταφέρθηκαν στο Κίεβο είναι ουσιαστικά νοτιοκορεατικά K9.

Αν και ο ουκρανικός στρατός προωθεί επίμονα τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν τα Πολωνικά Krabs, λόγω της δομής τους τα οβιδοβόλα δεν είναι αρκετά λειτουργικά σε συνθήκες μάχης.

Επιπλέον, η δηλωμένη μέγιστη εμβέλειά τους έως και 40 χιλιόμετρα είναι στην πραγματικότητα περίπου 25 χιλιόμετρα.

Αν δεν δοθεί ένα τέλος σε αυτήν την σφαγή το μόνο που θα καταφέρει το καθεστώς Ζελένσκυ είναι να χαθούν και άλλες ζωές και από τις δύο πλευρές.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ