Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Νέο σφυροκόπημα του Κιέβου από Ρωσικά drones ''kamikaze''- Η Ουκρανία απαντάει με δημιουργία "στρατού ρομπότ"- Οι κινήσεις της Ελλάδας

Μπορεί τα μάτια της Διεθνούς κοινότητας να είναι στραμένα στο θρίλερ της απελευθέρωσης Ισραηλινών ομήρων από τη Χαμάς, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη, ωστόσο ο  πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και ιδιαίτερη σφοδρότητα, με τους Ρώσους να πραγματοποιούν  χθές την μεγαλύτερη ίσως επίθεσή τους κατά του Κιέβου από αρχής του πολέμου, την οποία συνεχίζουν και σήμερα.

Η Ρωσία συνεχίζει το ανελέητο σφυροκόπημα του Κιέβου με drones kamikaze "Geranium"

Συγκεκριμένα τις πρώτες πρωϊνές ώρες σήμερα οι Ρωσικές ένοπλες δυνάμεις πραγματοποίησαν επίθεση σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, χρησιμοποιώντας drones καμικάζι τύπου "Geranium".

Ουκρανικές πηγές  αναφέρουν εκρήξεις στις περιοχές του Κιέβου και του Τσερκάσι, καθώς και επιθέσεις στο αεροδρόμιο Μίργκοροντ στην περιοχή Πολτάβα.

Σύμφωνα με ουκρανικές πηγές, συναγερμός αεροπορικής επιδρομής ανακοινώθηκε μετά τα μεσάνυχτα στην περιοχή του Κιέβου και στη συνέχεια στην περιοχή Τσερκάσι.

Στις 0:43, ελήφθησαν οι πρώτες αναφορές για εκρήξεις στο Cherkassy, αλλά δεν αποκαλύφθηκαν λεπτομέρειες για τις εγκαταστάσεις που υπέστησαν ζημιές. Περίπου στη 1:00 εμφανίστηκαν πληροφορίες για εκρήξεις στο Κίεβο, καθώς και ότι ένα σύστημα αεράμυνας επιχειρούσε πάνω από την πόλη.

Η πρωινή αναφορά του Γενικού Επιτελείου των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων ανέφερε ότι η ουκρανική αεράμυνα κατέρριψε οκτώ από τα εννέα εκτοξευόμενα drones. Δεν διευκρινίζεται πού χτύπησε το ένατο drone, το οποίο δεν αναχαιτίστηκε.

Η έκθεση των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων αναφέρει επίσης την επιτυχή καταστροφή οκτώ από τα εννέα επιθετικά drones που επιτέθηκαν από τα νοτιοανατολικά.

Oι Ουκρανοί απαντούν με επιθέσεις drones τους παρόμοια με τα  Ιρανικά "Shaheds" στην Τούλα

Οι Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις χρησιμοποίησαν νέα drones παρόμοια με τα Ιρανικά "Shaheds" για επίθεση μεγάλης κλίμακας

Στην Τούλα, ειδικές  Ρωσικές υπηρεσίες εργάζονται στην περιοχή κοντά σε πολυώροφο κτίριο μετά από άλλη επίθεση από μη επανδρωμένο αεροσκάφος. Σύμφωνα με προκαταρκτικές πληροφορίες, υποτίθεται ότι πρόκειται για ουκρανικά UAV.

Σύμφωνα με μια εκδοχή, η επίθεση πραγματοποιήθηκε χρησιμοποιώντας drones κατασκευασμένα ως «ιπτάμενο φτερό», κάτι που τα κάνει παρόμοια σε εμφάνιση με τα ρωσικά drones "Geranium".

Προς το παρόν, οι ειδικοί προσπαθούν να μάθουν το ακριβές μοντέλο και την προέλευση της συσκευής. Είναι γνωστό ότι δεν έχει σχέση με τα μοντέλα UJ-22 και Beaver.

Η κατάσταση στο σημείο του συμβάντος παραμένει τεταμένη, οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου και οι υπηρεσίες πληροφοριών συνεχίζουν να εργάζονται για να διαλευκανθούν όλες οι συνθήκες.

Κάτοικοι της Τούλα έγιναν μάρτυρες νέων εκρήξεων στον ουρανό πάνω από την πόλη. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η αεράμυνα κατέρριψε δύο μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν επίσημες πληροφορίες για το περιστατικό. Ωστόσο, νωρίτερα σήμερα έγινε γνωστό για περιστατικό με ένα από τα drone που έπεσε σε πολυώροφο κτίριο. 

Στο σημείο επιχειρούν ανακριτικές αρχές και υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Λεπτομέρειες για το συμβάν, συμπεριλαμβανομένων πληροφοριών για πιθανά θύματα ή ζημιές στο κτίριο, διευκρινίζονται.

Η Ουκρανία θα δημιουργήσει «Στρατό ρομπότ και ηλεκτρονικού πολέμου»

Ο Ουκρανός  υπουργός Ψηφιακού Μετασχηματισμού Mykhailo Fedorov αποκάλυψε σχέδια για τη δημιουργία ενός «Στρατού των Ρομπότ» και του «Στρατού του EW» (ραδιοηλεκτρονικός πόλεμος) για την ενίσχυση των στρατιωτικών δυνατοτήτων της Ουκρανίας.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">Technologies change the course of the war and push the development of Ukrainian defense tech. <a href="https://twitter.com/BRAVE1ua?ref_src=twsrc%5Etfw">@BRAVE1ua</a> made a fast track for defense developments possible. Future of warfare is creating by Ukrainians; take a look at innovations in a video by <a href="https://twitter.com/United24media?ref_src=twsrc%5Etfw">@United24media</a>. <a href="https://t.co/w2NDe5CfLt">pic.twitter.com/w2NDe5CfLt</a></p>&mdash; Mykhailo Fedorov (@FedorovMykhailo) <a href="https://twitter.com/FedorovMykhailo/status/1728072070565695607?ref_src=twsrc%5Etfw">November 24, 2023</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

 

Έτσι θα έχουμε το "πάνω χέρι" από τους Τούρκους στις επιχειρήσεις

Οι Ελληνικές Ένοπλες δυνάμεις είναι αλήθεια ότι τα τελευταία χρόνια βιώνουν μια εξοπλιστική κοσμογονία, μετά από χρόνια μαρασμού λόγω των οικονομικών μνημονίων.

Έχουν γίνει πολλά και σωστά βήματα αναφορικά με την αγορά σύγχρονων οπλικών συστημάτων, όπως μαχητικών αεροσκαφών RAFALE, φρεγατών BELHARA, εκσυγχρονισμού μαχητικών F-16 σε έκδοση VIPER και άλλα.

Ωστόσο κοινή διαπίστωση είναι ότι στον τομέα των μη επανδρωμένων πτητικών μέσων, θαλάσσιων μέσων και χερσαίων συστημάτων, αντίστοιχα UAV, USV, UGV , η χώρα μας υπολείπεται σε σχέση με την Τουρκία, κάτι το οποίο θα πρέπει να διορθωθεί άμεσα, αφού οι πόλεμοι σε Συρία-Λιβύη-Ναγκόρνο Καραμπάχ και εσχάτως σε Ουκρανία, έχουν ανάγει τα εν λόγω μη επανδρωμένα μέσα, σε αποφασιστικούς παράγοντες έκβασης των στρατιωτικών επιχειρήσεων.

Αναφορικά με τα UGV, η χώρα μας εξοπλιστικά βρίσκεται στα σπάργανα ακόμη, οπότε η εξέταση και προμήθεια ανάλογων συστημάτων από τρίτες χώρες, καθίσταται επιτακτική, αφού αντιλαμβανόμαστε ότι θα συνεισφέρουν πολύτιμη και καθοριστική βοήθεια σε περίπτωση πολέμου με την Τουρκία στον Ελληνικό στρατό, ο οποίος αριθμητικά υπολείπεται σημαντικά του τουρκικού.

Η αγορά UGV από τρίτες χώρες και η ένταξή τους σε Μηχανοκίνητους-Τεθωρακισμένους Σχηματισμούς του Στρατού μας, θα διαμορφώσει νέες τακτικές, που θα έχουν ως αποτέλεσμα λιγότερο κόστος αίματος σε πολεμικές επιχειρήσεις, αλλά και μεγιστοποίηση της φονικότητας  έναντι του εχθρού.

Είναι καιρός οι Ένοπλες Δυνάμεις μας να στραφούν για τα καλά στην απόκτηση μη επανδρωμένων συστημάτων  UAV, USV, UGV, διαμορφώνοντας τακτικές διεξαγωγής σύγχρονων στρατιωτικών επιχειρήσεων, στα πλαίσια της διαλειτουργικότητας τόσο των παραπάνω μέσων, όσο και των ήδη υπαρχόντων στο οπλοστάσιό τους.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ