Γενς Στόλτενμπεργκ
Ένοπλες Συρράξεις

Ουκρανία: Aπαισιόδοξος o Γενς Στόλτενμπεργκ - «Tο ΝΑΤΟ πρέπει να είναι προετοιμασμένο για "άσχημα νέα" από το μέτωπο στην Ουκρανία»

ο Γενικός Γραμματέας της βορειοατλαντικής συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ, προειδοποιεί οτι το ΝΑΤΟ θα πρέπει να είναι προετοιμασμένο για «άσχημα νέα» από το μέτωπο στην Ουκρανία.

Μιλώντας στο γερμανικό ARD, ο Στόλτενμπεργκ τόνισε ότι «οι πόλεμοι εξελίσσονται σε φάσεις» και ότι «οφείλουμε να υποστηρίξουμε την Ουκρανία τόσο στις θετικές, όσο και στις άσχημες περιόδους». 

Η παρέμβαση Στόλτενμπεργκ έρχεται σε μια συγκυρία κατά την οποία το ζήτημα των εξοπλισμών και της οικονομικής βοήθειας προς την Ουκρανία απασχολεί έντονα τους συμμάχους της χώρας στη Δύση. Ταυτόχρονα, η Μόσχα ενισχύει τις στρατιωτικές της δυνάμεις με τον Βλαντίμιρ Πούτιν την Παρασκευή να προχωρά στην υπογραφή διατάγματος με το οποίο έδινε εντολή να αυξηθούν οι μονάδες Ρώσων στρατιωτών στο μέτωπο. 

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, στη διάρκεια της συνέντευξής του, αναφέρθηκε στα επιτεύγματα των Ουκρανών στην προσπάθεια να αναχαιτίσουν τη ρωσική επέλαση, αλλά ταυτόχρονα έκρουσε το καμπανάκι στα μέλη του ΝΑΤΟ, επισημαίνοντας ότι «δεν έχουμε καταφέρει να συνεργαστούμε τόσο στενά όσο θα έπρεπε», ενώ κάλεσε τις κυβερνήσεις να εκτιμήσουν τις συνθήκες πέραν των εθνικών τους συμφερόντων, αλλά με γνώμονα τη μεγάλη γεωπολιτική εικόνα. 

«Η νίκη του Πούτιν δεν θα ήταν μόνο μια τραγωδία για την Ουκρανία, αλλά θα αποτελούσε κίνδυνο για το σύνολο των συμμάχων», συμπλήρωσε, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι «όσο περισσότερο ενισχύουμε την Ουκρανία, τόσο πιο γρήγορα ο πόλεμος θα τελειώσει». 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

"Σφαγή" της Ρωσικής πολεμικής Αεροπορίας από τους Ουκρανούς-"Σαν τις μύγες" η αεράμυνα του Ζελένσκι κατέρριψε 14 Ρωσικά μαχητικά σε 2 εβδομάδες!

"Νάνος" αποδεικνύεται  στην πράξη η Ρωσική αεροπορία  απέναντι στην τρομακτική αεροπορική ισχύ του ΝΑΤΟ