έκρηξη
Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Ισάξια με τρεις Iskander! Ρωσική βόμβα 1,5 τόνου FAB-1500 εξαΰλωσε σιδηροδρομική γέφυρα των Ουκρανών (Βίντεο)

Στην αρχή η ρωσική αεροπορία ξεκίνησε να πλήττει μαζικά ουκρανικούς στόχους με βόμβες μισού τόνου FAB-500. Έπειτα παρατηρήσαμε ευρεία χρήση βομβών ενός τόνου τύπου FAB-1000 και τώρα γίνονται όλο και συχνότερες οι επιθέσεις σε καίριας σημασίας υποδομές της Ουκρανίας με τις καταστροφικές βόμβες FAB-1500 1,5 τόνου. Αυτά τα πυρομαχικά εξοπλίζονται με κιτ μετατροπής, έτσι ώστε να γίνονται κατευθυνόμενες βόμβες ακριβείας με παρατεταμένο βεληνεκές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτήν την φορά φαίνεται πως η ρωσική αεροπορία χρησιμοποίησε μία τέτοια έξυπνη βόμβα FAB-1500 για να διαλύσει μία σιδηροδρομική γέφυρα των Ουκρανών. Στρατιωτικός αναλυτής δεν αποκλείει το ενδεχόμενο τέτοιες επιθέσεις να γίνονται όλο και συχνότερα επί ουκρανικό έδαφος.

Η επίθεση στην ουκρανική σιδηροδρομική γέφυρα καταγράφηκε και δημοσιεύθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Δεν άργησε πολύ μέχρι να γίνει viral και να σχολιαστεί από πολλούς, ειδικούς και μη. Σύμφωνα με το υλικό βλέπουμε την ρωσική βόμβα να χτυπά με ακρίβεια την υποδομή, ενώ ειδικοί από την Ρωσία επιβεβαιώνουν πως πρόκειται για όπλο βάρους 1,5 τόνου.

Η πληροφορία για μία ρωσική επίθεση σε ουκρανική σιδηροδρομική γέφυρα επιβεβαιώθηκε και από ουκρανικές πηγές, ωστόσο παραμένει άγνωστο το όνομα και η τοποθεσία της.

Ο στρατιωτικός ειδικός Γιούρι Κνουτόφ από τη Ρωσία αποκάλυψε στη σελίδα MK γιατί ο ρωσικός στρατός απέφευγε στο παρελθόν τέτοιου είδους επιθέσεις. Σύμφωνα με τον Ρώσο, «για να χρησιμοποιηθούν ισχυρά εκρηκτικές εναέριες βόμβες, το αεροσκάφος πρέπει πρώτα να φτάσει τον στόχο», υπονοώντας πως τέτοιες αποστολές έπρεπε να γίνουν αφότου πρώτα οι Ρώσοι καταστρέψουν την ουκρανική αεράμυνα, κάτι που υπονοεί πως έχει γίνει.

Πάντως να τονίσουμε πως η σελίδα αναφέρει πως η έκρηξη μίας βόμβας FAB-1500 είναι ισάξια με αυτήν που προκαλούν τρεις ρωσικοί βαλλιστικοί πύραυλοι Iskander.

«Κάναμε τα Πάντα για Αυτούς» Λέει Αμερικανός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε άλλη πρόσφατη είδηση, ο απόστρατος Αμερικανός αντισυνταγματάρχης Ντάνιελ Ντέιβις δήλωσε πως η στρατιωτική και οικονομική υποστήριξη που προσέφεραν οι ΗΠΑ στο Κίεβο δεν έχει αποφέρει καρπούς, οπότε «δεν υπάρχει λόγος να αναμένουμε την νίκη των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων».

«Οι ΗΠΑ έστειλαν πέντε χιλιάδες τεθωρακισμένα οχήματα, δισεκατομμύρια δολάρια και δεν συμπεριλαμβάνω καν τι έχει προσφέρει η Ευρώπη. Κάναμε τα πάντα, ωστόσο δεν βοήθησε στο να μετακινηθεί το μέτωπο προς τα πίσω. Γιατί υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που πιστεύουν ότι θα αλλάξει κάτι στο μέλλον;» αναρωτιέται ο απόστρατος στρατιωτικός, υπονοώντας πως είναι η ώρα να σταματήσει αυτή η δυτική καμπάνια υποστήριξης του Κιέβου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F-16
Ένοπλες Συρράξεις 0

Μόλις Τώρα: Πρώτη εμφάνιση ουκρανικών μαχητικών F-16 πάνω από την Οδησσό λένε Ρώσοι -Εξαϋλώθηκε ουκρανική στρατηγική γέφυρα (Βίντεο)

Πάνω από την Οδησσό λέγεται πως εθεάθησαν τα πρώτα ουκρανικά μαχητικά F-16, τα οποία ειπώθηκε μάλιστα πως επιχειρούν...