Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Καταρρέουν όλα-Σοιγκού: Προελαύνουμε σε όλα τα μέτωπα-Η 1η ρωσική Στρατιά αρμάτων διέρρηξε το μέτωπο σε Κουπιάνσκ

Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας δήλωσε ότι ο ρωσικός στρατός προελαύνει προς όλες τις κατευθύνσεις στην Ουκρανία.

“Κατά την διάρκεια των έξι μηνών της αντεπίθεσης, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας (AFU) έχασαν περισσότερους από 125 χιλιάδες ανθρώπους και 16 χιλιάδες οπλικά συστήματα, αυξάνοντας τις απώλειες των ουκρανικών μονάδων”.

Αυτό δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Άμυνας, τον περασμένο μήνα, μονάδες της 810ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, της 150ης Μεραρχίας Μηχανοκίνητων Τυφεκιοφόρων, της 4ης, 15ης, 114ης και 123ης Ταξιαρχίας Μηχανοκίνητου πεζικού διακρίθηκαν ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των πολεμικών επιχειρήσεων.

Υποχωρούν κακήν κακώς στο Κουπιάνσκ οι Ουκρανοί

Δημοσιεύτηκαν πλάνα από την επίθεση στρατιωτών της 1ης  Στρατιάς Αρμάτων σε εχθρικές θέσεις κοντά στο Κουπιάνσκ ενώ ρωσικές  δυνάμεις εισήλθαν στην Μαρίνκα.

Η επίθεση των ρωσικών στρατευμάτων υποστηρίχθηκε από πολλά άρματα μάχης και drones.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν πρόβαλαν σοβαρή αντίσταση και εγκατέλειψαν βιαστικά τις θέσεις τους, εγκαταλείποντας οπλισμό και  πτώματα των σκοτωμένων συναδέλφων τους.

Τα ρωσικά στρατεύματα συνεχίζουν την επίθεσή τους στην περιοχή του Χαρκόβου, στην περιοχή πρώτο Λιμάν και Σίνοβκα.

Ουκρανοί σαμποτέρ προκάλεσαν έκρηξη σε σήραγγες τρένων στην Σιβηρία

Η υπηρεσία κατασκοπείας της Ουκρανίας με χρήση σαμποτέρ έβαλε εκρηκτικά σε τρένα σε σιδηρόδρομο στη Σιβηρία που χρησιμεύει ως βασικός δρόμος για το εμπόριο μεταξύ Ρωσίας και Κίνας.

Η εφημερίδα Ukrainska Pravda και άλλα ειδησεογραφικά μέσα ανέφεραν ότι η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας διεξήγαγε μια ειδική επιχείρηση για να ανατινάξουν τρένα φορτωμένα με καύσιμα στην κύρια γραμμή Μπαικάλη-Αμούρr, η οποία εκτείνεται από τη νοτιοανατολική Σιβηρία έως τον Ειρηνικό Ωκεανό στη ρωσική Άπω Ανατολή.
Τα μέσα ενημέρωσης επικαλέστηκαν άγνωστες πηγές στις υπηρεσίες επιβολής του νόμου της Ουκρανίας, μια τακτική πρακτική σε ισχυρισμούς για προηγούμενες επιθέσεις στη Ρωσία.

Η υπηρεσία ασφαλείας, η οποία είναι γνωστή στα ουκρανικά ως SBU για συντομία, δεν έχει επιβεβαιώσει τις αναφορές.

Η πρώτη έκρηξη έπληξε ένα τρένο βυτιοφόρων στη σήραγγα Σεμπερονομουίσκου (Severonomuisky) στην Μπουρατία την Πέμπτη, προκαλώντας πυρκαγιά που χρειάστηκε ώρες για να σβήσει.

Η σήραγγα μήκους 9,5 μιλίων στη νότια Σιβηρία είναι η μεγαλύτερη στη Ρωσία.

Μια δεύτερη έκρηξη ώρες αργότερα έπληξε ένα άλλο τρένο που μετέφερε καύσιμα καθώς διέσχιζε μια γέφυρα ύψους 115 μέτρων σε ένα βαθύ φαράγγι.

Οι ρωσικοί σιδηρόδρομοι επιβεβαίωσαν την έκρηξη στη σήραγγα, αλλά δεν ανέφεραν τι την προκάλεσε.
Η ρωσική εφημερίδα Kommersant επικαλείται ερευνητές και αναφέρει ότι ένας εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί κάτω από ένα από τα βαγόνια του τρένου.

Απελπισμένες κινήσεις σε έναν χαμένο πόλεμο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ