Ζελένσκι με Οσταστσένκο
Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Ο Ζελένσκι έδωσε "πόδι" στην διοικήτρια των ιατρικών δυνάμεων του ουκρανικού στρατού και ανακοινώνει ριζική αλλαγή σε όλο το σύστημα

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι απαίτησε την Κυριακή ριζικές αλλαγές στις επιχειρήσεις του στρατιωτικού ιατρικού συστήματος της χώρας, ενώ ανακοίνωσε την απόλυση της διοικήτριας των ιατρικών δυνάμεων της Ουκρανίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αλλάζει τα Πάντα στην Ιατρική Περίθαλψη Στρατιωτών

Η κίνηση του Ζελένσκι ανακοινώθηκε όσο ο ίδιος συναντήθηκε με τον Ουκρανό υπουργό άμυνας Ράστεμ Ουμέροφ για να συζητήσουν τον πόλεμο διάρκειας 20 μηνών με την Ρωσία, δίνοντας μεγάλη βάση στην ταχύτητα με την οποία εξελίσσεται η ουκρανική αντεπίθεση στην ανατολή και στον νότο.

«Στην σημερινή συνάντηση με τον υπουργό άμυνας Ουμέροφ, θέσαμε προτεραιότητες» δήλωσε ο Ζελένσκι σε βιντεοσκοπημένες δηλώσεις του. «Υπάρχει πολύ λίγος χρόνος ακόμη για να δούμε αποτελέσματα. Χρειάζεται να δράσουμε γρήγορα για να δούμε αλλαγή.»

Ο Ζελένσκι δήλωσε πως αντικατέστησε την υποστράτηγο Τετιάνα Οσταστσένκο ως διοικήτρια των ιατρικών δυνάμεων των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.

«Ο στόχος είναι ξεκάθαρος, όπως έχει τονιστεί και στην κοινωνία πολλές φορές -ειδικά στους στρατιωτικούς ιατρικούς- χρειαζόμαστε ένα εξ ολοκλήρου νέο επίπεδο ιατρικής υποστήριξης για τους στρατιώτες μας» τόνισε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Σύμφωνα με τον Ζελένσκι αυτό το επίπεδο περιλαμβάνει ένα εύρος ζητημάτων, όπως καλύτερο εξοπλισμό, μεγαλύτερο επίπεδο ψηφιοποίησης και καλύτερη επικοινωνία.

Ο Ουμέροφ αναγνώρισε την αλλαγή στην διοίκηση των ουκρανικών ιατρικών δυνάμεων μέσω μηνύματός του στην εφαρμογή Telegram, ενώ τόνισε πως προτεραιότητες είναι τώρα η ψηφιοποίηση, η τακτική ιατρική και η μετακίνηση στρατιωτών.

«Η εμπειρία της αποτελεσματικότητας συγκεκριμένων μονάδων πρέπει να επεκταθεί σε ολόκληρες τις αμυντικές δυνάμεις» δήλωσε ο Ουκρανός υπουργός άμυνας.

Νεότερες Εξελίξεις από το Μέτωπο

Παράλληλα, ο ουκρανικός στρατός ανέφερε προελάσεις που σχετίζονται με την ανακατάληψη κατοχικών περιοχών στα ανατολικά και στα νότια, ενώ το Κίεβο αποκάλυψε επίσης πως στρατεύματά του απέκτησαν τον έλεγχο περιοχών στην ανατολική όχθη του ποταμού Δνείπερου στην περιοχή της νότιας Χερσώνας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Ουκρανός ανώτατος διοικητής Βάλερι Ζαλούζνι, σε μία έκθεση που δημοσιεύθηκε αυτόν τον μήνα, δήλωσε πως ο πόλεμος μπαίνει σε ένα νέο στάδιο φθοράς και πως η Ουκρανία χρειάζεται πιο εξελιγμένη τεχνολογία για να αντιμετωπίσει τον ρωσικό στρατό.

Ενώ τόνισε για άλλη μία φορά πως η πρόοδος χρειάζεται χρόνο, ο Ζαλούζνι αρνήθηκε πως ο πόλεμος οδεύει προς αδιέξοδο, ενώ ζήτησε από συμμάχους του Κιέβου και κυρίως τις Ηνωμένες Πολιτείες να συνεχίσουν να υποστηρίζουν στρατιωτικά την Ουκρανία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ