Ένοπλες Συρράξεις

Επέλαση χωρίς τέλος των Ρώσων που κατέλαβαν το Αρτιομόβσκ και εισήλθαν σε Μποχντανίβκα-Στην όχθη του Δνείπερου έχουμε το δράμα εκατοντάδων Ουκρανών (Βίντεο)

Επίθεση μεγάλων διαστάσεων υλοποιεί από το πρωί ο ρωσικός Στρατός καταλαμβάνοντας το Αρτυομόβσκ, ενώ δυνάμεις του  εισέρχονται στην Μποχντανίβκα.

Το ρωσικό μέτωπο μετακινήθηκε από την πόλη προς τα δυτικά.Εκατοντάδες Ρώσοι Αλεξιπτωτιστές αποδεκατίζουν τις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις στην περιοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα ρωσικά αερομεταφερόμενα στρατεύματα, υποστηριζόμενα από τεθωρακισμένα οχήματα και πυροβολικό, εξαπέλυσαν μια ισχυρή επίθεση σε εχθρικές θέσεις, κατατροπώνοντας αποφασιστικά τις ουκρανικές δυνάμεις.
Ως αποτέλεσμα, οι Ουκρανοί να αντιμετωπίσουν μια συντριπτική ήττα, ενώ βασικά οχυρά πλέον υπό τον έλεγχο των Ρώσων στρατιωτών.

Η ρωσική Πολεμική Αεροπορία με βόμβες τύπου FAB κατέστρεψε το προσωρινό σημείο ανάπτυξης των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων κοντά στην Ζμιίβκα.

Κλιμάκωση στο Ανατολικό Μέτωπο:

Οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν σε βασικές περιοχές, ανακοίνωσε το ινστιτούτο πολέμου

Σε μια πρόσφατη ανάλυση του Αμερικανικού Ινστιτούτου για τη Μελέτη του Πολέμου, έχουν προκύψει αρκετές βασικές παρατηρήσεις σχετικά με τη συνεχιζόμενη στρατιωτική κατάσταση στην Ουκρανία:

1. Οι ρωσικές δυνάμεις επεκτείνουν τις επιθετικές επιχειρήσεις:

Οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις έχουν εντείνει τις τοπικές επιθέσεις κατά μήκος της γραμμής Κουπιάνσκ-Σβάτοβο-Κρεμενάγια, επιτυγχάνοντας σημαντική πρόοδο προωθώντας βόρεια της Σίνοβκα και δυτικά της Περβαμάισκε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

2. Προελάσεις κοντά στην Αβντιίκα:

Τα ρωσικά στρατεύματα εξαπέλυσαν επιθέσεις στην περιοχή της Αβτνιίκα, επιτυγχάνοντας σημαντικά βήματα στη βιομηχανική ζώνη νοτιοανατολικά της πόλης.

3. Προέλαση του μετώπου δυτικά στην περιοχή Ντονιέτσκ-Ζαπορίζια:

Ο ρωσικός στρατός έχει κάνει αξιοσημείωτες προόδους κοντά στα σύνορα των περιοχών Ντόνετσκ και Ζαπορίζια, ξεκινώντας μια επίθεση κατά μήκος της γραμμής Πριγιούτνε-Στάρυ Μαγιορίβσκου.Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την κατάληψη υψωμάτων στα βόρεια του Στάρι Μαγιορίβσκου.

4. Επιθέσεις στη βιομηχανική περιοχή της Ζαπορίζια: Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις στόχευσαν μια εγκατάσταση στην πόλη Ζαπορίζια, με βαλλιστικό πύραυλο μικρού βεληνεκούς, συγκεκριμένα τον «Iskander-M», καταστρέφοντας τα πάντα.

Δραματική είναι η κατάσταση στην αριστερή όχθη του Δνείπερου στο χωριό Κρίνκι

Η λέξη "προγεφύρωμα" δεν έχει λειτουργήσει εδώ για πολύ καιρό στο χωριό Κρίνκι στο οποίο οι Ουκρανοί εξοντώνονται μαζικά πλέον από τις ρωσικές δυνάμεις.

Πολλοί αποκαλούν το χωριό “μύλος του κρέατος” και αυτό είναι σωστό και δίκαιο.Η κατάσταση στο Κρίνκι αναφέρεται ως απελπιστική αφού οι Ουκρανοί χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, η πρώτη προκαλεί μικροπροβλήματα λόγω φανατισμού και η δεύτερη κάθεται στα χαρακώματα, τρέχει πέρα δώθε, από τις βολές του ρωσικού πυροβολικού.

Η σύγκρουση στην Ουκρανία τελειώνει τον Φεβρουάριο;

Η σύγκρουση στην Ουκρανία θα τελειώσει μέχρι τον Φεβρουάριο Έτσι λέει ο πρώην αναλυτής της CIA Λάρι Τζόνσον.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πολλά εξαρτώνται από το πόσο η Δύση μπορεί να βοηθήσει οικονομικά το Κίεβο.
Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει φτάσει στο σημείο μηδέν εδώ και κάποιο διάστημα, και αυτό επιβεβαιώνεται πλέον από πολλές πλευρές ( ΗΠΑ-ΕΕ).

Οι Ουκρανοί έχασαν άπαξ δια παντός το όποιο πλεονέκτημα είχαν και δεν μπόρεσαν να πετύχουν τίποτα από τον Ιούνιο με την περιβόητη επίθεση τους.  

Οι Ρώσοι αναδιοργανώθηκαν σε πλαίσια της σοβιετικής στρατηγικής τους, εξοπλίστηκαν καλύτερα και ετοιμάζονται για κάτι  σίγουρα μεγάλο και αιφνιδιαστικό.

Το μόνο πρόβλημα για την Μόσχα είναι το ζήτημα ότι σε ενδεχόμενη γενική επίθεση θα έχει απώλειες που ίσως δεν τις επιθυμεί τώρα η ρωσική πλευρά, και απλώς αναμένει.

Πληροφορίες όμως των ρωσικών ΜΜΕ, μιλούν εδώ και καιρό για γενική επίθεση από 200.000 στρατιώτες με χιλιάδες άρματα , αεροσκάφη ελικόπτερα μετά από κόλαση προπαρασκευής πυροβολικού, βομβαρδισμών και πυραύλων.    

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ